Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Franse Alpen grote winnaar voor kou Europa volgende week invalt

check ook eens

135 Reacties

 1. Tukkertje schreef:

  We gaan de kou in, dat is al bijna zeker….hoe lang het stand houd is onzeker…maar ik kan me herinneren dat de vorige flitswinter toch uiteindelijk langer stand hield.
  Hoe lang kan een SSW icm die poolwervelsplit aanhouden?

  • Menno schreef:

   Ik kan me herinneren dat Frédéric zei dat een SSW ongeveer 6 weken effect heeft, maar kan me ook vergissen.

   • Frederic schreef:

    Kleine nuance. ‘Kan’ tot 6 weken. Maar dat lijkt me heeel sterk. Verder ben ik zelf ook benieuwd hoe lang het gaat aanhouden, zeker nu poolwervel al heel de winter zo onregelmatig is

 2. Jan van soest schreef:

  Hopelijk valt er eerst nog een dik pak sneeuw voordat het gaat vriezen!

 3. Jornevalstar schreef:

  5cm op 1600 meter hier, bovenin gok ik een cm of 10 in sfl

  • Harm (Zutphen) schreef:

   Duitsland deed ook al mee vanmorgen..

   • michel schreef:

    België en nog een paar andere landen copieren het ook al.

    • Paul A. Club 1989 schreef:

     Ik ben dat geneuzel omtrent Trump zat aan het worden. Mensen kunnen het niet verkroppen dat de beste president sinds mensenheugenis aan het roer staat.

     • michel schreef:

      Weet niet of hij de beste is, maar is wel democratisch verkozen dus de (slechte) verliezers moeten ophouden met Trump bashen.

     • Eric | schreef:

      Paul, helemaal mee eens. Allemaal huilie huilie mensen. Democratisch gekozen en ook nog eens een keer iemand die zijn woord houd. Waar vindt je dat in de pollitek en al helemaal niet in NL. Alles wat tot nu toe uitgevoerd is…is namelijk ook beloofd….. en over dat inreisverbod…jammer dat ik niet die mensen hoor dat er maar liefst 14 landen zijn, wie weet wel meer, die ook mensen niet binnen laten uit een bepaald land…maar meer woorden maken we er maar niet aan vuil…. Wellicht dat hajo nog wat kan aanvullen want die heeft er zelfs een boek over geschreven…..

 4. tsfo schreef:

  Heb er vertrouwen in, want Offenbach doet mee. Piet P is nu op de wintertoer en heeft het al over schaatsen volgende week. Piet was vorige keer niet heel positief dit omdat Offenbach niet heel positief was over winterweer.
  We gaan weer schaatsen !

 5. Sjors schreef:

  Ongeveer 25 cm gevallen, hier in Isola 2000, gestopt met sneeuwen en een zonopkomst met een totaal onbewolkte lucht. Sneeuwval grens ongeveer 1300 m.

 6. jerom schreef:

  Ik vrees dat de kou net niet tot in de lage landen gaat door dringen. De pluim van EC valt voorlopig tegen.

 7. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs6 loopt weer en wat een gevecht tussen de beer(het hoog) en de depressies op de oceaan!! Spannend hoe dit afloopt,kou komt in deze run later dan in de gfs 0

  • Ronaldo schreef:

   Gunstiger op 162u omdat de kern zuidelijker komt te liggen. Daardoor wind O ipv meest ZO in vorige run

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Het hoog lijkt toch te winnen op 168 h!! En de ll in een koude oostelijke stroming.Toch ontbreekt de echte transportkoude in ook in deze run en blijft no van de ll.Details gaan het echt bepalen hoe koud het word

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Toch lijkt gfs ec achterna te gaan met instorten vh hoog en meer depressie invloed vanaf de oceaan op 210h! Nee dit is geen goede trend voor onze winter in de ll

    • Maarten schreef:

     Denk ik ook Ron. Het zo sterk ingetekende hoog die geen enkele zwakte leek te kennen is toch niet zo overtuigend meer. Alleen de vorm zou echte kou kunnen voorkomen in eerdere runs. Nu lijkt het hoog toch niet zo stabiel. Of het verliest van de oceaan, of het zakt toch weg etc. Zitten ook nog juweeltjes tussen hoor, dus nog niks verloren. Komende runs maar weer afwachten.

