die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Franse en Italiaanse Alpen ook eindelijk weer sneeuw?

check ook eens

54 Reacties

 1. nils schreef:

  30 cm zou de boel ineens flink verbeteren! Zeker de pistes die nu al open zijn door oude of kunstsneeuw.

 2. Hans schreef:

  Dank voor de avond update!

 3. Petra schreef:

  Fijn bericht.
  Actueel in NL wat vorst op de kaart. Kouder dan verwacht volgens mij.

 4. Stefan Kaptein schreef:

  Net nog even naar buiten gekeken in Brixen im Thale en het sneeuwt alweer lekker door. Zal morgen ochtend wel weer het nodige schepwerk moeten verrichten voordat we weer op pad kunnen. Fijne avond allemaal en ik hoop dat de cameraman (Eric) morgen ook op tijd uit zijn nest kan komen om mijn schep kunsten vast te leggen.

 5. Marcel H schreef:

  Nog 3 weken tot vertrek naar PdS, ik heb er wel vertrouwen in!

 6. Markiemark schreef:

  Morgen na een week Italië en een week Oostenrijk weer naar huis. In Italië bijna alleen maar strakblauwe lucht gezien en daar is nieuwe sneeuw echt van harte welkom en hier in Oostenrijk is het nu echt genoeg. Iedere ochtend de auto uit moeten graven onder een dik pak sneeuw. Overal in de dorpen worden grote bergen sneeuw afgevoerd met vrachtwagens omdat ze gewoon niet meer weten waar ze de sneeuw moeten laten. En er komt nog veel en veel meer aan, dus volgens mij is hier in Salzburgerland (Wagrain) wel genoeg sneeuw om tot in April te kunnen skiën.
  Wat mij wel opviel is dat vandaag tijdens de toch wel intensieve sneeuwval de sneeuwkanonnen gewoon aanstonden! Weet iemand hier waarom ze dat doen?

  • nils schreef:

   om te voorkomen dat de leidingen bevriezen??

  • EKlop schreef:

   Op verzoek van Stefan, je hebt nooit genoeg sneeuw 😉
   Pistes moeten het houden tot april, ook op paden, stijle stukken, knooppunten etc. Dan heb je (compacte) kunstsneeuw nodig. Veel meer als nu valt, en misschien is het zo wel 2 maanden droog en boven 0?

 7. Angel schreef:

  Ik word wel blij van deze weersverwachting, aangezien wij 12 januari naar Portes du Soleil vertrekken, dit gebied, neem ik aan, ligt aan de noordkant van de Franse Alpen☺️

 8. Hans schreef:

  En sneeuw in…….noord Afrika……vanaf medio januari…. poeheee

 9. Roy schreef:

  Lekker bericht Jorne! Moest je nou precies een foto met groene weides pakken in de Espace Diamant waar ik zaterdag heen ga haha?! 😉 Hauteluce ligt ‘naast’ Les Saisies waar ik vanaf zaterdag zit maar idd ligt dat wel een stuk lager rond 1100 meter dacht ik. Toch verwacht ik dat ook daar de dalafdalingen gauw openen. De liften draaien al en de sneeuwlansen staan nu flink sneeuw te maken. Alle vertrouwen!!

 10. Indien ik mij niet vergis was het vorige winter net andersom, Italië en Frankrijk volop sneeuw terwijl Oostenrijk deels in het zand moest bijten.
  En dat is eerder ook al gebeurd volgens mij, ofwel de zuidkant volop sneeuw en noord bijna niks of vice versa.
  Ik ben momenteel volop aan het rondkijken om een vlucht te boeken richting Oostenrijk, ik wil graag een keer gaan poederen. 🙂

 11. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Goedemorgen, nieuwe dag nieuwe kansen. Ik hoop, na wekenlang he-le-maal niets in de ll, dat er vandaag toch eindelijk eens een beetje winter aan de horizon gaat verschijnen op de kaarten. Kom er maar in wintersportweerman van dienst!!!

