Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Franse alpen aanhoudend grand beau en Oostenrijk een volle meter?

check ook eens

69 Reacties

 1. Snowfever schreef:

  @Hajo, je eerste aanmelding voor je emigratieservice heb je bij deze binnen 😉

 2. Remko schreef:

  Ook in Scandinavië flipfloppen de verwachtingen van dag tot dag. In de loop van volgende week weer oplopende temperaturen in het Zuiden en Midden. Nee, de kou gaat naar het oosten en zuidoosten. Althans, voorlopig. Ik blijf het herhalen, de meteorologische winter in de LL teleurstellend. Zeker, de laatste zes weken kunnen anders uitvallen. Maar ik vrees met de herhaling van zetten in de drukverdeling dat we inderdaad moeten emigreren voor de echte winter. Zo zie je dat het geen zin heeft lange termijn verwachtingen uit te spreken (o.a. PP). En de gevolgen van een poolwervelsplit dan wel verplaatsing op onze regionen, moeten we maar afwachten. Zoals Hajo vaak terecht schrijft, we moeten veel meer inzicht en data hebben, om verantwoorde uitspraken te doen. Laten we hopen dat de plaatjes van Hans hierboven bewaarheid gaan worden.

 3. Lage Landen mogen ook wel weer een keer zonlicht zien, het lijkt nl. alweer Allerheiligen i.p.v. eindjaar.
  Raak niet echt in de stemming op deze manier maar goed, gelukkig regent het geen pijpestelen. 🙂
  Op ZDF wintersport live vanuit Bormio (Super-G) zie ik enkel sneeuw op de piste, erbuiten heel veel groen helaas.
  En de piste heeft een erg ijzige ondergrond hoor ik de commentator net zeggen.
  Maar daarin komt wel een keer verandering, ooit… 🙂
  Fijn weekend iedereen!

 4. Angel schreef:

  @Hajo, kan je ook iets meer vertellen of er in Frankrijk na 5 januari de sneeuwkansen toenemen, wij reizen 12 januari af naar Portes du soleil, zou wel heel mooi zijn als daar nog wat sneeuw valt vooral in het dorp☺️

  • nils schreef:

   Welk dorp dan Angel?
   Avoriaz op 1800 meter, chatel op 1100 meter??
   Voor februari zijn de lagere dorpen daar meestal groen. En na februari ook weer 😉
   Gelukkig kun je bijna overal boven de 1400 meter blijven met skiën.

 5. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  Zo langzaam aan mag er in het winterparadijs Gargellen wel eens wat bij gaan vallen
  Het begint nu toch al voorzichtig richting 9 maart te kruipen en de 1,5 meter van vorig jaar in het dorp is het bij lange na nog niet.

  Iedereen nog een fijn weekend.

  Marcel Pijpers
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

  • Skiwi schreef:

   Ben je nu serieus? 9 maart, da’s nog 11 weken, op die tijd kan er nog 7 meter sneeuw vallen…

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Posten om het posten en er direct maar een link naar z’n eigen site neerzetten. Complimenten voor de volharding van het dagelijks posten… dat dan weer wel 😉

  • Geert schreef:

   Hahahaha…al stevig oudjaar aan het vieren?

  • Nadia schreef:

   Jee Marcel grapje zeker! 9 maart kun jij heus prima skien in Gargellen.
   Áls het in de aankomemde sneeuwrijke week in 48 uur zomaar ergens in de dalen van de Noordalpen al zo’n 40 tot 50 cm kan vallen, dan kun je uitrekenen hoeveel er tussen nu en 9 maart nog ”zou kunnen vallen” in het normaliter sneeuwzekere Montafon!! Ok dit jaar vooralsnog sinds jaren wat minder sneeuw dan anders maar nog steeds prima te skien. Zonde van je tijd om je hier nu druk over te maken. Touwens vergelijken met vorig jaar is ook niet eerlijk, die sneeuwhoogtes en hoeveelheden zijn ook geen standaard (iets wat ze ons deze week in st. johann in Tirol ook nog weer eens bevestigden!) Er gaat ongetwijfeld nog leuke sneeuw vallen in de tussentijd. Eerst de uitwerking van SSW maar eens even afwachten.

  • Hans schreef:

   Marcel, heb je soms aandeel in LGParks?

