Garde De Bordon- Val d'Anniviers

Elk jaar kan je in Val d’Anniviers genieten in de “Garde de Bordon”. Met zijn 100 hectaren is dit een prachtige freeride zone. Opgelet het is enkel toegankelijk wanneer het lawinegevaar onder 3 ligt. Veiligheid is tijdens het freeriden prioritair. Toch kan je best dit prachtige stukje in Val d’Anniviers ontdekken als je houdt van freeriden.

Garde de Bordon genieten en durven

Het gebied “Gardes de Bordon” bevindt zich in Grimentz-Zinal en is een echte mustvisit voor freeriders. 100 hectaren aan niet geprepareerde pistes wachten op iedere liefhebber van diepsneeuw. Steile hellingen, indrukwekkende wanden, op een hoogte van 2400 tot 3000 meter wachten op jou. Dit prachtig stuk paradijs is enkel geopend wanneer het lawinerisico laag is en begin hier nooit aan zonder de nodige voorzorgen. Kennis van freeriden, een lawinepieper, sonde en schep zijn noodzakelijk.

32868607433_65207adfa4_k

Het leuke aan de Val d’Anniviers is dat het nog steeds een soort van secretspot is. Vooral locals en echte poederliefhebbers komen hier freeriden. Vaak heb je dagen na een dump hier nog de mogelijkheid om nieuwe sporen te zetten. Naast leuke hellingen vind je hier ook rotsen om je aan leuke sprongen te wagen. Zelf geen freerider maar wil je wel de pro’s aan het werk zien. Dat kan ik Val d’Anniviers tijdens de First Track Freeride (op 24 en 25 maart 2018) of de Zinal Freeride competitie. Zelf kan je genieten van de gewone pistes, wil je de wedstrijd volgen dan kan dat vanop het terras. Meer dan 100 international en nationale ski/snowboarders tonen het beste van zichzelf. Wil je richting het First Track Freeride event, dan vind je al de details op deze website.

Garde de bordon

Ben jij van plan om richting dit partnergebied te reizen? Dan kan je voor meer informatie kan altijd hier terecht. Je vind interessante aanbiedingen online om jouw reis goedkoper te maken.

Heb je zelf coole foto’s van jou in de diepsneeuw? Deel ze hieronder!!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!