Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Franse Alpen weer spekkoper met 2x sneeuw en iets heel nieuws!

check ook eens

76 Reacties

 1. Skiwi schreef:

  Franse Alpen in de prijzen? Mooi zo! Nog 23 dagen… 😉

  • Skiwi schreef:

   GFS00 staat wel alleen daarmee: weinig ondersteuning in het ensemble en ook EC00 laat de neerslag grotendeels voor de Alpen uitsterven…

 2. Erwin schreef:

  EC pluim 00 is weer beter geworden voor de LL op termijn!. Gisterenochtend zagen we een vergelijkbaar beeld en gisterenavond verslechterde het ensemble maar vanochtend weer beter! Kan hem nu even niet plaatsen. Hopelijk anderen wel hier!

 3. Hjs schreef:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1508101464/historisch-lage-co2-uitstoot-auto-s-in-ons-land

  Wie bedenkt zo een kop? Natuurlijk volkomen kul. 😉

  LL weer, Jan. is voorzichtig maar toch duidelijk op weg naar de plus 7 recordwaarde. Tis nog vroeg maar toch….

  https://www.buienradar.nl/weer/debilt/nl/2757783/14daagse

  • Marcel van der Graaf schreef:

   Wat ik qua CO2 uitstoot niet snap, is waarom de boeren de schuld krijgen van de enorme CO2 uitstoot. Op bovengenoemd kaartje zie dat in de grote/grotere steden waar dus in verhouding minder veeteelt zal plaatsvinden, de CO2 uitstoot wel veel hoger is. Zie ik iets over het hoofd ??

   • Kees schreef:

    Boeren hebben ooit een quotum gehad wat stikstof betreft waar ze zich aan moeten houden. Grote bedrijven zoals bv Shell in Pernis hebben nooit een quotum gehad en worden in de berekeningen dus niet mee genomen.

   • Jopie schreef:

    Boeren krijgen toch niet de schuld van CO2 uitstoot?Bedenk dat CH4 (Methaan) wat de koeien produceren en sterker broeikasgas is dan CO2. Daarnaast nog het hele stikstofprobleem.

   • Hajo schreef:

    Dat is omdat methaan wordt omgerekend in CO2 equivalent….. allemaal bullshit natuurlijk. Methaan doet ook niks met de aardtemperatuur. Net zo min als CO2.

 4. Jorne schreef:

  Niet slecht 🙂
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578474950.png[/img]

 5. Tim schreef:

  Wat heerlijk nu om de site en de reacties te lezen! Keep on going! Fijne bijdragen en het haantjes gedrag is verdwenen. OEF! Nog enkele weken geduld … En dan de latten op!

 6. Spyfromthesky schreef:

  Ik heb vroeger twee keer meegedaan met het Nederlands jeugdkampioenschap tot 16 jaar en tot 20 jaar. Daarvoor moest je je plaatsen via de eigen bond van de regio., Ik viel onder de RSB.
  Voor de rest vroeger aardig wat toernooien gewonnen of prijzengeld verzameld. Maar ik ben al jaren niet echt actief meer in het veld van toernooien.

  Heb ook al als een soort van maatschappelijk bijdrage lesgegeven aan de jeugd. Had daarvoor ook nog Schaaktrainer A gevolgd om toch wat over te kunnen brengen anders dan schaaktechnische items. Toch ruim 6 jaar gedaan als vrijwilliger.

  Ben ik niet actief meer? Nou ja, toch wel verslaafd aan internet, wereldwijd bullet partijen te spelen. Dat is ieder één minuut. Dat is al lang zat. Dit houdt mij vrij scherp. Ik speel met bullet ook meestal bovenin qua verdiende rating punten.

  Ik ben een aardige killer op het gebied van combinaties en matvoeringen.

  Maar schaken is niet meer klassiek. Sinds de wetenschap dat computers winnen van de mensen, is er een geheel andere soort van sterke schakers ontstaan. Dit is niet meer te vergelijken met vroeger.