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Helaas werkt Ec vanmorgen niet mee en heeft gfs alleen weer de bekende worst in de meteofictie voor de ll.Alpen wel blijvend in de winter en verscheidene sneeuwmomenten!Ook voor de zuidkant

 12. Tsjakka ! !

  [IMG]https://www.foto-webcam.eu/webcam/furkajoch/2019/01/04/0750_hd.jpg[/IMG]

 13. Hans schreef:

  “We” zagen het hier al aankomen………….. https://orf.at/stories/3106344/

 14. Hans schreef:

  Eerlijk gezegd verwacht ik gezien de drukverdelingen, voor januari verder “vuil weer” in LL en voor de (gehele) Alpen zéér veel sneeuw!!

 15. Henrik schreef:

  Duidelijk stuk over de SSW en de poolwervelsplit. Voorlopig heeft dit nog geen effect op het weer bij ons. Later in januari of februari zou dat alsnog kunnen.

  https://www.alpenweerman.nl/ssw-2019/

  • jannes schreef:

   Snap de hele hype over SSW echt niet. Voelt echt als een mooi dingetje waar extreem technisch over geneuzeld kan worden, óf een soort lichtpuntje om voorpret op te bouwen. Las ergens dat de kans 1 op 7 is dat het een gunstig effect heeft qua winterweer. Dat is niet zo spannend voor zo’n groot event, toch?

   • Joalie schreef:

    Ik snap het wel, kan voor de LL een kansje brengen op echt winterweer. En die kansjes hebben we niet zoveel, dus is elke mogelijkheid is er eentje en wordt met gejuich ontvangen. Is net gokken of de loterij, waarbij een kans van 1 op 7 nog best hoog is.

  • Maurice schreef:

   Wel heel duidelijk geschreven! Mooi verhaal en toch wel spannende mogelijkheden.

 16. Spyfromthesky schreef:

  Het lijkt erop dat er rond de helft van de maand wat verandering komt. Nee, geen diep winters weer nog, sterker nog, afwezigheid daarvan, maar wellicht dat noordelijke stuwingen met wat lagen er doorheen komen voor de L.L. Dit winters patroon momenteel nu voor de L.L. een Azorenhoog dat ongeveer blijft liggen waar die al een tijdje ligt, is ook kansloos.

  Dan moeten we daarmee dealen. De SSW is inmiddels wel een feit, maar de uitwerking kan dus nog een twee weken duren. Dan is nog niets gezegd over de uitwerking ervan. Er is op 10 h PA tegen de helft van de maand wel volgens mij een omkeer qua windrichting. De straalstroom lijkt dan over Afrika te staan.

  Als de uitwerking dan zou moeten komen aan de grond en alles zit mee, dan zou de winter vanaf 19 januari voor de L.L. mogelijk de meeste kans maken.

  Garanties? Nou, in zijn geheel niet, wel een beetje meer zekerheid in de hoop!

  Spyfromthesky (Arnold)

 17. Kees schreef:

  @Jannes Wat een ongelooflijk domme opmerking zeg. Ik zou zeggen, verdiep je eens in deze materie voordat je dit soort dingen roept.

 18. Roy schreef:

  Meeste neerslag er al weer uit voor de Westkant in GFS00h. Blijft over 10 cm? Wie kan de accumulatie posten van het ECMWF?

 19. Spyfromthesky schreef:

  Druk 1042! in Dordrecht en niet droog. In de jaren 80 tikte je op de barometer en als die richting hoog ging 1025 of hoger dan wist je dan er een grote kans op winter was. Die monsterlijke Azorenhogen is volgens mij iets vanaf 2000.

  Ik heb wat winters doorgenomen van het verleden met de drukverschillen en ik zag vroeger nooit zulke hoge druk van de Azoren op de kaarten staan. En nu al weer voor vele winterjaren achter elkaar worden we geplaagd met dit gebeuren. Volgens mij veel minder te maken dan een vlinder in China, maar meer de afwezigheid van een vlinder in Brazilië wegens de sterke afname van de tropische bossen.

  Spyfromthesky (Arnold)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.