Bewolking Oostenrijk 2612

Bewolking maandag - Klik voor grotere kaart

Gisteren hadden we al in de peiling dat ondanks de sterk oplopende luchtdruk de Franse Alpen toch ook sneeuw meepakken vandaag. Hieronder zie je een webcam waarop de besneeuwde bomen van Les Carroz hun sneeuwlast in de dooi van gisteren hebben afgeschud maar nu opnieuw besneeuwd raken. Wat ook een beetje een last minute wijziging is van de weergoden is een extra pluk bewolking die Oostenrijk waarschijnlijk ook zondag en maandag grijsgetint houdt.

Zondag kan het zelfs licht blijven sneeuwen in Oostenrijk boven 400m en maandag idem bij een wat oplopende sneeuwgrens. Pas dinsdag zou het dan echt strak blauw worden. Als ik hiermee mensen op het verkeerde been heb gezet dan een klein mea culpa. In de Franse Alpen en Zwitserland begint het zonnige weer wel al morgen. Op dit moment sneeuwt het er weer lekker uit het front dat vannacht met heftige windstoten over Nederland trok (zie bericht). Ook in Oostenrijk gaat het heel snel weer sneeuwen.

Mis niet de schitterende ochtendcams van vandaag…

[fbphotos id=315326651834880]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

26 reacties

Gesloten voor reacties.