schlegeis-2016_09-28-1550_hu

Alleen de sneeuw op de toppen in de verte herinnert eraan dat dit echt een gebergte is dat in de winter wordt bedolven onder sneeuw en ijs. Waar zijn we hier? Voor we op de kaart kijken eerst even inzoomen op de poppetjes op de dam..

schlegeis-2016_09-28-1550_hu-crop

Wat een joekel van een stuwmeer zeg! Ongelofelijk! Kent iemand het? De Slegeis Stausee diep in het Zillertal.

Goed: vlakbij Hintertux dus.

schermafdruk-2016-09-28-15-50-51

In de Lage Landen morgen een frontpassage en in het weekeinde nog wat gerommel…

schermafdruk-2016-09-28-15-50-32

En wat is er over van alle stormsignalen? Niks noppes nada. We zakken weg naar zeer rustig weer in het weekeinde. Amper wind. En de Alpen?

alpenpluim2809

Deze pluim van de Oostenrijkse noordkant geeft op 5 en 6 oktober wat kans op sneeuw boven 1500m.

hoog

Wat doet het Europese model rond die tijd. Scandinavië vormt het bastion van een hoog dat ook de Lage Landen zijn verlenging van rustig herfstweer geeft. Iets van een dergelijk hoog gaan we krijgen. Teflon noemden we het gisteren. Vandaag zien we dat de as richting Azoren maar zwak is, waardoor een echt langdurige teflonsituatie niet zo waarschijnlijk meer is. Op de kaart hierboven zie je dat de Arctische uitbraak veel kou naar de Balkan gaat blazen. Sneeuw tot in de Griekse skigebieden aan toe. Dat zou nog wat zijn! Wandelaars in de Alpen zullen er niet rouwig om zijn. OK nog eentje dan…

chamrousse2809

Chamrousse. Yummie!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

6 reacties

Gesloten voor reacties.