Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Franse Alpen vandaag al halve meter en later meer

check ook eens

42 Reacties

 1. Karin S schreef:

  Mooi stukkie weer, eens wat het virus en de media betreft. Roepende in de woestijn. Heerlijk toch, skimaand maart.

 2. joke,riederalp schreef:

  @Hajo nog even over het corona virus. Het verschil met een “normale” griep is dat niemand hier antistoffen voor heeft. Als je geen maatregelingen neemt kan iedereen het tegelijk krijgen. Ziekenhuispersoneel,apotheker,bakker enz allemaal tegelijk ziek en dan gaat het wel een chaos worden!

 3. Jessw schreef:

  Gaan we deze week ook nog de zon zien in regio zugspitz?

 4. Pascal (Harelbeke) schreef:

  Hallo,
  We zijn net terug uit Obertauern. Mijn eerste skivakantie( ik ben er nu 51). Het was genieten. Elke dag op de piste, geen moment gedacht aan het werk. We hebben sneeuw, wind, zon en een heel klein beetje regen gehad. We hebben in elk weertype genoten. Obertauern is zeker een aanrader. We gaan zeker terug.
  Iemand die ervaring heeft met het gebied tijdens de kerstvakantie? Is het even sneeuwzeker als nu?

 5. Hanjo Vd Berg schreef:

  Ook weer terug uit de Montafon. Helaas laatste dag zweepslag opgelopen. Dus dat is met het pootje omhoog zitten nu .. voor volgend jaar eens het Lechtal geboekt. Kleine gebiedjes voor de kids. Voor de ervarene Warth-Schrocken op korte afstand. Is dat niet wat @Kirsten ook al jaren doet?

  • Roland Bodegraven schreef:

   Klopt

  • Inderdaad, voor ‘t eerst in 1985 Warth-Schröcken bezocht en tot op heden mijn jaarlijkse skibestmming. 🙂
   Verblijven doen we in het Lechtal en met de gratis skibus op en neer naar Warth-Schröcken.
   Het gebied heeft heel wat te bieden al vindt ik het persoonlijk beter geschikt voor de ervaren tot gevorderde skiërs vanwege de korte, smalle en steile stukken.

   • Hanjo Vd Berg schreef:

    Warth zijn we vorig jaar al eens geweest toen we in Schoppernau zaten. Nu dus in een dorpje in het Lechtal. Voor mijn broertje en mijzelf is Warth met uitbreiding naar Lech ideaal. De anderen zullen wel genoeg hebben aan de kleine gebiedjes als Jochelspitze en Knittel.

    • Vlak nadat de verbinding met Lech was gelegd vanuit Warth-Schröcken ben ik ook een keer naar de andere kant van de berg wezen skiën maar was er na twee keer alweer helemaal klaar mee.
     Warth-Schröcken op zich is groot genoeg en bied voldoende afwisseling om je een weekje prima te vermaken. De omgeving en het panorama zijn adembenemend en qua accommodaties naast de pistes heb je ook ruim keuze.
     Jöchelspitzbahn te Bach blijft ook steeds bezocht door mij, zeker nu met de nieuwe gondelliift is dit een absolute aanrader. Enkel hun parkeerfaciliteiten kunnen nog een pak verbeterd worden.

 6. Jeroen schreef:

  Is er ook iets te zeggen over het weer volgende week in de inner alpine?

 7. MierenN--ker schreef:

  Wat betreft corona het volgende, tegenwoordig zijn de “supply chains” zo kort en zo over de hele wereld liggend dat een medium termijn onderbreking toch wel voor problemen kan zorgen. Daarbij hebben niet alle bedrijven reserves om een half jaar loon door te betalen als er nauwelijks inkomsten zijn dus dan komen bedrijven gemakkelijk in de financiële problemen puur omdat ze niet kunnen leveren omdat de toevoer van benodigde grondstoffen stilligt of omdat de mensen die het werk moeten doen een tijd niet beschikbaar zijn. Ook denk ik dat de paniekreactie van mensen an sich ook niet onderschat moet worden.

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Op een gegeven moment wordt het virus losgelaten denk ik. Kan alles weer doorgaan, maar wel meer doden. Dan blijf je thuis als je ziek bent, behalve als je echt slecht gaat. Opvallend hoe jonge mensen er weinig last van hebben. Vergelijken met normale griep is wel een beetje terecht. Spaanse griep gingen juist jonge mensen dood.

