Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Gaan de sneeuwkanonnen overuren maken de komende dagen?

check ook eens

32 Reacties

 1. den schreef:

  meteorologische herfst ? klein foutje in je tekst 🙂

 2. soesja schreef:

  Tja, kunstsneeuw….beter iets dan niets natuurlijk…maar een echt wintergevoel krijg ik pas bij een witte omgeving en niet alleen bij witte pistes!
  Maar goed….spannende tijden dus de komende weken….omslag komt na 15 december…volgens signalen van diverse weersites. Laten we het hopen en dat we niet een herhaling krijgen van vorig jaar rond Kerst!

 3. Paul schreef:

  Die kunstsneeuw zorgt alleen maar voor meer Co2 uitstoot en een verdere opwarming van de aarde. Echte sneeuwliefhebbers vinden kunstsneeuw maar niks, toch?

 4. Valentijn schreef:

  @ronaldo dank voor dit bericht. Tot welke hoogte zal het koud genoeg zijn voor kunstsneeuw? Heb namelijk ook wel eens een koude laag meegemaakt waarbij alleen de onderste 3 kanonnen aan konden. Dat helpt de lage pistes dan nog niet veel 😉

  • Ronaldo schreef:

   Tja Valentijn….
   In de bergen heerst veelal een micro klimaat. Het ligt aan de situering en de geografische ligging van het dal hoe hoog of laag een bepaalde temperatuur ligt.
   Ik heb wel meegemaakt dat in Radstadt (breed dal) de temps flink verschilde met die van Filzmoos (smal dal)

 5. erwin schreef:

  Goed realistisch bericht Ronaldo!

 6. adrie schreef:

  kunstsneeuw = geen bulten.. dus voor liefhebbers van gladde pistes; kunstsneeuw..

 7. nils schreef:

  Idd, Maar ijzig valt mee! In de Dolomieten was het juist vroeg genieten, ook bij -10. De pistes blijven tot heel laat op de dag mooi. Ze spuiten vaak nog een laagje erover na het prepareren zodat het net leek of er een beetje verse sneeuw overheen lag.
  In de vakanties met veel verse sneeuw, waren de Italianen minder blij en de pistes zeker van mindere kwaliteit!

  • Haenzel schreef:

   Vind die “biljartlakenpistes’ maar niks. Prima voor een goede ondergrond ter voorbereiding van het echte werk: Natuursneeuw……(en dan niet direkt met de Pistenbullie erover!!). Werken die laatste dalafdaling aan het eind van de dag!….Knallen aan de zijkant waar de sneeuw het diepst en het zwaarst is terwijl de rest ploetert in het midden 😉

 8. Jopie schreef:

  Ik zie toch een omslag eind volgende week en net iets later in wording….

 9. Leo schreef:

  Tja. Zo kun je het ook zien 🙂 Op de Erlebnis Hochsauerland fb pagina lees ik: “gelukkig lag er maar 27 cm op de Kahlen Asten” (alles weggespoeld nu) “had er 70 cm gelegen was dat ook weggeweest en was het nog pijnlijker”.
  Desondanks afgelopen weekend de seizoensopening van de Ruhrquelle; Sauerland 🙂

 10. Arjan Ischgl schreef:

  @ronaldo, doet mij denken aan de winter van 1996/97.

 11. Wat mij betreft, minder grijze wolken en een zon die extreme overuren maakt.
  Sneeuw voor de Alpen is leuk, voor wie er woont en werkt, maar niet voor ons Lage Landers.

 12. kristof schreef:

  Gfs 18.00 triestig en nog eens triestig

 13. Erwin schreef:

  OPER 18 u geeft in LL voor halve december zelfs dubbele cijfers in de plus!!!!. Totaal geen winter volgens deze oper run in LL. Veel zachtere runs voor half december kun je niet produceren. Winter BBQ !!
  Zal wel hoog in ensemble zitten maar het ziet er voor de LL niet hoopvol uit voor de komende 2 weken. En dat is z8 uitgedrukt. Het is dieptriest.

 14. Ricgard schreef:

  Pfff jammer en hoe ziet het eruit voor Oostenrijk zijn die misschien beter bedeelt.

 15. Joke, Riederalp schreef:

  Zou er optijd sneeuw komen of niet………..ach een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest!

 16. kristof schreef:

  Ziet er naar uit bij gfs 18.00 eurohoog met warme temperaturen zelf 10 graden in polen kan zomaar volgende runs weer anders zijn .Opmerkelijk de koude temperaturen terug voor de usa ,,,,,Tog weer niet 3x is scheepsrecht…

 17. Mark (de optimist) schreef:

  GFS0 oper tot 300 uur vooruit om te janken.

 18. pim schreef:

  De gfs ensembles geven nog steeds mogelijkheden. Gfs komt al een paar keer met een aardige neerslag piek medio dec. We zullen het wel eens zien.

  Hopelijk geen regen, want de regen in Oostenrijk op dit moment laat het sneeuwdek(je) toch wel erg snel verdwijnen…

 19. Henrik schreef:

  Wordt er idd niet beter op en er zijn nog geen aanwijzingen op de omslag moment helaas. Als dit zo doorgaat is het weer hetzelfde liedje als vorig jaar. Morgen trouwens 10 graden in ischgl…

 20. Mark (de optimist) schreef:

  Ook EC oper is weer slecht. De poging tot een scandi is weer volledig uit de kaarten en wordt weer een euro hoog. De hele run temperaturen rond de 1500 meter tussen de 4 en 8 graden.

 21. Robin schreef:

  Het is gelukkig (voor de kerstgangers) pas 1 december, dus alles kan nog helemaal goedkomen.
  Voorlopig vind ik het een mooi seizoen; de eerste sneeuwbeelden uit de Alpenlanden zijn al op ons netvlies verschenen, de dalen zijn zelf al wit (geweest?), de kaarten zijn spannend en in ons eigen land is het nog comfortabel warm…..mijn nieuwe huis is bijna dicht……. Straks tweede helft december mag het van mij gestaag afkoelen; ik zou graag nog een hoop sneeuw zien 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.