Als je tegenover de bioscoop woont, mis je niks. Im mijn geval een kasteel dat vrijdagavond als bioscoop dienst deed. En wel voor de toer van het Freeride Film Festival. In die bus die je ziet zijn 16 bedden zodat een hele ploeg mee kan op tour. De avond voor Zell am See Kaprun was het Innsbruck. En nee Nederland wordt niet aangedaan. Maar er komt wel sneeuw naar de Lage Landen.

Het was echt super kicken in je eigen kasteel naar hele toffe korte freeride films te kijken. Een van de mooiste vond ik de film “From Source” omdat freerider Yann Rausis daar ook nog vele minuten fun in firnsneeuw in het voorjaar toonde. Dat zie je niet zo vaak in de freeride scene. Echt vernieuwend.

Je kunt er ook bij zijn op 16 december vanaf 19 uur als vanuit Innsbruck wereldwijd gestreamd wordt. Je moet een kaartje kopen net als ik vrijdag maar net als ik maak je kans op mooie prijzen. Voor mij werd het een ten-x: 1000% rendement op m’n ticket. Nu nog wat moois uitzoeken bij blue tomato.

En gisteravond was er alweer het volgende dit keer besloten event in het kasteel. En ik zit dus altijd op de eerste rang hier. Prachtige plek om te wonen. Ga nu ook meteen de auto in om nog even op mijn nieuwe snowboard te shredden op de gletsjer. Kaprun is echt tof: het dorp heeft nu al de sfeer die andere skidorpen pas in december bereiken.

O ja… had nog wat moois beloofd: sneeuw in de Lage Landen later in november. Wordt door het Amerikaanse model nu keer op keer berekend met als topper toch nog wel de berekening van vrijdagmiddag. Nu ja afwachten. Maak er nog geen boude voorspelling van.

Vanavond om 19 uur als voorprogramma van de Formule 1 doe ik via zoom een eerste WSWM webinar en we wijden hem aan klimaat gezien er in Glasgow weer volop fake news wordt verspreid. Deze webinars zijn alleen toegankelijk voor donateurs. Dus wil je erbij zijn, doe nog snel een donatie en je ontvangt de login gegevens.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Carl · 9 november 2021 op 07:29

De kaarten gfs zijn om te smullen.
Wat een sneeuw voor gans Europa

Gesloten voor reacties.