  Schaken is voor mij geen spel. Voor mij is winnen. Eigenlijk ook meer een alles of niets. Remises vind ik niets aan.

  O ja, daarvan komt mijn eerdere opmerkingen hier, dat ik best wel analytisch ben ingesteld.

  Spyfromthesky

 7. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs 6h oper doet ook leuke dingen voor de (noord)Alpen vanaf half januari,eindelijk Word het zonale patroon gebroken en kunnen depressies vanuit het noorden de Alpen weer af en toe vinden,met lage sneeuwgrens trouwens

 8. Joalie schreef:

  Ik zat me zo af te vragen.. Nu de rook van die afschuwelijke branden in Australië zelfs in Zuid-Amerika merkbaar is, zou zoiets groots dan ook effect kunnen hebben op de wereld temperatuur? Vanwege het blokkeren van zonlicht?
  Hopelijk krijgen ze die branden snel onder controle, wat een hartverscheurende beelden van al die verbrandde dieren 🙁

 9. Martijn sonnenberg schreef:

  mooi bericht! Komt weer beweging in de kaarten en daarmee ook in de reacties…
  Schaken, tja, vroeger veel gedaan. elorating 1850 of zo bereikt. niet heel goed, maar ook niet slecht natuurlijk.

 10. Erwin schreef:

  GFS 06 OPER komt met een Scandihoog op termijn van 1040hpa en een relatief frisse run. Als deze OPER uit zou komen gaan we toch zeker minimaal licht winters weer tegemoet. Helaas is er nog relatief weinig steun in het ensemble. Betekent dus dat hoofdrun laag in het ensemble zit op termijn. Maar trendje lijkt wel gezet en we blijven het volgen!

 11. Het blijft karig deze winter. Wanneer komt de winter nu eens echt op gang ?

 12. nico schreef:

  ik zit nog altijd met muizenissen(zegt men in vlaanderen) ik weet nog altijd niet waarheen de 12 jan ik zie wat sneeuwval voor frankrijk
  daarom ben ik in twijfel . wij kiezen tussen nauders wat ons voorkeur geniet kwa gezelligheid alleen misschien wat klein gebied? eventueel breuil-cervina maar moeilijk accommodatie vinden, koningsleiten,of nu met de sneeuwval naar frankrijk maar naar waar?? en beetje sfeervol dorp maar geen aprés -ski nodig wij dachten les sybelles. of andere suggestie’s
  grtjs nico

 13. Wessel schreef:

  Lake snow effect aan de oostkant van de ´Great lakes´. Vooral in de staten Michigan, New York en Pennsylvania mooie sneeuw echo´s op de radar. Zal lokaal wel weer een flink pak sneeuw opleveren. Komende dagen gaat de vrieskast daar vol open met name rond de Rocky´s en west/midden Canada en Amerika.

 14. Janny Sonneveld schreef:

  Nico wat dacht je van Meribel In Les Trois Vallee. Mijn appartement te huur als het netjes bewoond word. Op de website staat de naam van Thijs en Marlies Veldhuijzen .

 15. Ab schreef:

  GFS 12z run laat richting laatste decade van januari opnieuw meandering van de straalstroom zien net als de vorige runs die @Erwin al heeft besproken. En dat heeft te maken dat GFS de MJO fase naar fase 6/7 verwacht na 20 januari. Dat wil zeggen toenemende kans op hogedruk boven Groenland of ten noorden van de LL. Daar is nog veel onzekerheid over gezien de modellen onderling.
  Maar in de 12z run van GFS neemt de hogedru idd wat toe richting 20 januari. Met dan een duikende laagje vanuit het NW richting de LL en Alpen noordkant en koudere bovenluchten op 1500m. Met voor de Alpen noordkant kans op sneeuwdumps bij -4gr op 1500m aldus GFS 12z run. Vervolgens stijgt ook de luchtdruk boven Scandinavie flink in deze hoofdrun van GFS met als gevolg deze kaart in de meteofiction termijn op 276h vooruit. Geen waarde eraan hechten maar beschouw het als voorpret https://www.mupload.nl/img/0x5wc1.png
  Uiteindelijk een langgerekte hogedruk met kern net ten noorden van de LL en geleidelijk wat kouder weer en toenemende kans op vorst in de nachten aldus deze GFS 12z run.
  Benieuwd wat de andere modellen ervan zeggen en natuurlijk hoe dit gaat ontwikkelen komende runs.

