Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Franse Alpen spoedig bedolven onder de sneeuw

check ook eens

58 Reacties

 1. Arjan Ischgl schreef:

  Als de verwachtingen uitkomen dan ligt er begin volgende week al meer sneeuw dan dat er vorig seizoen op het hoogtepunt lag.
  Beste start van het seizoen voor zover ik weet. Zullen we dan dit jaar geen klaagmuur nodig hebben?

  • Jopie schreef:

   Jawel hoor. Klaagmuur teveel sneeuw 🙂

   • Stefan Kaptein schreef:

    Er ligt nooit……lees nooit teveel sneeuw. Onthoudt dat het sneller weg dooit dan dat het erbij komt.

    • Michael schreef:

     Toch wel als alle liften dichtzijn door het lawine gevaar ligt er toch teveel sneeuw

     • Roland Bodegraven schreef:

      Inderdaad. Kan mij vakanties herinneren waarbij alles dicht zat, omdat er zo veel gevallen was dat het te gevaarlijk was. Te veel kan dus zeker wel.

    • Er kan inderdaad, wat natuurlijk erg jammer is en niemand graag hoort/leest, teveel sneeuw vallen/liggen.
     Het vergroot de kans op lawines enorm en ook voor gebouwen is het niet aan te raden wanneer er teveel sneeuw op de daken ligt.
     Ik heb meermaals gezien dat locals hun dak opgingen om het teveel aan sneeuw te ruimen, omdat ze bang waren dat door het gewicht de muren het zouden begeven of dat het dak zou instorten.

 2. Jesse schreef:

  Leuk voor de Franse Alpen natuurlijk, maar de (meest bezochte) Oostenrijke noordkant komt er enigszins bekaaid vanaf..

  • yellow snow schreef:

   ja, en? boos op het weer nu?

  • Robert schreef:

   @jesse, als je kijkt tot 17 december komt er toch gemiddeld zo’n 50 cm bij wat er al ligt. Dat er in Frankrijk meer valt, zal natuurlijk o.a. ook met de hoogte van de gebieden te maken hebben. Als ik even kijk naar Saalbach waar ik al 10 jaar heen ga, dan is dit een (samen met 2010) een droomstart en ligt er volgende week meer sneeuw dan vorige jaren op het hoogtepunt van de winter. Maar ik begrijp wel wat je bedoelt 😉 zo’n dump zou niet misstaan voor het ultieme kerstgevoel!

  • Frederic schreef:

   Vind jij 40 to 60cm ‘er bekaaid van af komen’? Ik niet hoor

   • Jesse schreef:

    Ik zie slechts 30 cm opstaan. Maar in verhouding met wat er in de Franse alpen valt vind ik dit idd bekaaid! Daarnaast zal de tijdelijke Südföhn de sneeuw in de dalen flink doen aantasten.

    • Carl schreef:

     Alles ligt er in Oostenrijk super bij.
     Wat nu valt is mooi meegenomen. Al valt er maar 30cm. Is meer dan vorig jaar. Je gaat droom pistes hebben. Frankrijk was minder bedeeld. Nu kunnen zij ook alles perfect voorbereiden

    • Sjors schreef:

     Slechts 30 cm ? Het is begin december en dan zien de Alpen er uit of het midden winter is. Niet veel reden tot klagen, lijkt me.
     30/40 of 60 cm erbij, who cares ? Geniet ervan, zou ik zeggen.

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Ik ook niet!!! Verre van zelfs

 3. Robert schreef:

  Hulde Frederic! Mooie compacte aparte berichtgeving met alle informatie die ons te wachten staat voor de LL en Alpen. Nu kunnen beide “kampen” in het forum over hun voorkeur vooruitkijken en al dan niet smullen van de aanstaande winter. Thx!

 4. Sjors schreef:

  @ Frederic, gaat ‘mijn’ Isola naast de boot pissen ? Of toch net niet ? Ik heb nog 3 weken te gaan, komt dus vast wel goed zoals altijd. Maar het is wel spannend, een verse laag poeder is toch wat iedereen hier het liefst ziet.
  Het ziet er i.i.g. voor iedereen en de hele Alpen schitterend uit, zo vroeg in het seizoen.

