Freeride Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal is altijd al een echt sneeuwgat geweest, gedurende jaren was het dan ook de secret hotspot voor iedereen die houdt van offpiste! Ondertussen is meer en meer geweten dat je hier moet zijn voor prachtige freeride dagen. Wil jij ook een eerste diepsneeuw ervaring dan kan je daarvoor perfect richting het Kleinwalsertal. Ontdek hier enkele evenementen die je niet mag missen.

Freeride evenementen in Maart 2018

Het eerste event dat je mag noteren in jouw agenda zijn de Alpin Deep Snow Days. Dit vindt plaats op van 9 tot en met 11 maart en voor het complete programma kan je hier terecht. Op het programma diverse workshops zoals leren werken met een pieper, sonde en schep. Maar wat ook leuk is om eens te bekijken is de workshop met lawine-honden. Dat beeld van die hondmet het vatje rond zijn nek ben je daarna voorgoed kwijt! Daarnaast kan je hier ook allerlei materiaal testen gedurende deze dagen.

Freeride event Alpin Tiefschnee tagen

Een paar weken later van 23 tot 25 maart kan je dan weer deelnemen aan de Vökl Freeride Days. Om deel te nemen aan dit event heb je echter wel voldoende ervaring nodig. Er staat een prachtige freeride ervaring op het menu en daarnaast kan je elke avond kiezen welk materiaal je wil testen. Voor alle details kan je op deze link klikken.

Freeride event Vökl

Wil je jouw eerste ervaring opdoen in de poedersneeuw dan kan dat ook in het Kleinwalsertal. Elke woensdag kan je hier een cursus van 4/5 uur volgen waarin je leert freeriden. Twijfel je of je klaar bent om dit te proberen? Wel natuurlijk moet je wel een kunnen skiën maar je kan voor meer informatie even kijken op deze website. Wil je al heel lang de diepsneeuw induiken op een veilige manier dan is dit de perfecte kans! Liever toch op skitour-cursus? Ook dat kan je hier. Natuurlijk ligt de lat dan al wat hoger, elke maandag kan je hier de kneepjes van het vak leren. Voorwaarde? Je hebt een conditie die je toelaat toch 2uur omhoog te klimmen 😉

freeride event Kleinwalsertal

Ben jij klaar voor de eerste afdaling in die heerlijke poedersneeuw? Dan is er geen betere bestemming dan het Kleinwalsertal! Dat het heerlijk dichtbij is kan je een aangenaam pluspunt noemen!

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!