Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Föhnalarm: vandaag is het voorjaar in de Alpen zo niet zomer

check ook eens

66 Reacties

 1. Harm schreef:

  Echt hè? Weerbericht wordt even snel tussendoor gedaan in een paar zinnen. Gelukkig zijn er nog sites die er wel aandacht aan besteden. Voor mij is het hier ook aardig klaar. Kom er nog iedere dag in de hoop op een mooi uitgebreid bericht maar het wordt steeds korter.. Toch jammer want vond dit één van de leukste sites..

 2. Hanjo Vd Berg schreef:

  Klaag normaal niet maar ben wel met jullie eens dat de berichten nauwelijks ingaan op verwachting en of meteofictie. En dat net voor de krokus vakanties. Het weer zal er zich niks van aantrekken maar het maakt het idd minder spannend. Aan de andere kant snap ik Hajo wel. Hij zit zelf nu middenin het hoogseizoen en er wordt van hem verwacht dat hij gewoon op z’n ‘werk’ verschijnt. Tja dan maak je keuzes en afwegingen. Volgens mij heeft die afwezigheid van de oude weermannen met het financiële plaatje te maken. Tja jammer maar helaas. Vooral de analyses van Frédéric waren erg diepgaand en vernieuwend. Nu doet Jorne het vaak ook heel goed. Van Hajo weet ik momenteel niet zo goed wat hij wil bereiken. Want wat moeten we met berichten over sneeuw in Saudie Arabië? Zal best maar het zet voor de wintersporters geen zoden aan de dijk. Ik vind de klimaat discussie soms wel weer interessant en daarom hier onder de link naar het artikel wat de NOS gisteren plaatste. Je gelijk over klimaatopwarming proberen te halen door nota bene Gerardmer als voorbeeld van skigebied aan te halen … dat is echt wel heel erg triest ..

  https://nos.nl/l/2323200

 3. Max schreef:

  Die impulsen zijn genoeg gegeven door reageerders. Echter krijg ik niet het idee dat daar wat mee gedaan wordt. Kwestie van je eigen glazen ingooien.

 4. Jorne schreef:

  Zou het nog eens? Een lekkere nw stroming met dumpje voor de Alpen… de trend van een hoog wat steeds meer naar het westen verschuift volg ik al een tijdje en komt vaak tot uiting. Echter moet ik ook toegeven dat die daadwerkelijk mooie uitkomsten steeds wat naar achter schuiven en ik dus nog niet mezelf wil vastpinnen op wanneer gaat het gebeuren.
  Onderstaande kaart is wel een leuke voor de grote uittocht uit de alpen, iedereen zn kettingen bij? 😉 [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581844547.png[/img]

 5. Filzmooser schreef:

  Jorne dit is zoeken naar lichtpuntjes in ver meteofictie.
  Wat kunnen we verwachten vanaf het komend weekeinde??
  Regen,sneeuw, storm…..of lente.

 6. Hjs schreef:

  Het sterven van een ned. wintersite past wel prima bij het verdwijnen van de ned. winter, dus je zou kunnen zeggen, de natuur regelt het zelf.
  Feppe staat nu op 7.2 graden, 4 graden boven de 80/10 normaal. Om het absolute winterrecord te breken is 7.5 graden nodig. Das nog best kansrijk. En hoe dan ook zal deze herfst hoog eindigen. En qua winterperikelen absoluut niets nada. Zelfs een nachtvorstje is al teveel.
  Op naar de 40 graden maar weer 😉

 7. Roland Bodegraven schreef:

  Mensen. Hij heeft een drukke baan om de tering naar de nering te zetten. Geef hem ff het respect dat hij uberhaupt gratis en voor niks een bericht maakt waarop je mooi kan reageren. Ik zeg dit niet graag, maar wat zijn jullie een stelletje zeurende, ondankbare honden…. Bah.

  Die moest niet als reactie. Excuus.

