Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Franse skigebieden ultrasnel gesloten en Oostenrijk laatste skidag

check ook eens

48 Reacties

 1. krism schreef:

  zonde maar wel logisch

 2. krism schreef:

  ook alle restauranten en cafés toe zoals in België. Toch wel straf dat de gemeenteraadsverkiezingen vandaag gewoon wel doorgaan.

 3. Ron schreef:

  Zojuist het bericht en de reacties van gisteren gelezen. Ga zo door Hajo! Prima combinatie van weer, politiek en klimaat…. Dé onderwerpen van dit moment, naast het Corona gedoe natuurlijk. Subjectief of vanuit narcisme geschreven…. maakt me absoluut niet uit. Zowel de berichten als de reacties zijn vaak vermakelijk en een ieder mag ervan denken wat ie zelf wil. Die vrijheid hebben we gelukkig nog. En de heer Trump……. dat is toch een prachtige show. Daar kun je tenminste nog ‘s om lachen. Gewoon een politicus met een geheel eigen stijl. En wat me aan hem wel bevalt is het feit dat hij zich niet zo inlaat met al het moralistisch gezever, zonder overigens een groot fan van hem te zijn. Dat ben ik namelijk van geen enkele politicus.

  • Stefan Kaptein schreef:

   Helemaal mee eens Ron. Mensen zijn het blijkbaar niet meer gewend dat er een politicus aan de macht is die zegt wat hij denkt, en ook doet wat hij beloofd. Is toch heel wat anders dat dat zooitje oplichters en bedriegers dat wij hier in den Haag hebben zitten. En Trump komt op voor zijn eigen volk, en daar is hij ook voor aangesteld, de belangen van Amerika en zijn bevolking dienen. Hier in Nederland zitten een stel oplichters die zelfs hun eigen moeder nog zouden verkopen om bij andere landen (EU) in een goed blaadje te komen. En net zoals jij wantrouw ik politici ook. Ik zeg altijd dat je kan zien of een politicus liegt, dan beweegt zijn mond namelijk. Nu even naar het drama in de alpen landen. Het is toch wel heel erg zuur dat nu al alle pistes aan bonken worden gereden. Ik voorzie nog wel een wintereinbruch in de alpen. Het kan toch niet zo zijn dat we al ruim twee maanden bagger weer hebben zonder winter en dat de winter ook maar zonder echte kou als een nachtkaars uit gaat? Ik had nog meerdere skitrips in de planning staan, dus ik hoop dat binnen afzienbare tijd de gletschers toch weer open gaan. We gaan het zien, ik maak mij in ieder geval niet druk over dat virus, en dat zouden meer mensen moeten doen.

   • EKlop schreef:

    Als ik een krat pils er op moet inzetten, dan gaat dit niet gebeuren. Als we dezelfde tijdslijn als China volgen dan kom je op 2 maanden ‘beperkt leven’. (Lock down is bij ons niet het juiste woord). Al verloopt het gunstiger bij ons, gaan skigebieden niet meer ‘opstarten’ op die enkele die nog zomerski aanbieden.

   • David schreef:

    Mooi verwoord Stefan precies zo denk ik er ook over, al denk ik niet dat we dit voorjaar nog kunnen gaan skiën

  • Hajo schreef:

   Ja een soort vrije mix staat me voor…. ik ben nog “jong”. Jullie ook. We gaan samen nog veel meemaken. Ook een elfstedentocht. Dus een beetje commentaar tussen de regels door hier en daar en een enkele keer in een regel lijkt me OK. Het is jammer dat mensen daarop afhaken. Iemand die hier afhaakt omdat hij of zij niet kan handelen dat iemand NIET kotst op bijvoorbeeld Donald John Trump, die moet zich eigenlijk eens afvragen: hoeveel mensen heb ik in mijn omgeving of hoeveel nieuwsbronnen raadpleeg ik die ook NIET kotsen op Trump. Stel dat diegene antwoordt dat dat nul komma nul is…. dat diegenen dus in feite nooit ergens iets positiefs over Trump of iets mbt afwezigheid klimaatcrisis leest…. en dan ook nog deze leuke site verlaat…. dan sluit deze persoon dus zijn laatste mogelijkheid af een open wereldbeeld te houden. Waarom niet: “Hajo, ik mag je als wintersporter, als weerman en als goede schrijver…. als fan van Trump of “ontkenner” van klimaat mag ik je niet….. maar juist daarom blijf ik je volgen. Omdat ik het kan en wil handelen dat er af en toe aan mijn wereldbeeld wordt getornd.” De filosoof Hans Gadamer besloot aan het einde van zijn leven dat de beste samenvatting van filosofie was: “Het zou kunnen dat de ander gelijk heeft”. En een van de founding fathers van de Verenigde Staten vond de belangrijkste peiler onder een gezonde staat een situatie waarin politieke tegenstanders elkaar in het debat bestrijden maar daarna gewoon een biertje met elkaar drinken. Waarom kan het niet dat iemand zegt: “Juist omdat jij dingen roept die totaal anders zijn dan wat ik uit duizend andere bronnen hoor, wens ik je in mijn “vriendenkring” te houden.

