chatel_morclan1702

Châtel Morclan – Portes du Soleil

De afgelopen dagen laten met name de Franse bergen een ongekende winterpracht zien. Hierboven Châtel in de Portes du Soleil. En het goede nieuws is: het blijft zo! De zachtere fase komend weekeinde brengen grand beau naar de Franse bergen. En maandag komt een kouder weertype terug met weer een opfrisser van 15cm verse poedersneeuw. Het ziet ernaar uit dat het zo de hele krokusperiode doorgaat: aangename temperaturen en zonnig afgewisseld met korte koude fasen met verse sneeuw. Uit het boekje dus! Onderaan dit bericht kijken we naar weerkaarten, nu eerst even een rondje langs de Franse skigebieden van noord naar zuid. De plaatjes zijn van gisteren.

megeve1702c

Megève

megeve1702b

Megève

legrandbornand1702e

Le Grand Bornand

legrandbornand1702d

Le Grand Bornand

legrandbornand1702b

Le Grand Bornand

valtho_cime_caron1702

Val Thorens in de Trois Vallées: Cime Caron

val_thorens_tyrolienne1702

Val Thorens in de Trois Vallées: Tyrolienne

valmorel1702c

Valmorel – Le Grand Domaine

valmorel1702

Valmorel – Le Grand Domaine

valcenis1702

Val Cenis – Maurienne

valloire1702b

Valloire – Galibier Thabor – Maurienne

valloire1702

Valloire – Galibier Thabor – Maurienne

puystvincent1702

Puy St. Vincent

serreche1702

Serre Chevalier

vars1702

Vars

vars1702 kopie

Vars

peyragudes1702

Peyragudes – Franse Pyreneeën

Wauw die laatste is echt oogverblindend… Twee weerkaarten nog…

mooiindezon

In weekeinde blijven Franse Alpen in de zon

De prognose is duidelijk: vandaag sneeuwt het licht in de Pyreneeën. Morgen sneeuwt het licht in de noordelijke Franse Alpen. In het weekeinde wordt het tijdelijk flink zachter maar de Franse bergen zijn volledig zonnig daarbij. Zie op de kaart hierboven. Natuurlijk maakt dit ook de heen- of terugreis zeer comfortabel. En met zo’n goede sneeuwsituatie is zachter weer gewoon op en top genieten! Skiën als God in Frankrijk dus.

maandagsneeuw2202

Maandag nieuwe sneeuwval in de Franse bergen

Na het weekeinde keren overal en ook in de Lage Landen de lagere temperaturen weer terug. In alle Franse berggebieden – Vogezen, Alpen en Pyreneeën – komt nieuwe sneeuw. En dat lijkt het patroon voor de hele komende periode: zachte zonnige fasen worden afgewisseld met koudere fasen met sneeuw. De plaatjes blijven dus zo mooi als ze zijn. Wie de komende weken op wintersport gaat naar een Frans skigebied die valt gewoon met de neus in de boter! 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.