folgafonna

Met een meter verse poeder erbij wil het Fonna Glacier Resort toch komende vrijdag al openen. Je ziet wat voor een klus er nog is. Het zal niet de bedoeling zijn dan wintersporters uren gaan mediteren in een mansgat. Nee die sleeplift moet echt gaan draaien.

fonna2

Je ziet hoe het er voorstaat! Zal het lukken? Volg het op Facebook.

Het Fonna Glacier Ski Resort ligt in het zuiden van Noorwegen pal ten westen van de Hardangervidda. Het is me het seizoen wel en dat de gletsjer aan massa gaat winnen lijkt wel duidelijk. Op Wikipedia zien we:

The glacier is home to a summer skiing resort, located on its northern region. The largest outflow glaciers from Folgefonna are Blomstølskardbreen, Bondhusbreen, and Buarbreen. Since around 1960, Blomstølskardbreen on the southern end of Folgefonna has changed very little. Bondhusbreen and Buerbreen further north were growing in the 1990s, but have been retreating since the year 2000.

Het is weer duidelijk: de natuur is eeuwig veranderlijk. Gletsjers groeien en krimpen en groeien weer… en God verhoede een nieuwe all out Grote IJstijd!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.