We hebben veel indrukwekkende sneeuwduinen in dit artikel maar deze van Jelle Douwe de Vries (what’s in a name?) uit Heidenskip in Zuid-West Fryslán zou wel eens de grootste kunnen zijn. Bedankt voor het delen in het Weercafé!


Zuidvelde in Drenthe

Nog eentje uit Drenthe – de dame is 1.70m

Dalfsen

Vandaag en morgen kunnen we de foto’s verzamelen van de hoogste sneeuwduinen van deze winter. 1979 is het niet geworden. Dat was andere koek met tot 6 meter hoge verblazingen. Maar verder heus bizar. Hierboven de kinderen van Jorinde in het buitengebied van Dalfsen bij Zwolle.

Nog eentje van Jorinde. Ook uit Dalfsen dus.

Didam

Vijfhuizen


Regio Eindhoven!


Friesland


Spectaculair in Losser!


Is dit de topper? 1 meter is niet niks.


Even verderop in Haaksbergen


Olst


Lisse

NijmegenDussen

En twee keer Texel door Willem gedeeld in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

Dit was de eerste foto van een sneeuwduin die zondagochtend binnenkwam


Bad Bentheim net over de grens – telt nog net mee


En nog wat verder naar het Oosten omdat het een fan is

En ja je kunt er ook lekker ff in gaan liggen …

Achterhoek


Plaats onbekend

Deel jouw foto, video en of verhaal in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

Als je wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het vele werk.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hier sowieso graag tips voor nog hogere sneeuwduinen.

Altijd actuele ijspluimen hierrrr en actuele ensembles GFS hierrr en ECMWF hierrrr. Laatste metingen van het sneeuwdek in Nederland hierrr.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.