Hier start ik rond half tien met startnummer 194. In een groep journalisten heren. Hier de startlijst. De oud-Nederlands kampioene Karin van Elderen (1946) heeft spontaan fans gekregen op deze website. Ze start heel vroeg met startnummer 6 op een knalharde piste. De ervaring van gisteren leert dat de piste pas ruim na 10 uur echt begint op te firnen. Maar dat wordt met de bekende trucs dan tegen gegaan.

Met mijn fluorwax zou het enorm snel moeten kunnen gaan voor me vooral op het middenstuk waar je in de Hocke doorheen kunt vlammen als de benen nog willen. Niet te snel hoop ik en dat ik er dan ergens uitvlieg. Ach meedoen is alles… de oorkonde krijg ik zeker al. LOL.

Geen weerbericht vanochtend. Ik pak zo een bak koffie en ga dan al omhoog. De liften draaien over 5 minuten al.

Boven is het dus een kort stukkie parallelslalom voor je moet “ritsen”.

Ja. We zitten hier in Zuid-Tirol natuurlijk. Dat stukkie voormalig Oostenrijk. Men is in Oostenrijk politiek net bezig Zuid-Tirolers toe te staan ook een Oostenrijks paspoort aan te vragen.

Er is in elk geval live publiek bij de wedstrijd: een grote troep Alpenkauwtjes zat gisteren al klaar. Maar het is natuurlijk wel zo comfortabel thuis de live stream te bekijken…. komt ie….

Laters!

Categorieën: Val Gardena

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.