Région Dents du Midi
Lees verder >

Sneeuwzeker en toch veel ook onder de boomgrens. Heel knus dus. Grote variatie aan accommodatie van luxe hotel tot betaalbaar pension.

Zell am See - Kaprun
Lees verder >

Wellicht de mooiste wintersportdorpen van Oostenrijk. Zell am See en Kaprun prachtig door de bossen en met de gletsjer Kitzsteinhorn als buurman altijd sneeuwzeker.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Prachtige sneeuwzekere Zwitserse dorpen binnen het grote skigebied Les Portes du Soleil: Champéry, Val d'Illiez, Champoussin, Les Crosets, Morgins.

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

Waar je na het skiën nog op stap kan met de Lama's! Een heerlijke belevenis voor jong en oud!

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen. Met de kids of met jouw vrienden! Pret voor iedereen!

ZELL am see - kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat. Een meer, meerdere skigebieden en een gletsjer en alles op steenworp afstand van elkaar. Een droom!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Superieur sneeuwzeker zijn de pistes van de Région Dents du Midi. Dorpen liggen ruim boven 1000m en de Portes du Soleil reikt tot 2466m. En natuurlijk worden de pistes elke dag opnieuw perfect geprepareerd.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Wintersport tegen het decor van de Dents du Midi. Met de mogelijkheid een grote ronde te skiën over de Franse grens. Maar de Zwitserse kant is toch het charmantst!

Gaat een pluk oostzeesneeuw ons schaatsfeest bederven?

check ook eens

10 Reacties

 1. Jochem schreef:

  Hajo, mijn reactie in je vorige weerbericht kruist net met het posten van dit nieuwe bericht.

  Je had het eerder al over de dump die in de Alpen wel gewenst is om het droomseizoen ook een droomseizoen te houden.

  Maar ik vroeg me af of het nu echt zo heel erg is om alleen op de ‘verse’ kunstsneeuw te skiën? Als het koud genoeg is moet dat toch ook prima kunnen?

  Of is het zo dat je na een hele tijd met alleen maar kunstsneeuw geen fijne piste meer overhoudt? Natuurlijk zouden we idealiter gaan voor een buitje echte sneeuw, maar daar heb ik het even niet over.

 2. Sydney schreef:

  Hoi Hajo,

  Kan je ook verder kijken dan ma of di, Daarna wordt t toch weer kouder ? Of moeten we die hoop zeker laten varen.

 3. Hajo schreef:

  @Jochem: nothing beats fresh pow! Ook op de piste is een laagje vers gewoon altijd het lekkerst. Als ik spreek van een droom wintersportweek hoort dat laagje vers er gewoon bij. Wat weer niet wil zeggen dat een koude zonnige week zonder vers niet ook heel tof is.

 4. Jan schreef:

  Hoi Hajo,

  Ik snap dat ieders aandacht uitgaat naar het al dan niet doorgaan van de Elfstedentocht. Logisch dat de weersverwachtingen voor de Alpen hierdoor wat op de achtergrond raken. Toch zijn er nog mensen die (zoals ik) eerdaags naar de Alpen op wintersport gaan.

  Kun je iets zeggen over de weersverwachtingen voor met name Wallis in de zuidelijke Zwitserse Alpen?

  Complimenten voor de goeie site en de snelle updates.

 5. Jochem schreef:

  Okee, dan begrijpen we elkaar.
  Thanks!

 6. Erwin schreef:

  Waar ik gisteren nog 55% kans gaf op doorgaan tocht der tochten, hou ik nu rekening met 55-60 % niet doorgaan en dus 40-45 % wel.

  we gaan het meemaken!

 7. Jochem schreef:

  M’n vorige reactie was uiteraard @Hajo, maar Jan piepte er even tussen 😉

  @Jan: ik had ookal wat geklaagd over het gebrek aan Alpen-voorspellingen de laatste dagen. Maar Hajo heeft toen uitgelegd dat er momenteel nog niet zo heel veel te zeggen is; kennelijk liggen de verschillende runs in de modellen op de langere termijn nog flink uit elkaar. Voorlopig is het wat grauw (hoewel ik vandaag toch wat zonnige cams zie), en met de nieuwe berichten zou daar dus een dumpje rond Valentijn bij kunnen komen.

 8. Hajo schreef:

  @Jochem: ik ga nu ff aan de slag met een Alpenupdate. Ik denk dat er wel al meer duidelijkheid is nu…

 9. Jan schreef:

  @Jochem: dank je voor de uitleg

  @Hajo: Dank je, ik wacht in spanning af

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.