Ik overwoog nog een tandemvlucht te maken bij de Rudolfshütte maar zag enkele dagen geleden al dat het Föhn zou zijn. Dan kun je aan de noordkant vlak bij de hoofdkam niet vliegen. Vanochtend keek ik nog eens en zag ik dat het zeker niet zou lukken. Dat scheelt dan weer een kuub bagage. Maar dat het een complete stormdag zou worden met Föhnsturm, dat zag ik niet aankomen. Het is nog een wonder dat we vanaf Enzingerboden met de oude cabinebaan naar het hotel konden. Slechts enkele skiërs waren op pad en een Nederlander overtuigde ons dat het nog beter zou zijn als hij er bij ons met al onze bagage nog bij in kroop: hoe meer massa hoe minder slingeren de bakjes. Vooral geen reclame maken drukte de man me op het hart. Dit moet de geheime tip blijven. Ik gaf aan dat het hier nooit massa zou worden simpelweg omdat het aantal bedden gelimiteerd is. Geen enkel probleem om dan maar een dag niet te skiën. Er is genoeg te doen. Zwemmen, klimmen, sauna en natuurlijk even in de sneeuw. Na het eten nog een korte wandeling in de huilende wind gemaakt. Met absoluut gevaar van bevriezing van oogleden.

Hier de wind vandaag in Zwitserland en op twee weerstations in Oostenrijk. En warm in Basel bijvoorbeeld!!!

Patscherkofel

Sonnblick

Nou hier bij de Rudolfshütte heeft de wind de hele dag en avond doorgebeukt. Mensen die in de middag aankwamen zijn met veel wachten uiteindelijk rond 18 uur boven in het hotel gearriveerd.

Morgen een aardige dag. En dat is meteen onze laatste. Maar we gaan wel ff lekker knallen op de pistes. Offpiste levensgevaarlijk met de windplakken. En dan dinsdag de ultieme sneeuwdag. Waar wordt het meest berekend? Wie heeft gekeken? Ik zie gelijk veel in de Franse Alpen, als in de Dolomiten els dus langs de Oostenrijkse hoofdkam.

Ook mooie sneeuw in Kroatië vandaag. Maar ook in Tasmanië? Zie hierrr.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

4 reacties

Gesloten voor reacties.