henrik2412

We beginnen de avondupdate – die wegens overmatig enthousiasme toch gewoon op kerstavond volgt – voor een Vlaming misschien niet te begrijpen – met twee foto’s van Henrik die heeft nagelaten achter te laten waar deze kiekjes zijn geschoten. Dat is dus meteen de huiskamervraag: waar in hemelsnaam is dit? Het zijn niet de Franse Alpen in elk geval. Henrik heeft nog een foto ingestuurd…

henrik2412b Het is hooggebergte-achtig. Die vallei gaat erg diep en is ook erg groen. Dus toch Franse Alpen? Nee daar oogt de sneeuw boven te vers voor. Zwitserland dan misschien? Zie ik Dolomieten in de verte? Toch Obergurgl-Hochgurgl dan? Snel door met de prognoses…

Ook door en lezer ingestuurd en die is weer zijn naam vergeten in te vullen. We gaan die velden maar eens verplicht stellen. Anyway… ieder van ons had deze grafiek voor De Bilt kunnen uploaden. Dat is gewoon echt tsjakkaa de winter binnen!

pluimdebilt2412

En dat het er zaterdag inmiddels al zo goed als zeker meteen als sneeuw in knalt dat weten we inmiddels ook. Door de aard van de depressie zien we in de avondrun van het Europese model in België en Brabant er nog wat regen in wervelen. Noordelijker en ook thuis in Krommenie draait de wind snel naar oost en blijft het gewoon sneeuw.

temps2412

Hoe het kan dat een warmfront meteen als sneeuw binnenloopt? Wel de kou is dan al over Europa uitgestroomd. De Alpen zitten dan al twee dagen in sneeuwval. De noordelijke Alpen dan. Gnagna zeggen we na vorig jaar ware het niet dat wij ook fan zijn van de zuidkantgebieden. In de Alpen gaat het dan zaterdag in sneltreinvaart verder met de volgende grote sneeuwval.

nieuwjaar

Met deze extra sneeuw boven 1000m en uiteindelijk ook tot in de lage dalen maar dan iets minder gaan we het nieuwe jaar in in de Alpen! Joehoe! Jihaa! Yummie! Eindelijk de verlossing. En zelfs voor de kerstgangers nog vroeg genoeg om er tenminste vrijdag en zaterdag van te genieten. En de kerstgangers komen dan ook nog eens thuis in een besneeuwd Nederland en België (sla me niet dood met de details vanavond). Of dat ook voor de tweede wintersportvakantieweek geld gaan we zien. Morgenvroeg ben ik weer aan de bak!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

77 reacties

Gesloten voor reacties.