Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Gaan we eindelijk het neerslagtekort inlopen met herhaalde plensbuien?

check ook eens

21 Reacties

 1. Jannes schreef:

  Van mij mag het wel stoppen met regenen. Inmiddels volle 24 uur regen in Noord Limburg. Onze uitbouw begint lekkages te vertonen door de continue regen erop. Zojuist even alle mos e.d. verwijderd anders wordt het een natte boel binnen 🙁

  Als dat monster in Duitsland hier zou landen gaan de beekjes het druk krijgen. Zie ze nu al aanlopen en wijlanden raken langzaam maar zeker verzadigds, sowieso sneller na die extreem lange relatief droge periode!

 2. Remko schreef:

  Het giet weer aardig door.

 3. jeroen schreef:

  Droog met flets zonnetje vanuit merano na een natte maar geen plensbuien nacht.

 4. Matthijs schreef:

  Droog weer en nog goeie temperatuur in Sliedrecht

 5. Frans schreef:

  Goed gezien hajo, gfs 06 geeft >100 mm op net over de grens bij de achterhoek komende 24 uur. Gaan we op het nieuws over horen.

 6. Jelte schreef:

  Hoop inderdaad komende zaterdag wat onweer in Friesland, nog maar 1 keer gehad dit jaar dat het eventjes knalde.
  Wil toch ook nog wat leuke opnames maken dit jaar 🙂

 7. Remko schreef:

  Als we in de Achterhoek de helft halen vind ik het genoeg. Het regent gestaag, niet te zacht niet te hard. gezien de trage trek kan het inderdaad nog tot morgen duren vooraleer het ophoudt.

 8. Asten (Harmelen) schreef:

  Ik ben aan het klussen geweest bij mij op zolder. Zolderraam (dé graadmeter voor mij als leek om te controleren of het regent óf net heeft geregend 😉 …) heeft tot op dit moment nog geen druppel regen gehad…

 9. Joke, Riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/8647514921.jpg Eindelijk komen er opklaringen!Het is wel een stuk kouder(nu 12graden) Toch denk ik dat de sneeuwgrens afgelopen dagen boven de 3000m lag………Met wat beter weer de aankomende week zal het druk worden op de zomerskigebieden van Zermatt en Saas fee!

 10. peter schreef:

  Proficiat volgens mij is hier een paar dagen geleden al geschreven dat dit weer eraan zat te komen volgens andere weerberichten zou er kans zijn op buien.Toch sterk staaltje van jullie

 11. tom schreef:

  een bewolkte maar toch gelukkig een droge dag gehad in tegenstelling tot het oosten en noorden waar er zo te zien al bijzonder veel water gevallen is

 12. Remko schreef:

  Het regent, uiteraard, nog steeds .wel steeds forser. We haan zo die 50 wel halen. Heb helaas geen betrouwbare meter.

 13. Leo schreef:

  Bizarre neerslagsommen maar ook verschillen voor de komende 18h (gerekend vanaf 14h vanmiddag). Voor de (ruime) omgeving Achterhoek berekenen ECMWF (0h run) en HIRLAM (12h run) max. 35 mm. GFS (12h run) plaatselijk 108 mm…! En UKMO (6h run) het volgende: (..)

 14. Leo schreef:

  Hoe dan ook; bijzonder is actueel de zich nauwelijks verplaatsende neerslagzone. Meest intensieve neerslag tot nu toe inderdaad net ten oosten van ons; zich over de dag langzaam iets nnnw verplaatsend.

  ZO-NW georiënteerd dwars over NL, via ruwweg De Bilt 😉 In een vrij omvangrijk gebied in het midden / oosten actueel 20 tot 25 mm.

  De bewolkingszone iets zuidwestelijker; Zeeland als enige plek een groot gedeelte van de dag zonnig.

  Overigens vrijwel landelijk (in Zeeland ook niet warm door de polaire bovenlucht; op 1500 meter slechts 4 graden) top 5 noteringen of datumrecords qua maximum temperatuur. De Bilt (daar overigens pas 2.5 mm neerslag) piekte even rond 11h30 en 17h00 (hier de situatie rond 18h00) maar desondanks..

  Een opmerkelijke 2e plaats “ooit”! Op alle stations met een langere meetreeks vallen 1956 (ja die met Hellman-koudegetal van 223 😉 ) en 1957 (H=20) op.

  Op sommige andere plaatsen, waar het de hele dag en harder regende (en ok; de meetreeks korter is) zijn datumrecords verpulverd. Arcen.. met bijna 4 graden!
  Nota bene. Over dat net ten oosten van ons..

  http://www.meteoalarm.eu/ne_NL/0/0/DE005-Nordrhein-Westfalen.html

 15. tom schreef:

  zo te zien naar de neerslaghoeveelheid van @Leo zijn kaart gaan we toch nog een klein beetje regen meepikken

 16. Remko schreef:

  Hier in Zutphen toch weer intensievere regen. En zoals Leo schrijft weinig stroming, wel wat grondwind.

 17. Matthijs schreef:

  Hoever ia het mogelijk om te kijken? Ik keek net vanaf zolder naar het zuid westen. En zag daar stapelwolken in de verre verte. Nu zie ik op de satelliet foto van Leo dat de stapelwolken boven Frankrijk en Engeland liggen. Is het mogelijk om dat zover te zien? Ik meen dat je over land max 30 km verder kan kijken toch?

 18. Matthijs schreef:

  Vanuit sliedrecht

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.