Als je tegenover de bioscoop woont, mis je niks. Im mijn geval een kasteel dat vrijdagavond als bioscoop dienst deed. En wel voor de toer van het Freeride Film Festival. In die bus die je ziet zijn 16 bedden zodat een hele ploeg mee kan op tour. De avond voor Zell am See Kaprun was het Innsbruck. En nee Nederland wordt niet aangedaan. Maar er komt wel sneeuw naar de Lage Landen.

Het was echt super kicken in je eigen kasteel naar hele toffe korte freeride films te kijken. Een van de mooiste vond ik de film “From Source” omdat freerider Yann Rausis daar ook nog vele minuten fun in firnsneeuw in het voorjaar toonde. Dat zie je niet zo vaak in de freeride scene. Echt vernieuwend.

Je kunt er ook bij zijn op 16 december vanaf 19 uur als vanuit Innsbruck wereldwijd gestreamd wordt. Je moet een kaartje kopen net als ik vrijdag maar net als ik maak je kans op mooie prijzen. Voor mij werd het een ten-x: 1000% rendement op m’n ticket. Nu nog wat moois uitzoeken bij blue tomato.

En gisteravond was er alweer het volgende dit keer besloten event in het kasteel. En ik zit dus altijd op de eerste rang hier. Prachtige plek om te wonen. Ga nu ook meteen de auto in om nog even op mijn nieuwe snowboard te shredden op de gletsjer. Kaprun is echt tof: het dorp heeft nu al de sfeer die andere skidorpen pas in december bereiken.

O ja… had nog wat moois beloofd: sneeuw in de Lage Landen later in november. Wordt door het Amerikaanse model nu keer op keer berekend met als topper toch nog wel de berekening van vrijdagmiddag. Nu ja afwachten. Maak er nog geen boude voorspelling van.

Vanavond om 19 uur als voorprogramma van de Formule 1 doe ik via zoom een eerste WSWM webinar en we wijden hem aan klimaat gezien er in Glasgow weer volop fake news wordt verspreid. Deze webinars zijn alleen toegankelijk voor donateurs. Dus wil je erbij zijn, doe nog snel een donatie en je ontvangt de login gegevens.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Carl · 9 november 2021 op 07:29

De kaarten gfs zijn om te smullen.
Wat een sneeuw voor gans Europa

Gesloten voor reacties.