 8. Harm schreef:

  Val Gardena vanaf woensdag Kaiserwetter? En vrijdag/zaterdag dan? Volgens mij nog een halve meter.. 🙂

  • Gerard schreef:

   Hi Harm, net terug uit Val di Fassa en met of zonder sneeuwval, prima condities. Echt ongelooflijk goed de Italianen in het onderhouden van de pistes. Enne met de Corona hysterie zal het vast rustig worden op de pistes….

 9. Ronski schreef:

  Wat een domme opmerking weer over dat Virus. Kan alles ontwrichten, doet het al voor een groot deel en vergelijkingen gaan mank in dezen zoals Joke en onze MierenN-ker ook al stelt. Eerst nadenken voor je wat schrijft!! Hou het anders lekker bij ski-les geven en parapenten!

 10. lex schreef:

  Ben ook wel benieuwd naar @Ronski reactie ? Vergelijkingen gaan mank ? Ook de griep veroorzaakt jaarlijks 3 tot 5 miljoen ernstige zieken en 250.000 tot 500.000 doden. Elk jaar krijgen ongeveer 820.000 Nederlanders griep. Tijdens een gemiddelde griepepidemie in de winter gaan er in Nederland 250 tot 2.000 personen direct aan de griep of aan de gevolgen ervan dood. Hoor je nooit wat over ?

  • joke,riederalp schreef:

   lees mijn reactie……

  • MierenN--ker schreef:

   Er is natuurlijk een groot verschil tussen iets waarmee wij allemaal hebben leren leven en een nieuw iets. Dat maakt een terroristische aanslag ook erger dan bijvoorbeeld verkeersdoden. De onzekerheid en de onrust die die aanslag veroorzaakt is in die zin onderdeel van de aanslag. Die maakt geen onderdeel uit bij de perceptie van verkeersdoden, daar zit immers geen intentie achter en geen maatschappelijke gevolgen. Dat droge opnoemen van feiten is leuk maar dat neemt niet te emotionele reactie van groepen in beschouwing op een onbekend iets. Want uiteindelijk gaat het om de reactie van de groep op een gebeurtenis, en niet de gebeurtenis zelf. Anders gezegd, een droge werkelijkheid bestaat niet echt voor de mens want hoe dan ook wordt alles ingekleurd met onze perceptie, veronderstellingen, verwachtingen en emoties. Dus dat je nooit wat over griep hoort is niet zo gek en dat corona ons bezighoudt dat is ook niet zo gek, gezien de aard van de mens.

   • Roland Bodegraven schreef:

    Wat een onwijs goed antwoord! 🙂

   • Hajo schreef:

    Je slaat de spijker op zijn kop. En dus doet iedereen een goede daad met relativering van de crisis. Want als de angst een keer regeert houdt alles op. Daarom dat ik me ethisch verplicht voel om de video van Robert Jensen te delen en door te geve wat ik van de arts in kwestie hoorde…

 11. Hajo schreef:

  Spectaculair einde GFS06u:
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2020/03/Webp.net-gifmaker-9.gif[/img]

 12. Patrick schreef:

  Al enig zicht op aanstaand weekend en volgende week voor flachau …

 13. Wat een ellende weer vandaag, vanochtend vertrokken met plensregen en huiswaarts gekeerd met nog steeds dezelfde bak aanhoudend warm water. En tussendoor geen moment droog geweest.
  Het mag stilaan zomer worden, aan deze winderige nattigheid heeft niemand ook maar iets.

 14. RWSkiwelt schreef:

  Even een update uit Hopfgarten. Minder zonnig en warm dan gisteren. De pistes waren daardoor veel beter. Echt lekker geskied, eigenlijk gewoon een topdag. Vannacht komt dan eindelijk verse sneeuw, kunnen we hier wel gebruiken.

 15. Mark (Breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1583177816.jpeg[/img]

  Wow. Een echt ijspaleis.
  Hier het artikel.

  Winterweer verandert Amerikaanse huizen in ijspaleizen – https://nos.nl/l/2325470

 16. Mark (Breda) schreef:

  Gerrit Hiemstra net: eerste kievitsei gevonden. En sinds 1950 is dat steeds vroeger. Gemiddeld 12 dagen eerder…klimaatverandering? Nee Gerrit. Ik denk dat er gewoon veel meer mensen gaan zoeken en door de monocultuur je de nesten veel beter ziet. Niet eerder gelegd maar eerder gevonden.

  Dat dus.

 17. Jorne schreef:

  Wat hadden we mooie sneeuw in de Alpen afgelopen 36 uur! Zo goed als alle kanten weer ruim bediend 🙂 deze komt van mn ouders in Kleinwalsertal
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1583216754.jpeg[/img]

 18. Tobias schreef:

  Heerlijk! Vrijdag richting SHLF

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.