 4. Remco schreef:

  Lijkt mij heerlijk, alles stil! Snap wel dat je mooie skitouren wilt gaan maken, vraag mij alleen wel af hoe men zou reageren mocht je onverhoopt de hulpdiensten nodig hebben in een gebied wat eigenlijk gesloten is.

  • Hajo schreef:

   Het idee van de sluiting is juist dat de hulpdiensten niet overbelast raken. Dus geloof me…. NERGENS in Tirol zal een gebrek aan responskracht zijn… de maatregelen zijn zo verregaand dat er zowat op elke verkoudheid een ambulance beschikbaar is nu. Bij wijze van…

 5. Tijs schreef:

  Wat een onvriendelijke reactie is dit.

 6. Marc schreef:

  Juist geformuleerd Hajo. Ik lees al jaren jouw site en lees het gewoon en geniet van de commentaren en meningen, zonder er ooit op te hebben gereageerd. Nu dan toch een keer. Het aankunnen van ieders mening en vooral het verder gelaten opnemen en verwerken zou fijn zijn. Vooral met respect en gelatenheid meningen absorberen, zonder enige vorm van boosheid erop reageren. Indien toch boos laat het gewoon een beetje gaan en bedenk dat niemand altijd de waarheid heeft, en neem jezelf gewoon wat minder serieus allemaal.

 7. flex schreef:

  @Hajo Het volk wat afhaakt in de discussie van gister is hetzelfde volk wat voor de verkiezingen al bepaalde politieke
  partijen wil uitsluiten aan deelname van een regering.
  Ongeacht het aantal zetels of mensen wat er op zo’n partij stemt ?
  Dat is de hedendaagse (s)linkse politiek ten voeten uit ,helaas.

 8. Jeroen schreef:

  Ik stel voor als de Elfstedentocht dan toch doorgaat, wel gepaste veiligheidsmaatregelen te treffen, denk aan publiek netjes spreiden met 2m afstand over 2* 200km kanten, maar natuurlijk ook de schaatsers netjes in een trein met 2m afstand er tussen.

 9. Hjs schreef:

  Trump beurstips 😉

 10. Aart schreef:

  De webcams in Serfaus-Fiss-Ladis zijn niet meer op de pistes gericht. Doet kennelijk pijn aan je ogen, vooral nu met strak blauw Kaiserwetter.

 11. Jeroen schreef:

  Ik lees nu, Oostenrijk ook op slot, waakvlammetje. Succes Hajo daar..

 12. Raymond schreef:

  @Hajo, volgend jaar maar shortski trip inlassen met een groep WSWM. Overdag tips en trics van jouw, s’ avonds lekkere warme prak met mooie discussies over Trump in zijn tweede termijn ed. Afsluitend een tandem vlucht vanuit een loting;-)

 13. getjo schreef:

  ik heb toch idee dat corona virus schromelijk onderschat wordt als je ziet wat er allemaal gaande ia wereldwijd en wat dat allemaal kost en de gevolgen daarvan kan het weomstandighedenl eens uitdraaien op een wereldramp en zou ik ff wachten met boeken van volgende trips of ben ik nou een zwartkijker? t is toch bizar hele seizoen nauwelijks winter en nu alles dicht onder ideale weers

 14. Roland Bodegraven schreef:

  Arlberg en sonnenkopf vandaag al gesloten helaas.
  Hajo, mag jij als niet oostenrijker wel blijven in oostenrijk of heb je ook een oostenrijks paspoort.
  Van mijn ouders weet ik dat morgen de politie over de camping gaat om er voor te zorgen dat alle toeristen weg zijn.

  • Hajo schreef:

   Het enige dingetje is dat ik net verhuisd ben naar een tijdelijk adres. Dat wordt normaal van week tot week verhuurd. De eigenaar heeft liever dat we tijdelijk op een toeristen meldeschein gaan zitten. Hij is bang te komen te hangen op huurdersbescherming. Dus kan het zijn dat wij straks moeten uitleggen dat we wel degelijk zijn geëmigreerd… en geen toeristen. Ondanks Nederlandse auto. Verder zijn wij in Kappl en Ischgl geweest en moeten wij in zelfquarantaine nog 12 dagen.

