schermafdruk-2017-01-10-15-08-01

Les Menuires is eindelijk wit geworden. Tijd om spoedig een hele spannende actie te lanceren. Nog even geduld. Meer plaatjes uit Les Menuires…


Het allerbeste nieuws is: er komt nog meer sneeuw in de Franse Alpen.

frasneeuw

Op dit moment dus deze kaart met de sneeuw in het westelijk Alpengebied. En dan verder…

fraalp1001

Hierboven het ensemble voor Savoie Mont Blanc. Je ziet het: veel meer sneeuw nog vanaf donderdagavond tot en met maandag voor het grand beau aanbreekt!

tauplitz

Dit keer is het in Oostenrijk juist zonnig. Hierboven Die Tauplitzheligenblut

En ja deze is weer erg prachtig!

ens06-1001

Het kneitergoede nieuws is dat ook de GFS06u superwinters is. Minstens voor een week vanaf de 16e. Misschien langer.

schermafdruk-2017-01-10-15-09-34

Beide weermodellen doen nu echt hetzelfde. Kortom: it sil heve. Het levert allemaal al een heel stel ijspluimen op.

pluim_06260_ijs eps_ijsgroei_06290

Maar voor we ijs krijgen komt er sneeuw. In de laatste berekeningen vooral zuidoost-Nederland. Kijk meer eens in beide modellen.

donderdag12gif

Er zit wel 10 tot 20mm neerslag in de zone met de felste sneeuwval of regen.

schermafdruk-2017-01-10-15-13-07

En dat zien we al terug in de pluim voor het zuidoosten. We kunnen erop rekenen dat er donderdag middag en avond in Zuidoost-Brabant en Limburg (Jannes!!!) misschien wel 10cm tot 20cm sneeuw valt. Het kan even duren voor het blijft liggen, maar omdat het samenvalt met de avondspits moeten we van het ergste uitgaan. En als het bij ons niet gebeurt dan wel in het Ruhrgebied. En de Wintersport-Arena Sauerland ontwikkelt zich verder topt het winterparadijs om de hoek dat het de laatste jaren niet is geweest.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

102 reacties

Gesloten voor reacties.