  • Tegen die tijd is alle sneeuw alweer lang verdwenen hoor. Wie gaat nou ook zo laat in het seizoen skiën? 😛 😆 😆

 6. Spyfromthesky schreef:

  De samenvatting kan kort zijn. We zijn een dag verder en in de L.L. warmer dan gisteren. Weinig perspectief voor winter in de L.L.
  Of je moet aan de GFS para wat willen hechten. De Para is voor mij nog een soort van “beauty and the beast”. Wat gaat dat ook op en neer. Van even prachtige momenten gevolgd door ergerlijke verzachtingen.

  Het Europese model lijkt wat mogelijkheden voor even wat kouder weer te geven.
  Ik kan nu niet aan Ventusky zien dat er in de bergen zoveel sneeuw gaat vallen. Maar ja dit is aan GFS gekoppeld, dus het moet een ander computermodel zijn die dit aangeeft.

  En ja, vandaag op deze niet zo zonnige dagen. Ach, een geduldige klus aan het doen in de meterkast. Wat fatsoeneren dat ze ooit tijdens de nieuwbouw nu niet zo netjes hadden afgewerkt.

  Werken met hout, muurvuller (poeder) en kit enz. geeft een gevarieerd gebeuren. En straks, nee het is geen sneeuw, even voor het mooie nog even witten en dan kunnen we dit gebeuren ook na bijna 10 jaar weer af halen van een nog to do lijstje van vervelende klussen.

  Af en toe buiten werken, zagen in een t-shirt. Dit is toch dat Hajo vaak predikt om te doen :>).

  Spyfromthesky (Arnold)

 7. Stefan Kaptein schreef:

  Weer eens een dag Skiwelt Brixental gedaan. In Scheffau was de dalafdaling fantastisch, weinig ijs. Verder liggen de pistes er goed bij maar verse sneeuw is geen overbodige luxe. Pistes zijn erg ijzig, zeker aan het einde van de dag. Kandleralm is echt een ijslollie van boven naar beneden. Ik zeg altijd dat als je mensen hoort skiën dan zijn de pistes in matige conditie, maar nu hoor je de mensen echt schrapen. Dus kom maar op met die verse sneeuw, ik ben er klaar voor.

  • Jopie schreef:

   Aangekomen in Flachau. De pistes zijn hard. Ik zou het niet ijzig noemen. Geen sneeuwhopen zoals vaak. Vanaf vanacht langdurig stuwing en mogelijk veel sneeuw. We gaan het zien.

 8. Patrick schreef:

  We zullen het zien . Ben echt wel eens benieuwd hoeveel sneeuw er effectief gaat vallen in Oostenrijk . Op een concurrerende wintersportsite ( Waar velen onder ons ook wel eens naar kijken ) wordt ook sneeuw voorspeld maar hooguit 10 a 30 cm .
  Hier spreekt men van misschien wel een meter ( allicht enkel maar hoog natuurlijk )
  Toch wel een enorm verschil in inschatting als je het mij vraagt . Zullen we het maar ergens in het midden houden , zou ook al heel mooi zijn .

  • Jannes schreef:

   Hajo spreekt over een meter over een week en tot 30cm voor de eerste bom komende dagen. Denk dat daar het verschil in zit….

   PS je mag best linken waar hoor, we zijn niet zo bang en zien het niet als concurrent maar juist als aanwinst als mensen naar externe bronnen verwijzen. Tenzij het puur een reclame stukje is van ik ben weerman van website x, hier is alles kut en bij ons niet ofzo….

   • Patrick schreef:

    Was op sneeuwhoogte.NL . Ik kijk steeds naar beide sites en geniet van beide. Jullie site bekijk ik steeds als eerste omdat ik toch wat meer vertrouwen heb in deze site alhoewel ik niet zo hou van al te verre vooruitzichten ( meteofictie zoals jullie het benoemen )
    De andere site kijkt nooit zover en inderdaad zoals je zegt is de meter die Hajo aanhaalt voorzien over een week terwijl de 30 cm max op sneeuwhoogte.nl allicht enkel over de eerste dump ( dumpje ) gaat morgen tot maandag . We zullen het wel zien.

 9. Maarten schreef:

  Wat een drama run weer die gfs12. Eurohoog all the way.

