Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Gaan we nu over naar sneeuwrijke fase in de Alpen?

check ook eens

44 Reacties

 1. Jeanette schreef:

  Wat was het vliegen gister supergaaf, Hajo!
  Wat betreft die vallende ster: misschien is dat vliegtuig niet zo gek bedacht. Zo’n rechtopgaande lijn van een vallende ster heb ik nog nooit gezien 🙂

 2. Hjs schreef:

  “Warmte” in Siberie, lopende maandgemiddelde daar bijna 15c graden celsius boven de normaal.
  Zie https://www.weerstationlosser.nl/

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Daarom hier in de ll ook geen winter,de kou ontbreekt totaal in de brongebieden waar wij onze winter van moeten krijgen,ook Scandinavië is te warm.

 3. Ronski schreef:

  Gezien de weinige reacties lijkt het erop dat we de strijdbijl begraven hebben:-( Want een magere winter alweer, en zeker voor grote delen tot het belachelijke aan toe!

  • Bart (Amsterdam) schreef:

   Nou ja, de meeste Nederlanders gaan pas naar de Alpen vanaf 15 februari. Meer dan 3 weken nog, wat mij betreft te vroeg om de winter nu al af te schrijven. Om nog maar te zwijgen over maart!
   PS Mooie beelden inderdaad uit Andorra en er is niemand!

  • KarinS schreef:

   Fijn @Jimmy!

 4. Maarten schreef:

  Hajo,
  zag deze voorbijkomen op twitter: https://pbs.twimg.com/media/EO89rXjWAAYfvgt?format=jpg&name=small
  Is dat dezelfde?

 5. Jimmy IJzendoorn schreef:

  Volgende run van GFS ziet er weer iets beter uit met mogelijk sneeuwal boven de 1300-1500 meter voor Oostenrijk.

 6. Keistof schreef:

  Wat een heerlijk voorjaar weer en lekker zonnetje .Genieten is dat

 7. Erwin schreef:

  Over winterweer in de LL valt weinig te melden. Maar er is wel wat spectaculairs op de kaarten te zien voor Nederland waar we eigenlijk nog niemand over horen. En wel op termijn binnen een week!
  Als 2 weken geleden zag ik in het gfs verschillende members die rondom 25-26-1 een echte winterstorm voorspelden. Dat ebte op een gegeven moment weer weg in de berekeningen. Nu zien we deze winterstorm enkele dagen later opnieuw verschijnen. Vooral het ICON is zeer spectaculair voor het NW kustgebied!

  https://www.mupload.nl/img/t7gfyrg.jpg

  Het gfs komt ook met een fors windveld maar dan wel wat gematigder dan het ICON.

  https://www.mupload.nl/img/69zfrn4qj.jpg

  Remember 25-1-1990. Een flinke winterstorm zou in deze zonale winter niet misstaan. We gaan dit volgen!

 8. Truus schreef:

  Was het misschien deze, die er voorbij kwam ??

  https://youtu.be/l58nWIvyYs0

 9. Tdpzwolle schreef:

  Ik las ook iets over een naderende ssw op severe weather. Iemand daar al wat meer info over ?

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Als ik de gfs voorspellingen kijk, lijkt het meer op een verplaatsing en geen echte voltreffer, maar dat kan nog komen. De kans neemt altijd toe naarmate de winter vordert.

   • Jeroen amsterdam schreef:

    [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPNH12_384_42.png[/img]

    ver vooruit, maar dat lijkt al een tijdje, voor het 10hpa vlak, goed te voorspellen.

 10. sven schreef:

  Krijg via smartphone regelmatig reclame renault in beeld. Doe ik iets te snel? Jij rijd toch geen renault meer?

 11. Jorne schreef:

  Dit ook maar eens in de gaten gaan houden! Het kwam al eens eerder in runs voorbij, vanmiddag in 06 een klapper (zie afb) en ook in gfs12 wordt er weer sneeuw berekend. Vanavond even kijken waar dat precies vandaan komt
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579796793.png[/img]

 12. Martijn sonnenberg schreef:

  Gfs 06 en nu 12 geven de burger weer moed. De sneeuw van 29-1 in de Alpen staat er ook weer op, met goede sneeuwgrens momenteel door de opbolling van het hoog bij de Azoren en daarmee meer noord-west stroming. Ook het vervolg geeft nog hoop op meer. Sneeuwmomenten van huidige run zijn ideaal in de nacht

 13. Jorne schreef:

  Net als het GFS is het EC ook niet slecht, zo boven de 1100m alles als sneeuw en daaronder ook zeker sneeuw maar wel af en toe wat druppels ook. Het belooft een onstuimig weekje te worden maar zonder echt grote hoeveelheden sneeuw. Arlberg zal zekerweten de winnaar zijn, noordkant heeft de restjes. De wind zal ook parten gaan spelen, er zullen ongetwijfeld hogere liften gaan sluiten.
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579807538.png[/img]

 14. Erwin schreef:

  GFS 12 uur heeft 27/28 januari ook stormpotentie. Als we kijken naar de kop van N-Holland dan zien we gemiddeld ruim 18m/s in het ENS wat neerkomt op ruim 65km/u. De Oper gaat naar ongeveer 22m/s wat neerkomt op een kleine 80 km per uur. Er zitten echter code oranje en zelfs code rood members tussen waaronder 1 van 30m/s (108km per uur) en zelfs 1 van 32m/s (115km/u). Dan hebben we het over zeer zware storm.

  http://www.kuijntjes.nl/weer/windsnelheid.htm

 15. Jan schreef:

  De foto met de ‘vallende’ ster is waarschijnlijk het treintje satellieten van Elon Musk. Was gisteren ook in Groningen gezien.

  • Simon schreef:

   low orbit, als ze net gelanceerd worden gaan ze in treintje formatie naar de juiste plek. Als ze op hun juiste plek zitten, zie je ze niet meer. De bedoeling is dat ze global internet gaan leveren via satteliet verbinding… dus niet via kabel of 4G maar via Satteliet. De ontvanger bij de klant is nu ter grote van een businesskoffer.

 16. Jesse schreef:

  Tis toch of de duvel ermee speelt. Met kerst in de alpen, een week sneeuw en liftsluitingen door de wind, daarna 4 weken kaiserwetter. Dinsdag naar Sölden, weer sneeuw en volle bak wind voorspeld.. maargoed we mogen in ieder geval die kant op, dat zullen we maar koesteren

 17. Erwin schreef:

  GFS 18 u hoofdrun komt met 16-17 graden mogelijk in omgeving Parijs. Ook in de LL dikke 10 plussers van 12-14 graden mogelijk!

  • Erwin schreef:

   Dan hebben we het over begin feb. Als het dan toch geen winter wil worden dan het liefst maar zeer zacht!
   Voor de winter en sneeuw moet je dit jaar gewoon hoog de bergen in. Ik ga met Carnaval voor de derde keer deze winter richting Oostenrijk (nu Saalbach-Hinterglemm) en eind april als afsluiting nog naar de Dutch week in Valtho.

 18. Gerard V schreef:

  @Hajo,
  zie geen beste weervoorspelling voor a.s. dinsdag op de weissensee.
  hoe denk jij er over?

 19. Jorne schreef:

  GFS vanmorgen dikke prima voor de Alpen vwb de sneeuw volgende week

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.