  • Roland Bodegraven schreef:

   En trouwens. Er wordt de hele tijd geroepen dat er naar andere sites gegaan wordt. Waarom zie ik daar dan maar 4 of 5 reacties onder de berichten? Flauw dit allemaal. Zo fijne zondag mensen en Hajo werkse hè

   • Roland Bodegraven schreef:

    Ja en pas als het slecht gaat reageren met een opmerking “ik ga naar de concurrent”. Lekker constructief van iemand die al jaren hier komt en de boel laat vallen als een baksteen. Zoals ik al eerder zei. Ok doei!

  • Roland Bodegraven schreef:

   En daar ontleen jij rechten aan? Is maar een gratis service. Wat ik zeg. Ondankbaar. Maar goed dat is iets wat mensen wel meer zijn tegenwoordig. Alles moet het liefst op een goudomrand presenteerblaadje aangeleverd worden. Wees blij dat er tenminste een platform is waarop men bereid us te reageren. Bij de anderen zie ik nauwelijks iemand reageren, dus zo matig is het hier blijkbaar niet

  • Roland Bodegraven schreef:

   En trouwens… Jaloers? Druipt er wel vanaf.

 8. KarinS schreef:

  @hajo Fijn weer je bijna dagelijks gratis berichten, heb het dat idee dat het weer de betere kant met jou uitgaat, dat doet me deugd. Als je weer deze kant uitkomt doen we echt dat bakkie! In Sonnevanck!

  • Mark (Breda) schreef:

   Zo ist Karin. Er is tenminste dagelijks wat.

   En de winter is om te huilen. Bij een gemiddelde tot topwinter zou er hier echt ook wel meer traffic zijn.

   • Roland Bodegraven schreef:

    Ook dat en er zijn er nu ook een hoop op vakantie en dan wordt er minder gereageerd. Trouwens alpen zijn volgens mij prima. Niet de uitschieters naar boven, maar toch.

 9. Remko schreef:

  Ik snap deze boze berichten niet. Hajo is bezig zijn leven op orde te brengen en heeft geen middelen om www oud leven in te blazen. Toch neemt hij de moeite om dagelijks een stukje te schrijven. Staat hier erg vroeg voor op etc. Wij waren verwend met al die specialisten hier. Ik lees elke dag de berichten. Gebruiken jullie andere bronnen? Blijf daar dan en vergiftig deze site niet met jullie negatieve berichten. Mogelijk dat Hajo straks een betere balans kan vinden en weer uitgebreidere analyses gaat doen. En ja, in de LL blijft het tot begin maart uit west waaien en dus geen winter, laat staan lente.

 10. Roland Bodegraven schreef:

  Waar ik gewoon niet tegen kan is dat mensen al jaren lezen er niets eens een bedankje af kan. En gaat het een keer wat minder moet er ineens geklaagd worden en gezegd worden hoe slecht het is en dat ze het laten vallen als een baksteen. Zij shoppen vast vooral online en laten de lokale winkel ook vallen omdat daar misschien net wat minder te krijgen is. Maar de service stappen ze meteen overheen alsof dat niet meer van belang is.

  • Hanjo Vd Berg schreef:

   Ben het deels met je eens Roland. Ik probeer altijd de positieve kant te blijven belichten. Maar het feit is wel dat we voor de 2 drukste weken van de winter staan. En hoewel ik begrijp dat Hajo het druk heeft zou ik er dan voor kiezen een avondbericht te maken. Bovenstaand bericht zegt echt helemaal niks. Fijn dat Jorne nog even een duit in het zakje doet maar is natuurlijk geen volwaardig bericht. Tuurlijk is het gratis en daarom niets verplicht maar dat zijn andere sites ook. De kritiek op Hajo (Trump en klimaat) zelf vind ik daarentegen laag en typisch westers. Wij weten alles beter en zijn door onze media helemaal gekneed volgens bepaalde ideologie. Je moet het natuurlijk niet gaan omdraaien. Hajo durft tenminste een andere mening te hebben. Velen volgen alleen de grote meute die met z’n allen meelopen in de grote, anti Trump en pro climatechange optocht.

   Maar inhoudelijke feedback over de berichten mag toch wel?

