chatel_morclan1702

Châtel Morclan – Portes du Soleil

De afgelopen dagen laten met name de Franse bergen een ongekende winterpracht zien. Hierboven Châtel in de Portes du Soleil. En het goede nieuws is: het blijft zo! De zachtere fase komend weekeinde brengen grand beau naar de Franse bergen. En maandag komt een kouder weertype terug met weer een opfrisser van 15cm verse poedersneeuw. Het ziet ernaar uit dat het zo de hele krokusperiode doorgaat: aangename temperaturen en zonnig afgewisseld met korte koude fasen met verse sneeuw. Uit het boekje dus! Onderaan dit bericht kijken we naar weerkaarten, nu eerst even een rondje langs de Franse skigebieden van noord naar zuid. De plaatjes zijn van gisteren.

megeve1702c

Megève

megeve1702b

Megève

legrandbornand1702e

Le Grand Bornand

legrandbornand1702d

Le Grand Bornand

legrandbornand1702b

Le Grand Bornand

valtho_cime_caron1702

Val Thorens in de Trois Vallées: Cime Caron

val_thorens_tyrolienne1702

Val Thorens in de Trois Vallées: Tyrolienne

valmorel1702c

Valmorel – Le Grand Domaine

valmorel1702

Valmorel – Le Grand Domaine

valcenis1702

Val Cenis – Maurienne

valloire1702b

Valloire – Galibier Thabor – Maurienne

valloire1702

Valloire – Galibier Thabor – Maurienne

puystvincent1702

Puy St. Vincent

serreche1702

Serre Chevalier

vars1702

Vars

vars1702 kopie

Vars

peyragudes1702

Peyragudes – Franse Pyreneeën

Wauw die laatste is echt oogverblindend… Twee weerkaarten nog…

mooiindezon

In weekeinde blijven Franse Alpen in de zon

De prognose is duidelijk: vandaag sneeuwt het licht in de Pyreneeën. Morgen sneeuwt het licht in de noordelijke Franse Alpen. In het weekeinde wordt het tijdelijk flink zachter maar de Franse bergen zijn volledig zonnig daarbij. Zie op de kaart hierboven. Natuurlijk maakt dit ook de heen- of terugreis zeer comfortabel. En met zo’n goede sneeuwsituatie is zachter weer gewoon op en top genieten! Skiën als God in Frankrijk dus.

maandagsneeuw2202

Maandag nieuwe sneeuwval in de Franse bergen

Na het weekeinde keren overal en ook in de Lage Landen de lagere temperaturen weer terug. In alle Franse berggebieden – Vogezen, Alpen en Pyreneeën – komt nieuwe sneeuw. En dat lijkt het patroon voor de hele komende periode: zachte zonnige fasen worden afgewisseld met koudere fasen met sneeuw. De plaatjes blijven dus zo mooi als ze zijn. Wie de komende weken op wintersport gaat naar een Frans skigebied die valt gewoon met de neus in de boter! 😉


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.