De Furkajochwebcam in Vorarlberg is geliefd vanwege de fraaie sneeuwmeter midden in beeld. Of de duivel ermee speelt begaf de spiegel van de spiegelreflexcamera het juist op het moment dat de hele meter voor het eerst onder de sneeuw zou verdwijnen. Sinds vanmiddag is de cam weer live terwijl eerder was gezegd dat dit onmogelijk was vanwege het lawinegevaar langs de toerskiroute om bij de cam te komen. Het bewijs is de foto hierboven met Föhnwolken en de riem van Orion.

Hoe kan dit? Jorne stuitte gisteren op:

En zo is inderdaad geschied..

En we kunnen er inderdaad vanuit gaan dat gisteren of eergisteren de cam even onder de sneeuw is verdwenen. Hoe was de stand vorig jaar deze datum?

Een heel stukkie minder. In 2016 was het nog 125cm. Vorarlberg is en blijft gewoon een sneeuwrijke provincie.

Categorieën: Webcams

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.