 11. Hanjo Vd Berg schreef:

  Volgens mij heeft Hajo al een keer aangegeven dat hij de Renault heeft ingeleverd en een 2e hands auto heeft gekocht. Denk ook meer aan een soort financial lease plan met korting dan gratis auto. Dus ook weer niet overdrijven.

 12. Ferdinand schreef:

  Wtf? Denk je nu echt dat iemand zit te wachten op zo’n reactie van jouw? Ga iemand anders lastig vallen met je gemekker. Het is idd gratis dus Hajo moet niks.Vind je het niks reageer dan niet en blijf weg.

 13. Mark (Breda) schreef:

  De hitte van buiten werkt door op de site. Wat een heetgebakerde reacties zeg. Bah.
  Roland heeft er het meeste al over gezegd….en daar ben ik het voor het grootste deel mee eens. Wat ik nog toe wil voegen is dat Hajo volgens mij op het goede spoor zit maar mijns inziens wel af en toe net wat meer mag doen. En in de vorm van avondberichten of co-auteurs kun je veel doen. Feit is dat hij momenteel knel zit tussen financien, liefde en een groep volgers. In lijn met de theorie van Maslow kies je dan automatisch voor de basisbehoeften geld (overleven) en liefde (genegenheid).

  Hopelijk kunnen jullie, de normaal meelezende maar niet reagerende lezers, hier begrip voor opbrengen.

  En…de site is nu gratis. Besef je dat. Voor niets gaat de zon op.

 14. Toni schreef:

  Kies je voor meer dan het weerbericht alleen dan volg je deze site. Gaat het je alleen om het weerbericht van de komende week dan kan je beter de andere sites in de gaten houden. Ik volg alle sites al jaren. Dan kan je uit de verschillende voorspellingen je eigen conclusie trekken. Zelf hou ik er wel van om lichtpuntjes te zien op lange termijn. Hierdoor geef ik zelf de hoop nooit op. Ik vind het ook erg jammer dat de gedetailleerde berichten met de vaste weermanen weg zijn van deze site. Op wintersportweerman.nl weet je nooit van te voren wat voor een bericht er komt. Het wijkt soms af van de weersvoorspelling van de komende week en daar houd ik wel van. Ik ga er van uit dat het winterweer ons de komende jaren weer mee gaat zitten evenals ik er ook van uit gaat dat er weer betere tijden komen voor de site. Fijne zondag allemaal. Enne blijven reageren svp ik volg jullie reactie’s altijd.

 15. Ronnie schreef:

  De “kritische” berichten en reacties komen volgens mij met name voort uit het feit dat mensen in het verleden zoveel plezier en informatie op deze site vonden. Dus probeer de kritiek te lezen als uiting van volgers die missen wat er niet meer is maar hopen dat het weer terugkomt. Ik begrijp dat Hajo zijn prioriteiten nu ergens anders liggen, maar het zou wel helpen om duidelijkheid te scheppen naar zijn volgens over wat we in de toekomst kunnen verwachten. Is dit een sterfhuis of is het de bedoeling dat er volgend jaar weer iemand is die de website up-to-date houdt met inhoudelijke berichten. Als laatste het geval is dan zou Hajo willen adviseren toch even de moeite te nemen om in de avond een fatsoenlijk inhoudelijk berichtje te typen. Liever 3 regels over een reisadvies dan een een foto dat er sneeuw ligt in Verweggistan of dat de COs zo goed is voor gras en brandnetels,.. Het zou zonde zijn wanneer deze site verdwijnt of alleen nog maar een clubje van gelijkgestemden wordt.

