Op de Oostenrijkse “vrijheidsdag” 5 maart 2022 was eindelijk de Loser Freeride 2022. Echt een voorbeeld van een op en top amateur skiwedstrijd waar je ook enkele toppers aan de start ziet staan. We snappen heus dat je niet vanuit de Lage Landen heen en weer kunt naar het o zo mooie Ausseerland om mee te doen maar als je in de buurt bent en je kunt een beetje freeriden gewoon doen!

Geniet van de foto’s!

En de spreekwoordelijke blooper. Ziet er lelijk uit maar loopt goed af.

Heerlijk zo’n prijsuitreiking in een amateurwedstrijd met mooi kleine en grote prijzen zoals waaronder in dit geval een mooi paar ski’s van een bekend skimerk.

Afsluitend nog een video verslag dat online is uitgezonden. Op een lokale internetzender. Dit skigebied is erg geliefd bij locals. Juist omdat het zo’n unieke combinatie biedt van gemoedelijke pistes en uitdagend freeride en toerski terrein. In de video hoor je dat men blijft investeren: een nieuwe moderne cabinebaan is besteld!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.