Op de Oostenrijkse “vrijheidsdag” 5 maart 2022 was eindelijk de Loser Freeride 2022. Echt een voorbeeld van een op en top amateur skiwedstrijd waar je ook enkele toppers aan de start ziet staan. We snappen heus dat je niet vanuit de Lage Landen heen en weer kunt naar het o zo mooie Ausseerland om mee te doen maar als je in de buurt bent en je kunt een beetje freeriden gewoon doen!

Geniet van de foto’s!

En de spreekwoordelijke blooper. Ziet er lelijk uit maar loopt goed af.

Heerlijk zo’n prijsuitreiking in een amateurwedstrijd met mooi kleine en grote prijzen zoals waaronder in dit geval een mooi paar ski’s van een bekend skimerk.

Afsluitend nog een video verslag dat online is uitgezonden. Op een lokale internetzender. Dit skigebied is erg geliefd bij locals. Juist omdat het zo’n unieke combinatie biedt van gemoedelijke pistes en uitdagend freeride en toerski terrein. In de video hoor je dat men blijft investeren: een nieuwe moderne cabinebaan is besteld!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.