 16. Tjeerd schreef:

  Helaas, gezien de laatste runs, komt er geen lage sneeuwgrens.
  Hopelijk in Februari ein nachspiel.

 17. Mark (Breda) schreef:

  Zo. Net weer terug in Breda. Een vlotte rit vanuit Kleinwalsertal. In 1 streep doorgereden zonder noemenswaardig oponthoud. Heerlijk. Gingen alle ritjes door Duitsland maar zo soepel.
  Goed voor de C02 zullen we maar zeggen.

  Onderweg overigens wel de 12 graden aangetikt in de buurt van Keulen…dat is aardig ‘heet’ in dit jaargetijde.

 18. Tjeerd schreef:

  Kachelmanwetter, meestal betrouwbaar, zegt het ook. Er komt(helaas) geen verandering in het huidige (te warme) stromingspatroon. Zuid westelijke stroming blijft hardnekkig.

 19. Patrick schreef:

  Inderdaad, de lichtpuntjes die hier al eens worden vermeld komen niet terug op andere weersites . Ofwel kijkt men daar niet zo ver vooruit ( meteofictie ) ofwel ziet men in de verste verste niets dat het huidige weerpatroon zou kunnen veranderen . Ik denk zo stilaan dat we januari op onze buik mogen schrijven , dit weerpatroon zit zoo vastgeroest . Ik zou al tevreden zijn moest het gewoon wat afkoelen naar een 5 a 6 tal graden . Voelt dan tenminste een heel klein beetje als winter .

  • Ab schreef:

   @Patrick, geef je groot gelijk hoor. komende 10 dagen niets van winterweer voor de LL. Het gaat meer om de meteofiction termijn na 20 januari met dan mogelijk een meandering van de straalstroom. En ja termijn zegt het al dat het onbetrouwbaar is en dus makkelijk nog kan wijzigen 😉 Lichtpuntjes bespreken heb ik totaal geen moeite mee of het nou uitkomt of niet geniet van je leven je hebt er maar 1 😉

 20. Patrick schreef:

  Net op wetteronline gezien waar men ook zegt dat dit weersysteem nog zeer lang kan duren en alleen opperoptimisten zien binnen afzienbare tijd verandering .

 21. getjo schreef:

  zijn we dan lekker mee maar ik klaag niet want ik golf nu meer

 22. Remko schreef:

  Las dat het voorjaar weer dramatisch warm en droog gaat worden. Althans volgens diverse Duitse deskundigen. Zou kunnen maar we kunnen nauwelijks 10 dagen vooruit kijken. Ik zie eerder een kouder voorjaar komen dan een warme. Winter komt traag op gang zullen we maar zeggen.

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Ik denk gewoon niet dat dit te voorspellen valt. Het voorjaar is eigenlijk altijd de droogste periode. En te warm heb je statistisch meer kans op aangezien het nu warmer is dan 30 jaar geleden. Dus ja een nogal veilige verwachting. West Europa heeft weinig hou vast wat betreft lange termijn zoals een een el niño of la niña heeft op sommige gebieden in de wereld. Als de winter niet alsnog toeslaat zal de bovenste laag van het zeewater om ons heen warmer worden en dan ga ik juist voor een natter voorjaar, mits de wind van zee komt. Dus daar komt mijne voorspelling dan: iets warmer en natter met een vleugje wind en genoeg zon. Lekker veilig.