 8. Remko schreef:

  Zal het weer met een sisser aflopen? We juichen weer veel te vroeg. Ook ik.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Toch klopt de titel van Hajo nog steeds… 😉

   Ik maak me overigens pas zorgen als ook de navolgende runs dit beeld bevestigen.

 9. (Andere) Leo schreef:

  Ben schaatsfanaat (op natuurijs dan), maar met oost 5 moet je wel heel fanatiek zijn wil je daar plezier aan beleven. Zullen denk ik vooral noord-zuid slootjes worden die (het eerst) dichtvriezen.

 10. Hanssie schreef:

  Gezien de huidige ontwikkelingen lijkt het er op dat Erwin er toch niet heel erg ver naast zat dat het wel eens kon uitdraaien op wat kwakkel kou en er geen transport kou opgang zou komen. Hiermee wil ik zeggen dat we ipv hem afbranden hem ook gewoon moeten kunnen aanhoren zodat we ook met die optie rekening moeten houden. Door de soms wat te positieve openingen die worden geboden wordt iemand die een andere ( negatievere ) optie aankaart afgebrand terwijl er misschien wel een ( grote ) kern van waarheid in zit.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @ Hanssie… dat was het probleem niet want die opties worden hier wel degelijk besproken. Het is de narcistische inslag, het totale gebrek aan empatisch vermogen, het opzetten van een poppenkast door onder meerdere nicknames te reageren etc wat diverse lezers in het verkeerde keelgat is geschoten.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Erwin zijn mening word hier gewaardeerd door de meeste mensen waaronder mij! Je hoeft alleen niet 30 keer je gelijk te halen en op ieder tegenwoord te reageren.Dat is het probleem,zeker omdat Erwin weet hoe hier geschreven word;en hij ook gast van het eerste uur hier is net als ik!

  • Jannes schreef:

   Wat een onzin. De positivo’s worden over het algemeen meer afgebrand dan de negativo’s. Erwin wordt afgebrand omdat hij hetzelfde 10 keer zegt. Zelfs wanneer ik hem vraag dat niet te doen, vraag dat soms wel 5 keer. Stom ook, want moet inderdaad consequent zijn! Ik wordt erg moe van dit soort reacties die de situatie verdraaien.

 11. Eric | schreef:

  Ik neem aan dat de rayonhoofden al bij elkaar zijn 🙂

 12. iwan schreef:

  Zie ik ‘m nu op 150 uur in de ‘moyenne-run(s)’ mooi rond boven scandinavie hangen? Dus betere positie van het hoog dan in de operationele run?

 13. Asten (Harmelen) schreef:

  Wat belangrijker is: de sneeuw die voor komende maandag op het programma stond is vrijwel geheel verdwenen.
  Dus maar weer aan het werk zodat ik tegen de avond de winterse kaarten van de GFS 12.00 run weer kan bewonderen. Dit inclusief de matige nachtvorst én de sneeuw voor de noordkant van de Alpen van komende maandag/dinsdag …

 14. tsfo schreef:

  De laatste run van GFS niet echt super, maar dat kan inderdaad vanavond wel weer anders zijn. Ik ga nu niet roepen dat het gekwakkel wordt, en de komende runs zullen moeten laten zien wat het gaat worden. Ik ga nog steeds voor een winterse setting !

