De Furkajochwebcam in Vorarlberg is geliefd vanwege de fraaie sneeuwmeter midden in beeld. Of de duivel ermee speelt begaf de spiegel van de spiegelreflexcamera het juist op het moment dat de hele meter voor het eerst onder de sneeuw zou verdwijnen. Sinds vanmiddag is de cam weer live terwijl eerder was gezegd dat dit onmogelijk was vanwege het lawinegevaar langs de toerskiroute om bij de cam te komen. Het bewijs is de foto hierboven met Föhnwolken en de riem van Orion.

Hoe kan dit? Jorne stuitte gisteren op:

En zo is inderdaad geschied..

En we kunnen er inderdaad vanuit gaan dat gisteren of eergisteren de cam even onder de sneeuw is verdwenen. Hoe was de stand vorig jaar deze datum?

Een heel stukkie minder. In 2016 was het nog 125cm. Vorarlberg is en blijft gewoon een sneeuwrijke provincie.

Categorieën: Webcams

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.