  • Maarten schreef:

   Ok in meteofictie ontstaat er wat moois.

  • Skiwi schreef:

   Tja, eens dat zich geïnstalleerd heeft krijg je ’t niet snel weg, dat hebben de laatste jaren nog al gezien…
   En de nakend SSW zou dat nog wel eens extra in stand kunnen gaan houden: er zit namelijk wel amplitude op de Rossby golven, maar met West-Europa onder een top hebben weliswaar hogedruk en dus droog weer, maar geen koude. De dalgolf lijkt de komende periode eerder richting Oost-Europa te schieten. Alweer…

 10. Hans schreef:

  O o o o o. Wat is de Controlerun 12h Fantastisch vanaf de 7e net als de 00 van vanmorgen. Helaas de 06 niet gezien.

 11. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Vandaag wederom KAISERWETTER in Tirol,morgen de sneeuw ben benieuwd.Wat opvalt is dat het dal in Seefeld echt nog gewoon enorm winters is met aan de schaduwkant alle bomen wit en zeker 40 cm pure sneeuw !!
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG-20181229-WA0026-1.jpg

   • Stefan Kaptein schreef:

    Tirol is een ruim begrip. Hier in Skiwelt Brixental geen kaiserwetter te bekennen.

    • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

     Hier in Seefeld was geweldig Stefan.eerste foto met me kids is naar de Arlberg genomen .waarschijnlijk heeft het oosten van Tirol al meer wolken gehad op nadering vh sneeuwfront morgen

    • Wessel schreef:

     St. Anton ook kaiserwetter die ganze Tag! Morgen mag je weer scheppen 😉

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Lekkerrrr Ron…
    Volgens mij hebben jullie een top vakantie !

    • Hans schreef:

     Superwetter! Ben je de regen denk ik snel vergeten….. 😉

     • B. J. schreef:

      Was toch prima skiweer in skiwelt met regelmatig een lekker zonnetje.

     • Eric | schreef:

      @BJ je was zeker dan erg laat op de pistes 🙂

     • Stefan Kaptein schreef:

      B.J. ik sta bekend als een zeikerd dus wat mij betreft is de definitie van een prima skidag het volgende: verse sneeuw met strak geprepareerde pistes, temperatuur rond 0 graden, kaiserwetter, rustig op de pistes. Het enige dat aan bovengenoemde is voldaan is de temperatuur maar verder niks van bovengenoemde dus geen prima skidag. Nou zal ik wel weer menig beterweter over mij heen krijgen en niet moet zeiken en blij moet zijn dat ik op vakantie kan.

     • B. J. schreef:

      Peppie en kokkie zijn er ook weer. Nee het was geen kaiserwetter, maar het kon echt veel slechter.

     • B. J. schreef:

      Wat is volgens jullie dan een top dag t.o.v. een prima skidag?

     • Stefan Kaptein schreef:

      B.J. een topdag is in mijn ogen iedere dag dat we in Oostenrijk zijn. Ver weg van Nederland. Zie definitie van prima skidag. Maar je hebt gelijk hoor, naar omstandigheden was het een prima skidag in Skiwelt. Iedereen kan voor zichzelf uitmaken wat in zijn / haar ogen prima is. Over smaak valt niet te twisten. Wat jij prima vindt kan ik matig vinden en omgekeerd. Ik had het er vandaag nog met Eric over. Vlakbij onze camping ligt de Kandleralm. Dit was ooit een piste met een sleeplift die helemaal los lag van het skigebied van Skiwelt. Hierdoor kwam er eigenlijk nooit echt iemand maar iedere dag verse geprepareerd, geen mensen en hele piste voor ons zelf. Als er dan goede sneeuw lag en mooi weer dan kon je echt van een topdag spreken. Nu die piste is aangesloten op het ski gebied is het eigenlijk een drama piste geworden. Zoals vandaag een ijslollie van top tot dal.

 12. nils schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181229_100751-1.jpg. [/img]

 13. Henrik schreef:

  Weer terug in Nederland en temperatuurmeter geeft weer dubbele cijfers aan. Toen we de grens passeerden was het 10 graden, vertrouwd weerbeeld dus.