 15. Stefan schreef:

  Het valt mij op dat ook relatief objectief en terughoudende nieuwssites zoals de NOS steeds eerder en vaker met vooruitlopende schaatsvoorspellingen komen. Vaak al vijf dagen voor een mogelijke winterinval. Eerder kwamen deze berichten pas bij inval van de vorst of nog later op gang. Uiteraard leuk voor de mensen die de weersontwikkelingen niet op de voet volgen. Persoonlijk vindt ik dat schaatsspeculaties meer voor op fora als deze bestemd is en het de betrouwbaarheid van berichtgeving door grote nieuwsmedia niet ten goede komt. De speculatieve scenarioberichtgeving (in koppen) wordt helaas commercieel gezien ook steeds aantrekkelijker door inkomsten op basis van views.

 16. erwin schreef:

  Gfs ensemble 06 vind ik helaas weinig overtuigend. Als we naar de 850hpa bovenlucht kijken zien we tot 7.2 februari het ensemble gemiddelde rond het langjarig gemiddelde liggen. Daarna tot 11.2 duidelijk eronder en daarna (tot 19.2) fors erboven. Veel spreiding ook. Maar overtuigend langdurig winterweer: nee helaas.

 17. Jan van soest schreef:

  Sneeuwklokjes hebben er in ieder geval al zin…..kou of warmte…..?
  Bloeien doen ze nu! Maar ze kunnen tegen kou…dus komen met die kou!

 18. Marco schreef:

  Die Elfstedentocht komt er!

  De vraag is alleen: per schaats, per fiets of met de boot!

  • Hanssie schreef:

   Die heb je gestolen…..is een opmerking die gisteren al is geplaatst

  • Hans schreef:

   Beantwoorden

   Was nog vanochtend geplaatst:

   Profielfoto van Hans Hans

    3 februari 2017 om 07:58

   Hopen op een “miskleun” van EC vanaf 216h. Warme uitbijter of toch weer richting een Euroknaller? We gaan ’t zien.
   Nog even over bovenstaande titel: Hajo heeft niet geschreven HOE de E-tocht wordt gereden hé, kan ook op de fiets, kano etc.

 19. Bart Katwijk schreef:

  Uit de GFS06 is de sneeuwsandwich van 6 februari ook weg voor de N-alpen. Hopelijk komt die nog terug. Ook jammer dat in het meteofictie gebied de dump weg is. Toch een paar runs achter elkaar berekend, maar helaas (daarom ook meteofictie). Ben benieuwd of de EC de sandwich nog wel berekend, iemand die wel beschikking heeft tot die gegevens en mij kan vertellen?

 20. Cors schreef:

  Gfs12 tot hiertoe niet best

 21. Petra schreef:

  http://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU12_135_1.png
  Geen aansluiting meer met de koudebron, door uitbreidend/wegzakken scandihoog naar zuidoosten

 22. Frederic schreef:

  Wel minder opdringerige depressies bij gfs12

 23. Frederic schreef:

  Als het azorenhoog wat warmte zou kunnen tanken dan kan het hoog terug aansterken

 24. Hans schreef:

  Op 180h alweer in de steigers! Nieuwe ronde nieuwe kansen. We hebben altijd nog @Ronaldo achter de hand vanavond 🙂

 25. Menno schreef:

  En GEM, gewoon geweldig, doet donderdag temps van -12 overdag in het oosten :), kwijl!

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Ja ik kijk net naar Gem.Wat een fantastische kaarten blijft dit model consistent produceren zeg, echt geweldig niet geen opdringerige depressie. De Beer is de baas

 26. Bas schreef:

  Ik wil graag GEM bestellen voor volgende week, kan dat? -12 overdag in oosten van het land. Komt natuurlijk niet uit maar ik wel leuk om te zien 😉

 27. Asten (Harmelen) schreef:

  😉 x-D

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Foutje…. wel licht winters maar schaatsen op uitgebreide schaal zit er niet. Voor de Alpen ziet het er wel redelijk uit met af en toe sneeuwmomentjes, gematigde temperaturen en geen föhn… later wellicht meer sneeuw.