 23. nils schreef:

  Wat een mooie sneeuwval wordt er volgende week vrijdag en zondag in vooral de NW alpen berekend volgens GFS12
  Erg ver weg maar tenminste verandering op de kaarten

 24. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578514453.jpeg[/img]
  Heerlijk……..,maar een lekkere dump zou toch ook wel lekker zijn……

 25. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578517585.jpeg[/img]

 26. Jorne schreef:

  Ook het EC ziet dat de hoge druk zich terug trekt en er eindelijk weer wat anders dan zon op de Alpen schijnt; hoopvollebkaarten hoor jongens!
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578519382.png[/img]

 27. Erwin schreef:

  In de gfs 18u Oper zien we Scandinavie (en met name Noorwegen) richting 20 januari ook weer volstromen met een enorme bak kou.

 28. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ook gfs0h van vanmorgen laat Eindelijk ons winterhartje sneller kloppen! Eind 2de decade januari opbouw van een hoog ten noorden vd ll en dus een koude winterse oostelijke stroming voor Nederland en de Alpen.Dit willen we graag zien,zou het dan toch nog winter worden?

  • Ab schreef:

   Ook al wakker @Ron 😉
   Ik ga zo weer werken en kaarten van GFS houden de trend nog steeds erin vwb een meanderende straalstroom

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Hoi Ab,ja de plicht roept weer!Goed dat je er weer bent Ab,met je mooie analyses wat betrefd de kaarten.Ik vind dit toch hoopvolle kaarten zo van gfs en dat uk hoog hoeft maar iets te verschuiven en de ll zitten in echt winter weer.Benieuwd naar het ensemble zo

   • Jorne schreef:

    Ron zet tegenwoordig zn wekker speciaal voor de ochtendkaarten 😉 zn vrouw wordt er gek van

 29. Ab schreef:

  GFS 00z laat ook opnieuw een meanderende straalstroom zien tegen 19/20 januari. Met dan boven de oceaan toenemende hogedruk activiteiten uitbreidend richting het noorden. Met eromheen uitstroom van koudere bovenluchten vanuit Scandinavië richting west Europa en Alpen noordkant en kans op sneeuwdumps voor die regio. Voor de LL vooral kans op winterse buien (met kans op een sneeuwvlokje) aldus GFS 00z. Met tegelijkertijd een Genoa laagje boven de Middellandse zee. Vervolgens blijft het hogedruk wat rondtollen met kern boven de UK in de meteofiction termijn na 20 januari. Met dan voor de LL temperaturen overdag meest boven nul en nachten lichte vorst.
  Allemaal nog ver weg en onbetrouwbaar gezien de termijn maar GFS blijft stug volhouden in een meandering van de straalstroom rond 20 januari met kansen op meer hogedruk boven de oceaan en vervolgens uitbreidend richting het noorden. Trendsetter?? Wie weet 😉
  Ik zie wel wat het wordt komende runs.
  Tot laters winter vrienden

  • Leo schreef:

   Mooi Ab, goed je weer te horen 🙂 !

  • Harm schreef:

   Leuk dat je er weer bent Ab. Hopelijk weer vaste prik als we wakker worden.. 🙂

  • Jorne schreef:

   De hoofdrun staat er zo goed als alleen voor in het ensemble maar we hebben vaker gezien dat de hoofdrun de andere leden meetrekt dus ik ben zeer hoopvol!!!

   • Krism schreef:

    mogen we nu niet stilaan aan een trend denken? De laatste runs zijn, wat de Alpen betreft, hoopvol. Wat we nog gezien hebben is dat de kansen op verandering makkelijk in tijd opschuiven.
    Nu staat de aangekondigde sneeuw voor de Franse Alpen op 18/1 terwijl het gisteren nog 17/1 was.

 30. Jeroen schreef:

  Als die druk opbouw dan ook zo lang blijft hangen als de huidige, dan krijgen we een echte horror winter zonder gekheid staat er wel wat perspectief op.

 31. Winterliefhebber schreef:

  Yess Ab is er weer. Fijn dat je vaak berichten post. Hebben we eind januari grote kans op vrieskou of dat nog niet mensen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.