Een subliem doorkijkje vanochtend vanaf de Zugspitze! Op de top van de hoogste erg van Duitsland is het natuurlijk al winter. Beneden nog niet. Maar we komen in de buurt. Vanaf 1000m wordt het namelijk serieus koud in de Alpen. Volgende week is het zo ver…

Op 1000m aan de noordkant van de Alpen is er woensdagochtend een beetje sneeuw misschien. Waarschijnlijker is het dat die sneeuw pas de 13e komt. Maar niet veel. Geen dump. We gaan de kant op van hogere luchtdruk. Invloed vanuit het oosten. In Moskou gaat het nu echt al winteren. In Scandinavië is dat al een tijdje zo.

Waar het wel al echt winter kan worden in de Alpen is aan de Franse kant. Daar sneeuwt het na het weekeinde al flink. En daarna blijft het boven 1500 tot 2000m grotendeels vriezen. En komt er meer sneeuw vanaf 8 november… dat zou best eens het begin van het gesloten sneeuwdek kunnen zijn voor 2019-2020!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

57 reacties

Gesloten voor reacties.