swiss

De helderblauwe korte broek die ik ook droeg bij de aqua splash op Dutchweekend Saalbach zit in mijn handbagage. Ik ga dus dubbel op short ski! Morgen komt de +10º op de 3050m van de top van het Titlis skigebied van Engelberg in zicht. Ik ben dan erg benieuwd of de pistes tenminste ’s ochtends nog hard zijn. En verder zal ik moeten slalommen tussen de fotograferende Japanners en Chinezen voor wie de bergen van Zwitserland natuurlijk een vast element zijn in hun grote Europareis.
engelberg-weather

Swiss zal me zo veilig naar Zürich brengen – een skiset mag gratis mee – en vandaar gaat het met de trein verder. Het weer dat ik ga aantreffen zie je hierboven. Mooi dat ik woensdagavond weer thuis ben. De dump vrijdag ga ik via de webcams coveren.

accu1105

Volgens het Europese model komt er woensdag 20 mei nog zo’n dump naar de Alpen. Samen zit je dan nog steeds op een problematische meter neerslag. Hoe kouder hoe beter want dan vertraagd de sneeuw die blijft liggen de afvoer nog tenminste. Ik ga vooralsnog uit van twee keer 1500m als sneeuwgrens. Lager hoeft van mij ook echt niet. Het is mooi geweest!

PS Volg mijn trip tot en met woensdag hier! Er komen nog verschillende berichten ook met video!

Categorieën: Hajo op reis

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.