*** Video van race nu beschikbaar beschikbaar! *** Dankzij een reactie van Eric op mijn vorige bericht ben ik ineens klaarwakker. De pure Nederlander Marvin van Heek – geef toe: nooit van gehoord – wordt 8e op de Saslong afdaling van Val Gardena! OK, het weer hielp een handje mee – de wedstrijd werd gestaakt wegens sneeuwval en na de hervatting trok de mist pas op bij de hoge startnummers – en daar had Van Heek mij nog niet eens voor ingehuurd, maar hij deed het toch maar mooi even: binnen 0,6 seconde van de winnaar eindigen. Goed voor Olympische kwalificatie! Hier de link naar het blog van de WK Val Gardena.

Hoera! De video van de race is inmiddels beschikbaar! Geniet!

Ja die jongen kan skiën. En de mist is nog niet eens helemaal opgetrokken. En nu staat deze jongen met 275 facebook volgers (geef hem je like – stand inmiddels 330) helemaal in de spotlight. Hij is geboren in Montpellier en volledig opgegroeid en woonachtig in Frankrijk. Logisch want alleen zo heb je enige kans om überhaupt de uren te draaien die je voor topprestaties op de piste nodig hebt. Op zijn facebook zie je dat zijn vriendenkring voor 2/3 uit Fransen en 1/3 uit Nederlanders bestaat. En die zijn helemaal uit hun dak met de felicitaties…. behalve dan een bevriende Canadees die zegt: “Nice, maar je zou nog beter zijn in ijshockey”. En als een Canadees dat zegt….

Kleine kleine ijstijd
In de gaten houden dus die Van Heek. Hij is pas 21. En zo’n klassering smaakt naar meer. Op NSkiV zegt hij vandaag: “Uiteindelijk is mijn doel de beste van de wereld te worden”. Wie houdt hem tegen? Tuurlijk zoeken we hem op in Sochi of in Zuid-Korea in 2018 of in een nader te bepalen plaats in 2022. En in 2026 kan ie ook nog wel en dan zitten we diep in de Kleine Kleine IJstijd (ik heb deze naam net verzonnen omdat we nu maar 60 jaar kou tegemoet zien tegenover de 500 jaar kou van de de grote Kleine IJstijd) en komen de winterspelen naar Nederland. Eerst nog ff die berg bouwen. Ondertussen richten wij natuurlijk een fanclub op onder marvinvanheek.nl (url heb ik net vastgelegd – kan ie gratis bij me ophalen).

Hieronder graag maximale felicitaties!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

70 reacties

Gesloten voor reacties.