  • Tdpzwolle schreef:

   Wat een bullshit dat de term gratis iedere x gebruikt wordt. Alle websites zijn toch gratis te bezoeken. Op de website van profikaarten na. En dat gezeur over bedankjes. Moet je dan iedere x Hajo gaan bedanken omdat hij een weerbericht op de site zet ? Lijkt mij toch niet meer dan normaal dat je op een weersite een weerbericht zet. Hajo kan beter zijn trouwe bezoekers bedanken die al jaren lang op zijn site komen, waardoor hij er al jaren van kan/kon leven. Als je deze site instand wil houden moet Hajo juist zijn bezoekers tevreden houden. Die leveren voor hem inkomsten op. Het is toch niet zo moeilijk om ieder morgen om 7uur een weerbericht er op te zetten. Als je daar geen tijd voor hebt om wat voor reden dan ook, moet je misschien eena gaan overwegen om de site te verkopen aan mensen die er wel tijs voor hebben. Het zou namelijk doodzonde zijn als dit doodbloed. Zijn nog maar weinig fora met deze bezoekersaantallen.

 16. Jeroen amsterdam schreef:

  Link tussen Co2 en vergroening is geen onzin. Ik rijdt ook altijd om met mijn auto om de aarde extra te vergroenen. Geen grap

 17. Sammie schreef:

  Weerbericht van vandaag kan natuurlijk geen weerbericht genoemd worden, maar de laatste tijd is het wel erg karig. Je kan er ook voor kiezen om iedere avond een weerbericht te schrijven met de avondruns. In de avond heb je het niet de druk om je klanten les te geven. Ander voordeel is dat je dan uniek bent tov de andere wintersport websites. Hajo, je moet er echt werk van gaan maken of keuzes maken lijkt mij.

 18. Grüss Gott !
  Vanochtend 0°C op mijn terras, nu te warm en verder laat ik het beeld spreken.
  [IMG]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581862221.jpeg[/IMG]

 19. Roland Bodegraven schreef:

  Weet je. Ik zie het geklaag van de anderen dan ook wel weer positief, want dan vonden ze het toch wel een mooi iets. Op dit moment is het hier meer een forum dan een site met weerberichten waarop je kan reageren. Vind ik dat erg? Nee, want meestal is er wel iemand in de comments die de boel verder kan verduidelijken (Jorne, Leo, etc.) en dat vind ik prima en leuk. Het geklets er omheen vind ik ook fantastisch. Lekker met Mark Breda een wedstrijdje onweer doen. Geweldig. Dat is voor mij WSWM.
  De dagelijkse berichten zijn er weer. De een wat korter dan de ander. So be it, dat was een maand of 3 geleden wel anders. Keep up the good work Hajo.

  Volgende week in Wald. Kom maar ff langs hoor 😉

  • Harm schreef:

   Roland, ik vond het echt een prachtige site. Juist de manier waarop alle kenners (want dat waren er veel!) hier hun visie op de kaarten met elkaar deelden. Die zijn echter nagenoeg allemaal vertrokken om bekende redenen.

   De “now casters” tijdens heftige weersomstandigheden in de afgelopen jaren waren een absolute meerwaarde voor deze toen prachtige site maar zelfs in roerige meteorologische omstandigheden blijft het hier tegenwoordig angstvallig stil en als klap op de vuurpijl zijn zelfs de dagelijkse weerberichten verworden tot een ogenschijnlijk verplicht nummertje waarbij nauwelijks wordt stilgestaan bij de weerkaarten. Dat mag toch jammer gevonden worden? Dat Hajo z’n privé omstandigheden lastig zijn is bekend en wordt gerespecteerd (door mij althans) maar ik krijg niet de indruk dat er nog met veel plezier aan deze site gewerkt wordt en na alle mooie jaren vind ik dat spijtig om te constateren. That’s all.. 🙂

   • mick schreef:

    Als er echt weer winter in de maak is voor NL is Hajo ongetwijfeld van de partij. En sowieso de andere reageerders die dan weer actief worden. Het is nu alleen huilen met de pet op met die sterke polar vortex, continue depressies aanjagen die de winter voor west europa ver weg duwen. Ik ben alsnog blij dat Hajo een platform biedt en daar zijn spaar beetje vrije tijd in stopt. Mensen die zeggen dat hij ook skiet en dus ook wel vrije tijd heeft zijn wat mij beteft niet helemaal wijs. gr Mick aka Mierenn##ker

    • Harm schreef:

