Hier start ik rond half tien met startnummer 194. In een groep journalisten heren. Hier de startlijst. De oud-Nederlands kampioene Karin van Elderen (1946) heeft spontaan fans gekregen op deze website. Ze start heel vroeg met startnummer 6 op een knalharde piste. De ervaring van gisteren leert dat de piste pas ruim na 10 uur echt begint op te firnen. Maar dat wordt met de bekende trucs dan tegen gegaan.

Met mijn fluorwax zou het enorm snel moeten kunnen gaan voor me vooral op het middenstuk waar je in de Hocke doorheen kunt vlammen als de benen nog willen. Niet te snel hoop ik en dat ik er dan ergens uitvlieg. Ach meedoen is alles… de oorkonde krijg ik zeker al. LOL.

Geen weerbericht vanochtend. Ik pak zo een bak koffie en ga dan al omhoog. De liften draaien over 5 minuten al.

Boven is het dus een kort stukkie parallelslalom voor je moet “ritsen”.

Ja. We zitten hier in Zuid-Tirol natuurlijk. Dat stukkie voormalig Oostenrijk. Men is in Oostenrijk politiek net bezig Zuid-Tirolers toe te staan ook een Oostenrijks paspoort aan te vragen.

Er is in elk geval live publiek bij de wedstrijd: een grote troep Alpenkauwtjes zat gisteren al klaar. Maar het is natuurlijk wel zo comfortabel thuis de live stream te bekijken…. komt ie….

Laters!

Categorieën: Val Gardena

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

12 reacties

Gesloten voor reacties.