   • Erwin schreef:

    Nee, das was de afgelopen dagen in de diverse ensembles al zichtbaar. Dus geen verrassing @Asten.
    Kans op schaatsen is er nog steeds wel bij bepaalde members en ook bij GEM maar zoals ik al dagen aangeef: kleine kans. Hooguit 30%.

 28. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  De kou gaat komen dat is wel zeker.Laten we afwachten wat voor kaarten er gaan komen als de kou er eenmaal is!We hebben de vorige vorstperiode gezien dat de modellen er zeer veel moeite mee hebben om te voorspellen als de kou er eenmaal is.Dus we kunnen totaal niet zeggen hoe lang deze koude inval gaat duren,omarm de onzekerheide. Zoals Ab zegt:)

 29. Erwin schreef:

  GFS12u ook weinig overtuigend. Alleen het Canadese GEM komt met een mooie winteroplossing maar heb zelden gezien dat GEM het beter zag dan de hogere resolutiemodellen.

 30. Mark (breda) schreef:

  Tromgeroffel zwelt aan….Ronaldo in aantocht…. 😉

  Zou hij zijn laatste positieve vrijdagavondberichten een vervolg kunnen geven?

 31. Bas schreef:

  Zijn we er toch weer ingetrapt? Hopen dat EC beter is. Blijkbaar mag het hier geen winter meer worden. Daar gaat de E tocht 🙂

  • Erwin schreef:

   Ben jij er ingetrapt dan Bas? Toch ook niet?!

   • Bas schreef:

    Nee niet direct Erwin maar met de kaarten die je af en toe voorbij zag komen ga je toch op dingen hopen en bovendien denk ik ook elke keer weer dat het toch ooit weer eens moet lukken. Maar nogmaals, afgaand op het Gfs ensemble is het nooit diep winters geweest in het ensemble.

    • Erwin schreef:

     @BAS,op de beurs is een veel gedane uitspraak bij aandelen: ‘Hopen is verkopen’. Met andere woorden: het wordt meestal niet veel. Hetzelfde geldt naar mijn mening bij hoop op winter bij een matig ensemble.

     • Arjan Ischgl schreef:

      @Erwin, vorige winter stopte je ver voor het einde van de winter met reageren. Is er een kans dat het weer gaat gebeuren?

  • Ab schreef:

   Ik geloofde toch al niet in die E tocht zoals @Hajo dat zei paar dagen terug in zijn bericht 😉
   Ik beschouw alles na dag 5 als voorpret mochten er leuke kaarten op staan en hecht er dus geen waarde aan omdat het toch tig keer kan veranderen. Eerst maar eens in de vijf dagen die druk blokkade en dan zien we wel verder waarop het uitmondt. Altijd voorzichtig zijn met dat soort wilde kaarten verder dan 5 dagen vooruit. En ach mocht ie blokkade van hogedruk er alsnog komen hebben de modellen juist vaak moeite hoelang zoiets in stand kan blijven. We zullen zien

 32. Erwin schreef:

  Komende dinsdag toch wel een interessante LMG (Luft Massen Grenze).
  De botsing van de koude en warme luchtsoort kan tot een interessante situatie leiden met neerslag. En de neerslagsoort is echt afwachten en (s)nowcasten na het weekend.

 33. Erwin schreef:

  Vervolg EC valt dus dusver niet tegen. Een witte wereld zou de boel echter flink helpen… Ik verwacht het vooralsnog niet maar u never know…

 34. Erwin schreef:

  Na wat meer in detail te hebben gekeken verwacht ik voor komende dinsdagavond vanuit het NO toch geleidelijk invallende sneeuw. Hoe ver het komt is afwachten maar ik steek hier mijn nek dus uit… Dinsdagavond webcams met sneeuw vanaf de Markt in Groningen? Zeker mogelijk!

 35. Koninks schreef:

  Waarom zet je dat tussen haakjes er nu weer bij over Leo. Je reactie was goed maar elke keer wird het toch weer een negatief bericht

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.