Nog even geduld en dan gaat Dutchweek Zell am See Kaprun los. Ondertussen baadt dit paradijs op aarde in weelde van een mooie winterochtend. Rustig. Nevenseizoen. Lekker koud. Kaiserwetter. We verlaten Zell am See Kaprun en springen naar de Franse kant….

Hoppa er komt sneeuw aan in de West-Alpen. Twee keer! Die van 10 januari kenden we al en bereikt misschien met nog een enkele sneeuwvlok Die Tauplitz en Loser in het verre oosten. Alles daartussen ietsje meer maar het Berner Oberland is het laatste gebied waar het nog iets voorstelt. En dat is beetje idem voor 17 januari….

Nu ja…. ietsje meer dan naar het oosten op die datum. Het Europese model kijkt nog niet zo ver. Pure meteofiiction lijkt me op +300u. Storm over Denemarken. Maar dat kan evengoed de Lage Landen gaan treffen.

Hierboven op het +240u punt de avondruns van gisteren en de verse GFS. Zeer grillige onvoorspelbare depressie-activiteit op de oceaan. Met kans op storm in de Lage Landen dus!

Ik sluit af met iets wat ik nog nooit heb gedaan…. de eerste en laatste kaart van een GFS run over elkaar plakken. Kwam zo maar spontaan in me op dat eens te doen…. want… zoek de 7 verschillen. Wat zijn wij mensen toch goed in patroonherkenning! Vrijdag start hier in Wijk aan Zee het Tata Steel schaaktoernooi en misschien ga ik wel eens kijken. Want bij alle tips voor slecht weer activiteiten in de skigebieden heb ik die nog nooit genoemd….

Ja dat zijn goede kaarten! Meer schaakliefhebbers hier op WSWM? Kunnen we een groep aanmaken in een schaak-app misschien? Ben beetje uit de running…. maar ja het is net 2020…. en beetje hersengymnastiek kan nooit weg …. #mentalfitness #bodyandmind


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

76 reacties

Gesloten voor reacties.