  • Frederic schreef:

   Maandag sowieso dikke sneeuw in zuidelijke Franse Alpen. In april ga ik nog naar Les Orres. Dus laat maar komen

   • Sjors schreef:

    Dank voor je reactie Frederic. In Les Orres zit je ook altijd goed, toch ?
    Zeker in die periode is het fantastisch. Wij gaan in maart/ april ook nog een keer voor 3 weken. Vaak in t-shirt lunchen en veel sneeuw. Veel plezier !

 5. Arnpen schreef:

  Mooi bericht, ook de inhoud.
  A.s. zondag vertrekken wij naar Ehrwald in de Zugspitzarena. Het is alweer jaren geleden dat ik de omstandigheden daar goed genoeg vond om voor kerstmis al een keer te gaan. Om toch iets te mekkeren te hebben (wink): Waar blijft die zon bij temperaturen net onder het vriespunt, nu er toch al genoeg sneeuw ligt?
  Nu nog even het reisweerbericht in de gaten houden om zondag niet in de verwachte sneeuw terecht te komen.

  • Everlast schreef:

   Zijn de skiliften daar dan al open?

   • Arnpen schreef:

    A.s weekend gaat Grubigstein in Lermoos open. De Ehrwalder Alm (mijn favoriet), Marienberg Biberwier en Wetterstein gaan pas een week later open.
    De Zugspitze zal ook wel open zijn, maar zit sowieso niet in onze seizoenspas

 6. Jeroen schreef:

  Inderdaad het ziet er gewoon top uit, na deze dump in Frankrijk en aan de zuidkant zijn de hele Alpen bedolven onder de sneeuw. En inderdaad, kijkende naar de modellen, waaronder ook gfs06 zien we ook Oostenrijk (noordkant) profiteren. Inderdaad het is geen dump, maar alles bij elkaar opgeteld gewoon top! Een kerstvakantie zonder zorgen lijkt me zo!

 7. Michel schreef:

  Ik vind het maar vervelend! Die aparte berichten, nu moet ik elke keer naar het andere bericht om alle reacties te lezen. ;-(

 8. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Hier een aantal berekeningen van EC. Sneeuwval tot 17 december voor:
  Isola 2000 ~ 60–100 cm
  Les Orres ~ 95–150 cm
  Abondance ~ 90–140 cm
  Ehrwald ~ 37–65 cm
  Filzmoos ~ 45–80 cm
  Val Gardena ~ 45–85 cm

  In de Zuid-Alpen is 110 cm sneeuw niet uit te sluiten. Dit hangt af van Frederics duikende laagjes. In de noordelijke Apennijnen kan ook veel sneeuw vallen!

 9. eri schreef:

  zie ik nou goed dat de gfs06 maandag/dinsdag veel neerslag geeft voor W/Z- alpen met een temp. van +5 op 1500 meter en dat als de neerslag in de N-alpen start deze dan toch nog wat leuke sneeuwval gaan zien met temp. die dan al zijn teruggezakt naar 0 graden op 1500 meter. kortom veel regen op maandag/dinsdag tot 1500-1800 meter W/Z-alpen en voor de N-alpen regen tot 700 meter.?? na dinsdag veel kouder met meer sneeuw

 10. Jorne schreef:

  GFS 06 houdt het continent wel heerlijk koud tot in het gaatje! Hoge druk opbouw noordelijk van west Europa dus opgesloten kou en lichte oostenwinden. Alpenn kabbelen rustig en koel naar de kerst zo

 11. Erwin schreef:

  Graag deze verwijderen heren. Onder verkeerde bericht

 12. Roland Bodegraven schreef:

  Heh bah meer dan een meter sneeuw in Lech en Kaiserwetter. Het kan niet slechter 😉

  • Roy schreef:

   Oh man ik hoop maar dat Leo tijd ziet voor het eerste seizoens reisbericht want dat wordt wat komend weekend! Natuurlijk volg ik het nu op de voet maar het oog van de specialist is natuurlijk altijd fijn. Als we ingesneeuwd raken of als het echt tekeer gaat, verschijnen hier zeker live filmpjes van ons vanuit Val Thorens vanaf zaterdag! 🙂

   • Roy schreef:

    We hopen maar dat de uitbreiding van de skipas voor de hele Trois Vallee überhaupt nog van pas komt haha. Laten we het netjes houden en vrouw Holle nederig verzoeken om tussendoor nog een knipoog van de zon te mogen zien en dat de wind een niet al te grote rol gaat spelen in al haar te mogen ontvangen pracht! 😉

   • nils schreef:

    Leuk Roy!!

