1900_lm

Als je naar de diverse webcams kijkt onder andere van Foto Webcam dan zie je echt prachtige dingen. Loop er gerust eens doorheen want het zijn er echt heel veel. Deze van Turracher Höhe is natuurlijk prachtig. Daar beneden ligt de Nocky Flitser. Een geweldige rodelbaan. De weg er naartoe met de auto is ook spectaculair met een stijging van 23%

dscn2913

Het bewijs. Mijn auto met 1.8 motor had het best lastig. In de winter ook wel een uitdaging lijkt mij. Wie is er geweest en is de weg dan ook open?

1500_lm

Terug naar de cams. Dit is mijn favoriet. Met name als het zonovergoten is zoals vandaag. En kijk eens naar dat vliegtuig boven de bergkam. Heb het idee dat de piloot een u-turn maakt. Wellicht z’n paspoort vergeten 🙂

2016-12-02_2036

Via Lance Modis

Vanaf boven ziet het er dan zo uit. Alleen het oosten in de bewolking met ook enige sneeuw in Steiermark en Salzburgerland.

pluim-0212-tirol

Prikpunt Tirol

Eigenlijk is het vrij simpel vanavond. Het bericht van vanochtend van Hajo en ook mijn avondupdate van gisteren staan nog als een huis. We zitten geramd tot en met woensdag. EC en GFS staan zij aan zij dus daarover zal ik vanavond niet verder uitwijden. De pluim hieboven, met prikpunt Tirol, is duidelijk dat er zeker tot en met woensdag met sneeuw gespoten kan worden. Vanaf donderdag komt de klad erin. Dan lopen de leden enorm uiteen, maar ook de modellen laten hun eensgezindheid los.

2016-12-02_2026

EC laat het hogedrukgebied wegwandelen richting Turkije. Daardoor komt er een west component in vanaf donderdag. De GFS laat het hogedrukgebied echter langer hangen boven het Europees Continent. En dan wordt de constellatie dus compleet anders en is er geen touw aan vast te knopen.

[metaslider id=84038]

Ik ga derhalve niet verder kijken dan aankomende donderdag 8 december. Simpelweg omdat ik niet weet wat er na die datum gaat gebeuren. Want op vrijdag is te zien dat GFS nog hogedruk laat bestaan terwijl EC met één of ander slap hoog boven de Middellandse Zee komt. Dat is het dus allemaal net niet. Niet voor de winterkansen in de Lage Landen (al laat de pluim wel een dalende trend zien medio december) en ook niet voor de Alpen. Morgen maar weer verder kijken.

De speelkaarten voor de winterkansen in Europa zijn nog niet verdeeld. Wel heb ik alvast een tip voor Koning Winter.

ad-tolboom-koning_winter

Impressie van Aad Tolboom

Kijkt u even mee: Hier spelen wij voor. Dit is de hoofdprijs. En ook voor sneeuw in de Alpen. Maar als we kunnen schaatsen en sneeuwpret kunnen en mogen hebben in de Lage Landen dan zit het voor die neerslagmagneet die de Alpen heten vast wel snor.

Fijne avond.

Dit weerbericht is mede mogelijk gemaakt door Renault Captur en Renault Kadjar


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

58 reacties

Gesloten voor reacties.