 15. Roland Bodegraven schreef:

  Ok mensen die nog in oostenrijk zitten. Duitsland wil morgen de grenzen sluiten met Oostenrijk. Nu zal je vast wel wegkomen, maar makkelihk zal dat vast niet gaan. Beter om nu te vertrekken.

  https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-coronavirus-117.html

  • joke,riederalp schreef:

   Mijn man is net met de auto uit NL vertrokken naar Riederalp. Hij had voor morgenmiddag een vliegticket maar is nu toch wel bang dat dat geannuleerd gaat worden. Wij zijn geen tieners meer en denken dat het op de berg toch wat “veiliger” is. We gaan het zien……. eerst de grens maar over.

 16. Sven schreef:

  Nu het winterseizoen voorbij is en het o.a. over meneer Trump gaat: is hij een echte president, een echte zakenman of een echte rat ?
  https://m.bild.de/politik/inland/politik-inland/corona-impfstoff-trump-lockt-deutsche-forscher-mit-geld-will-mittel-nur-fuer-die-69399432.bildMobile.html

 17. Tjeerd schreef:

  @Hajo,
  Top bericht. Ga zo door

 18. Top bericht @hajo! Blijf zo doorgaan en zwem lekker tegen de stroom in, doe ik ook en ooit gaat men inzien en begrijpen dat wij lonesome riders het bij het rechte eind hadden. Of net helemaal niet, kan ook.
  Ik las het en der dat Oostenrijkse autoriteiten reeds in 2002 melding hebben gemaakt aan Duitsland over een eventuele toekomstige uitbraak van het Corona virus. Dat werd dus straal genegeerd en weggelachen zoals wel vaker het geval bij overheidsinstanties en politici.

  Verder las ik ook dat dhr. Trump toenadering heeft gezocht tot de EU om samen naar een oplossing te zoeken ivm het Corona virus maar dat men resoluut weigerde en het wou hebben over…. klimaat.

 19. BB-King schreef:

  Overigens zijn wij vorige week net op tijd in het huwelijksbootje gestapt in Hinterglemm. Zowaar 65 vrienden en familie kwamen over vanuit Nederland. Prachtig feest hebben we gehad! Wat nu lijkt op een soort afsluitfeest van Hinterglemm. Bizar als je erover nadenkt. Ontzettend veel geluk gehad, week later en alles was in duigen gevallen.

 20. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1584339718.jpeg[/img]
  Mijn man zit in de eitjes naar boven. Vannacht bijna geen kip te zien aan de grens bij Basel. Wel op de autobahn overal borden dat de grens om 8 uur vanochtend gaat sluiten!
  Schitterend weer en windstil, kan niet beter.

 21. Hanjo Vd Berg schreef:

  Er zijn slechtere plekken om deze crisis uit te zitten. Sterkte aan iedereen. Hopen op een snelle indamming en vooruitzien naar een mooie winter 2020/2021.

 22. Hanjo Vd Berg schreef:

  Nu vroeg ik mij wel af; de wereld ligt behoorlijk plat. Weinig verkeer, auto’s, vliegtuigen, bedrijven liggen stil. Als .. als het klimaatprobleem zo overduidelijk door ons veroorzaakt wordt moeten we over een aantal weken/maanden toch al wel wat merken van klimaatverbetering? Ik verwacht het niet, hoewel kleine dingetjes zoals waterkwaliteit in Venetië al sterk verbetert maar het is ergens geen toeval dat dingen zoals klimaatdiscussie en dit virus samenvallen. Ik doe geen uitspraken over wie wat waar en hoe maar het kan opvallend genoemd worden.

  • Remko schreef:

   Ik schreef dit al eerder. Als waar is dat vliegverkeer en autoverkeer een grote impact hebben op de CO2 uitstoot, dan gaan we dit snel merken. Niet alleen door de inperking van de Nederlandse uitstoot maar ook van de landen om ons heen. Stel dat de uitstoot nauwelijks vermindert, dan ligt het probleem dus niet alleen hier. Sterker, dan zouden we de echte vervuilers uit de ruimte kunnen detecteren.

   • Hajo schreef:

    CO2 is geen vervuiling zelfs als het “schade” zou opleveren voor “het klimaat”. We moeten echt opletten met beeldspraak en CO2 is en blijft gewoon nu eenmaal “schoon, geurloos, reukloos” en een essentiële stof in alle biologische kringlopen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.