Ochtendgloren thuis in Hopfgarten. De Choralpe spectaculair vanochtend.

Ja de bovenste foto is een beetje gepimped. Maar deze kale hierboven geeft ook niet goed weer hoe mooi het was vanochtend.

Extreem drukverschil vandaag tussen zuidkant en noordkant van de Alpen. Geen storm over de Brenner. Wordt ook niet verwacht. De kern van de depressie met kerndruk 939hPas (!!!) is ver weg op de oceaan. Maar warm dat het wordt. Geen idee of vogels helderziende zijn maar de merels zingen al een paar dagen.

Hier het geweld op de weerkaarten. Helaas kan ik niet dieper analyseren vanochtend want het is hoogseizoen en ik heb vandaag echt volle bak skilessen. Spring over 5 minuten in de auto voor wat extra CO2 voor de plantjes en dan hoppa met klanten de berg op.

Ondertussen in Saudie-Arabië…

En hier even nog het videotje van mijn run gisteren in de Loser freeride onder perfecte condities. Laf geskied maar het was ook mijn allereerste freeride run van het seizoen. Meer een training voor het NK Freeride in maart maar zelfs dat nog niet. Een opwarmrondje zullen we maar zeggen. Fijne dag allemaal en deel wat je ziet op deze bijzondere dag. Let op natte sneeuwlawines vanmiddag!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

66 reacties

Gesloten voor reacties.