    • nils schreef:

     In valtho met de verwachte neerslag kan het inderdaad wel even duren voordat alles veilig is. Wat dat betreft is het hopen dat het enigszins mee/ tegenvalt met de sneeuwval icm de wind. Wij hebben daar na een half metertje sneeuw ook nog wel eens een dagje moeten doorbrengen op 3 pistes…

 13. Moes schreef:

  Het westen bedoel je 😉 De franse alpen gaan er met de hoofdprijs vandoor

 14. Breunis (Nature Trail) schreef:

  In de Oost-Alpen?
  Zie het Lage Landen bericht…

 15. nils schreef:

  Fijn en overzichtelijk dat lage landen en Alpen gescheiden zijn. Dan zie je ook gelijk dat het in de Alpen gezelliger is.

 16. Frederic schreef:

  GFS12 laat de sneeuwgrens zondagnacht en maandagvoormiddag wel even fel oplopen. Tot 1700m zowat. Voor de Franse en Italiaanse gebieden kan dat nog net. En het is ook maar tijdelijk. Maandagnamiddag zakt de sneeuwgrens alweer.

 17. Henrik schreef:

  De laatste runs geven wel hele hoge sneeuwgrens aan aan de zuidkant, ong 5 graden op 1500m zo lijkt het

 18. Héérlijk bericht alweer @frederic ! Je wordt steeds beter hoor. 😛 😉 🙂

  Leuk zoveel sneeuw voor de Franse alpen maar helaas pist de Arlberg alweer naast de pot.
  Niet dat er inmiddels nog niet voldoende sneeuw ligt maar ik zou graag nog één keer in mijn leven willen meemaken (herbeleven) dat in het mooie Lechtal een hoeveelheid sneeuw ligt zoals ik ze ken uit mijn jeugdjaren.

  Maar goed, winter is nog maar pas begonnen dus hopelijk houd de trend aan en komt er alsnog uitzinnig veel sneeuw aan komende weken. 🙂

  Ondertussen in de Alpen, een ijzige nacht: https://www.wetteronline.de/fotostrecken/2017-12-06-bw?part=single

  • Menno schreef:

   “Helaas pist de Arlberg “alweer” naast de pot”, mag je van mij weglaten hoor, ze hebben tot noch toe de meeste sneeuw van allemaal afgevangen aldaar. Dit keer minder ja, maar liever iets minder en geen warm water dan het tegenovergestelde! Verder helemaal met je eens!! 🙂

  • Bob schreef:

   Met minimaal een halve meter erbij de komende 5 dagen vind ik “naast de pot pissen” toch wel relatief. Sowieso passen Arlberg en naast de pot pissen volgensmij niet echt goed met elkaar in één zin! 😉

  • Oké oké, ik had een andere woordkeuze moeten gebruiken, misschien past “valt niet binnen de hoofdprijzen” of “haalt net geen podiumplaats” beter? 😉
   Maar goed, er ligt nu al meer sneeuw dan tijdens de gehele vorige winterperiode dus klagen doe ik zeker niet alleen… 😉

 19. Frederic schreef:

  Hier de verwachting van ARPEGE12 voor de Franse Alpen. De kleuren geven de sneeuwhoeveelheden weer tot maandagavond:

 20. Dirk schreef:

  Wouw, wat een kaart. Moet er nog sneeuw zijn? 😉
  Ik ga met kerst naar Le Joue Du Loop. Veel beter kan ik het niet treffen.

 21. Robert schreef:

  Mmm, gfs12 voor Saalbach positief bijgedraaid m.b.t. sneeuwgrens zondag/maandag, met een beetje geluk valt de schade (als die al überhaupt voorvalt) mee in het dal. Daarna aanhoudend onder het langjarig gemiddelde met mooie sneeuwmomenten tot het gaatje. Ouderwets duimen dat de modellen dit nog een tijdje mogen vasthouden.

 1. 7 december 2017

  […] Begrijpelijk dan ook dat een aantal reageerders erom vragen om de berichten in een Lage Landen- en een Alpenbericht te splitsen. Laten we dat eens proberen vandaag. Twee kortere berichten voor de prijs van een, te […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.