     Uiteraard Mick, dan zal het vast weer even opleven, maar deze site heet wintersportweerman.nl. Is het verwachtingspatroon van de bezoekers dan zo verkeerd? 😉

 20. Hjs schreef:

  Waai hier bijna weg, maar wel zeeer zacht. Op moment van schrijven al 16.6 max in de Bilt, heel dik datum record.

  https://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/weerrecords/warmste-16-februari-ooit-gemeten/5946/

  Vorig jaar trouwens nog een veel zachtere dag gezien, 18.9 op de 26e van de maand.

  https://nieuws.weeronline.nl/26-2-2019-recordzachte-26-februari-de-eindstand/

 21. lex schreef:

  Vandaag lekker aan het strand gezeten uiteraard wel met windscherm ,de zon was niet nodig de temperatuur was al bijna 25 graden uit de wind (datumrecord Scheveningen haha)… Multifunctioneel de ski s gebruikt om te waterskieen …Wat een dag ..ben zelfs gekleurd ondanks wat wolken..

 22. Roland Bodegraven schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581869530.png[/img]

  Mooie scherpe buienlijn. Sluizen zijn hier open gegaan. Wat een water!

 23. Mark (Breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581872322.jpeg[/img]

  Gave buienlijn! En wat een windstoten! Heftiger hier in Breda dan vorige week met Ciara. Dennis Storm is een pittig ventje.

 24. Hjs schreef:

  Enorme temperatuur val ook, 10 graden drop, en dat in de winter komend van het westen, dat lijkt me redelijk uniek. Andersom zou veel logischer in dit seizoen.

 25. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581876357.png[/img]
  Tja, behoorlijke bizarre kaart dit idd.

 26. Joalie schreef:

  Als ik de diverse weersprognoses voor de komende week zie, wordt het volgend weekend weer ontstuimig, nat en te warm 🙁 Is dat al een vastigheidje of is er ook nog kans(je) op een heel ander weertype?

 27. Leo schreef:

  https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581877661.png
  NB Aanstaande dinsdag precies 100 jaar geleden! In tabelvorm en bij de detailgegevens wordt overigens 19.3 aangegeven voor Maastricht; dat zal na homogenisatie zijn geloof ik. Hoe dan ook nog altijd het record voor de 2e decade van februari.

  • Leo schreef:

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581877881.png[/img]

   • Sanco schreef:

    Idd erg groot verschil. Hier tegen de NO wadden eindelijk droog. Maar wat viel er weer een water, er zit sinds vanmorgen richting 25mm in de meter. Tijdens de passage van de rode lijn plensde het horizontaal haha. De wind was aardig vlagerig en voor mijn gevoel ging het vannacht nog flink tekeer maar ook dat nam vanmorgen zo tegen de middag af. Gelukkig viel het gisteren overdag nog wat mee met de buien en ook met de wind. Ik Had nog een buitenklus en dat is fijn gelukt.

    Had gehoopt dat de storm ook wat verandering op de kaarten zou brengen, maar t ziet er niet naar uit. Hoop dat allen die nu op wintersport zijn nog wat mooie momenten kunnen plukken. Have fun

 28. Sanco schreef:

  Hou toch op man en als het je niet aanstaat zoek je heil ergens anders

 29. Hajo schreef:

  Dank voor alle reacties deels met waardevolle kaarten. Ik heb vandaag wel weer lekker opgeschoond. Zinloos geklaag wordt zonder blikken of blozen verwijderd. Na de krokus kom ik trouwens met een statement over de toekomst van de website. Liefs allemaal.

 30. Frans v schreef:

  Wat Joalie hierboven zegt, volgende week zondag weer kans op storm, zou de 3de zondag op rij worden!

 31. Gelukkige jaren 30 schreef:

  Alvast sneeuwrijke en koude jaren 30 gewenst, de jaren 20 gaan niets meer worden. We moeten even zonder winter doen. Ff alle hoop laten varen is het beste denk ik…

 32. Reden schreef:

  De reden waarom het niet meer sneeuwt is omdat sneeuw racistisch is! Dat kan echt niet meer.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.