Bewolking Oostenrijk 2612

Bewolking maandag - Klik voor grotere kaart

Gisteren hadden we al in de peiling dat ondanks de sterk oplopende luchtdruk de Franse Alpen toch ook sneeuw meepakken vandaag. Hieronder zie je een webcam waarop de besneeuwde bomen van Les Carroz hun sneeuwlast in de dooi van gisteren hebben afgeschud maar nu opnieuw besneeuwd raken. Wat ook een beetje een last minute wijziging is van de weergoden is een extra pluk bewolking die Oostenrijk waarschijnlijk ook zondag en maandag grijsgetint houdt.

Zondag kan het zelfs licht blijven sneeuwen in Oostenrijk boven 400m en maandag idem bij een wat oplopende sneeuwgrens. Pas dinsdag zou het dan echt strak blauw worden. Als ik hiermee mensen op het verkeerde been heb gezet dan een klein mea culpa. In de Franse Alpen en Zwitserland begint het zonnige weer wel al morgen. Op dit moment sneeuwt het er weer lekker uit het front dat vannacht met heftige windstoten over Nederland trok (zie bericht). Ook in Oostenrijk gaat het heel snel weer sneeuwen.

Mis niet de schitterende ochtendcams van vandaag…

[fbphotos id=315326651834880]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

26 reacties

Gesloten voor reacties.