*** Video van race nu beschikbaar beschikbaar! *** Dankzij een reactie van Eric op mijn vorige bericht ben ik ineens klaarwakker. De pure Nederlander Marvin van Heek – geef toe: nooit van gehoord – wordt 8e op de Saslong afdaling van Val Gardena! OK, het weer hielp een handje mee – de wedstrijd werd gestaakt wegens sneeuwval en na de hervatting trok de mist pas op bij de hoge startnummers – en daar had Van Heek mij nog niet eens voor ingehuurd, maar hij deed het toch maar mooi even: binnen 0,6 seconde van de winnaar eindigen. Goed voor Olympische kwalificatie! Hier de link naar het blog van de WK Val Gardena.

Hoera! De video van de race is inmiddels beschikbaar! Geniet!

Ja die jongen kan skiën. En de mist is nog niet eens helemaal opgetrokken. En nu staat deze jongen met 275 facebook volgers (geef hem je like – stand inmiddels 330) helemaal in de spotlight. Hij is geboren in Montpellier en volledig opgegroeid en woonachtig in Frankrijk. Logisch want alleen zo heb je enige kans om überhaupt de uren te draaien die je voor topprestaties op de piste nodig hebt. Op zijn facebook zie je dat zijn vriendenkring voor 2/3 uit Fransen en 1/3 uit Nederlanders bestaat. En die zijn helemaal uit hun dak met de felicitaties…. behalve dan een bevriende Canadees die zegt: “Nice, maar je zou nog beter zijn in ijshockey”. En als een Canadees dat zegt….

Kleine kleine ijstijd
In de gaten houden dus die Van Heek. Hij is pas 21. En zo’n klassering smaakt naar meer. Op NSkiV zegt hij vandaag: “Uiteindelijk is mijn doel de beste van de wereld te worden”. Wie houdt hem tegen? Tuurlijk zoeken we hem op in Sochi of in Zuid-Korea in 2018 of in een nader te bepalen plaats in 2022. En in 2026 kan ie ook nog wel en dan zitten we diep in de Kleine Kleine IJstijd (ik heb deze naam net verzonnen omdat we nu maar 60 jaar kou tegemoet zien tegenover de 500 jaar kou van de de grote Kleine IJstijd) en komen de winterspelen naar Nederland. Eerst nog ff die berg bouwen. Ondertussen richten wij natuurlijk een fanclub op onder marvinvanheek.nl (url heb ik net vastgelegd – kan ie gratis bij me ophalen).

Hieronder graag maximale felicitaties!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

70 reacties

Gesloten voor reacties.