  Gisteren gaf ik aan dat het mij niet zou verbazen als de winterdip van EC vakkundig zou worden weggepoetst en het model naar GFS zou draaien die de dip helemaal niet zag zitten. Welnu in de pluim van vanavond zijn nagenoeg alle winterse opties vakkundig weggepoetst. Kansloze pluim voor LL helaas.

  Toch hulde weer voor GFS dat het weer bij het rechte eind had en EC nu (weer) bakzeil haalt en naar GFS draait.

  • Koninks schreef:

   Gfs trouwens ook niet best wapperd ook alle kanten op toevallig dit keer bij juiste eind goede gok zou ik zeggen.

   • Henrik schreef:

    Als je puur afgaat op de oper, ja die is vrij wispelturig maar daarom moet je niet alleen naar de hiofdrun kijken. Het gemiddelde van GFS is veel minder wispelturig en heeft het toch opvallend vaak bij het rechte eind vind ik.

 14. Koninks schreef:

  Wat kan een pluim in een dikke 24 uur veranderen zeg ik hecht er geen waarde meer aan dikke onzin ecmwf.

  • Henrik schreef:

   Klopt, hebben we al eerder gezien dit seizoen dat EC bijdraaide naar het zachte scenario van GFS (medio november en begin december). Helaas zie je het nooit andersom, in een paar dagen van ren kansloze pluim naar een schaatspluim.

   • Koninks schreef:

    Idd zie je nooit. Vorig jaar was hij nog extremer en ineens alle winter weg. Nos en alles voorspelde toen al winter.

   • Roy schreef:

    Die zie ik niet helemaal Henrik. Het lijkt me binnen de enigzins betrouwbare termijn juist andersom. GFS trekt steeds meer naar het EC toe. EC blijft al dagen lang stug volhouden in komend patroon vanaf 2/3 januari. Gisteren nog liet het GFS alle kou naar de Balkan ontsnappen en dat gaat nu stapje voor stapje ri EC maar we zijn er nog niet. Kijk maar eens hoe hoog die hoofdrun nog zit in het ensemble. De Para lijkt wel op de goede weg. Nog een paar weken en Para = De Hoofdrun. Prik in de Haute-Savoie

 15. J.E. schreef:

  fake news

 16. Hans schreef:

  Zie m’n eerdere post van 19.56. Heb goede hoop dat de hoofdrun van GFS 18 langzaamaan naar de Controlerun toekruipt. Controlerun laat al paar x goede run zien.

 17. Jaco schreef:

  Mijn eerdere opmerking “iets bijpoederen” is “iets” bijgesteld.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Screenshot_20181230-061806.jpg[/img]

 18. Ilona van Dam schreef:

  Geen vlag die nog uit kan. Groene dalen zullen helaas nog blijven. In Westendorf sneeuwde het vannacht maar nu is dat flinke regen geworden. Dit is wel heel jammer… zo verheugd wakker te worden met die sneeuw.

 19. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Seefeld is fijn wakker worden met al bijna 10 cm sneeuw op de reling van balkon!! Sneeuwt redelijk door bij -0,3 gr

 20. petervdl schreef:

  Het sneeuwt ook in St Anton. Veel wind ook. Benieuwd hoeveel er gaat vallen. Nu een paar cm.

 21. Asten (Harmelen) schreef:

  Net terug uit Hochkrimml na een prima skiweek. Gisteren tot Nurnberg regelmatig sneeuwval op de A3 en eigenlijk geen file gehad.
  Komende week meer dan 1 meter op dorpsniveau (1640 meter) volgens de diverse Oostenrijkse weerdiensten en boven de 2 km nog vééëél meer.. Ben benieuwd of dat uit gaat komen. En juist op nieuwjaarsdag een redelijk droge dag met wellicht ook aardig wat zon en tijdelijk milder.. Wauw, heb nu al weer zin om 1 maart die kant weer op te gaan…

 22. Wessel schreef:

  St. Anton gaat het flink los, in het dorp 10cm, christoph 20cm vers. Op de berg flinke sneeuwstorm! Moeilijk lesgeven zo maar wel genieten 🙂

 23. Pimb schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/94254DA0-85D6-4566-9901-43535550744C.png

  Dit zijn toch wel serieuze hoeveelheden sneeuw die voorspeld worden voor omgeving hochkonig komende week! Op de top bijna 200cm!?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.