Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Focussen op Kaiserwetter en winterverwachtingen loslaten

check ook eens

41 Reacties

 1. Jeroen amsterdam schreef:

  De verwachting is dat in ieder geval de volgende zonnen-cyclus zoals deze wordt. Vandaag zijn er ook twee nieuwe vlekjes zichtbaar die toebehoren aan cyclus 25.

 2. Rob m schreef:

  Het is gelukkig pas december de koudste maanden moeten nog komen!

 3. Hans schreef:

  Hajo, ik heb wel zo m ‘n bedenkingen bij de overzichtskaart van “Rutgers Global Snow Lab”. Waar is de enorme recordhoeveelheid sneeuw op o.a. IJsland ineens gebleven?
  Zie ook jouw bericht:….
  https://wintersportweerman.nl/na-voorspelde-sneeuwstorm-inderdaad-beetje-sneeuw-op-ijsland-115382/

 4. joke,riederalp schreef:

  Volgens mij krijgen wij vrijdag ook sneeuw @Hajo. Verder alleen zon met super sneeuw, wat een feest!

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Nee, dit is ook het geval in Californië. Beleid wordt vaak bekritiseerd, maar haalt nooit het reguliere nieuws. Dus goed dat hierover gesproken wordt of is dit te gevoelig voor je?

   • Mark (Breda) schreef:

    Logisch. Meer brandstof is hevigere brand. Staat ook in onze bossen te gebeuren. Ook hier laat men tegenwoordig alles liggen. Met droge zomers een steeds groter risico. En maar wijzen naar klimaat. Allemaal kortzichtig en vooral de focus op C02. Zo dom.

    • Jeroen amsterdam schreef:

     Gelukkig zijn er bij ons voldoende wegen om een brand te stoppen, maar als ik langs de duinen of Veluwe zou wonen zou ik toch af en toe een brief schrijven naar de gemeente mocht de situatie niet pluis zijn. Veel struiken tussen bomen enzo zorgt voor oncontroleerbare branden. Die struiken en takken op de grond zijn dan zogenaamd goed voor de natuur, wat ook wel kan zijn, maar een brand en het is zo weg. Ik hoor je denken: ‘vroeger snoeide niemand die struiken toch?’. Dit klopt, maar vroeger werd een beginnend brandje ook niet geblust waardoor er nooit teveel brandstof opbouwde.

 5. Hjs schreef:

  Al wat ouder bericht. Re Zonnevlekken.

  https://www.hln.be/wetenschap-planeet/-zonneactiviteit-op-weg-naar-dieptepunt-en-dat-zal-gevolgen-hebben-voor-klimaat~af8b5b9c/

  Opwarming wordt tijdelijk beetje afgeremd, later volgt weer inhaalslag.

  Moet zeggen, een negatief bericht van H., maar wel te begrijpen, het blijft tenslotte een wintersportsite.

 6. Leo schreef:

  Gaap. Nogal oud inderdaad. Los daarvan de boulevard-pers he. Zelf beperk ik me liever tot de zuiver wetenschappelijke sites zoals de links die ik hierboven gaf.
  Maar wat is er precies zo negatief aan het bericht? Ik vind het (deze keer; dat wel) eigenlijk nog vrij positief. Kaarten op de lange termijn zijn echt tamelijk dramatisch; kansloos. Zeker voor de lage landen. Alpen vind ik wat moeilijk in te schatten. Weinig neerslag dus ok, maar wel aanhoudend warm (wat doet dat met het sneeuwdek?) is de trend met de straalstroom veelal over Scandinavië en wij daar juist aan de zuidkant daarvan en de kou meer naar het zuidoosten waardoor het zo maar kan gebeuren dat het tot laag sneeuwt in Italië en Griekenland terwijl wij aanhoudend herfst- tot voorjaarsachtige toestanden houden.
  Maar waar ga je zelf eigenlijk heen deze winter(sport)?

 7. Spyfromthesky schreef:

  Kwakkelwinter? Was het maar zo! Als begin zou ik er tevreden mee zijn. Een kwakkelwinter had al een minimum van hellmanpunten.

  GFS run P6 op het einde vind ik wel interessant.

  Spyfromtheskyq

 8. Stefan Kaptein schreef:

  Vandaag weer in Westendorf geskied. Boven de 1200 meter verse sneeuw die wel nattig is, maar boven de 1500 meter is de sneeuw echt goed. Vandaag zware sneeuwval boven de 1100 meter, maar daar onder is de zondvloed echt bezig. Al dagen komt het er met bakken uit in het Brixental. Gisteren ging de regen dan eindelijk over in sneeuw in het dal, maar het was van korte duur. Nu echt een troosteloze bende in het dal. Erg jammer dat er geen winter te bekennen is in Europa, we moeten het echt hebben van de koudere bovenluchten en de hoogte waar de alpen zich op bevinden want verder is het herfst…..ook hier.

  • Jeroen schreef:

   Morgen ook sneeuw tot in het dal, wordt scheppen geblazen morgen vrees ik

   • Stefan Kaptein schreef:

    Morgen misschien de laatste sneeuwbuitjes en verder droog. Vrijdag misschien nog wat sneeuw wat ik cosmetische sneeuw noem. Als het maar wit wordt in het dal.

    • Jannes schreef:

     Net ff gekeken, ligt 50cm nu in het dal waar ik heen ga. Lijkt me prima toch 🙂

    • Erik schreef:

     Ik blijf het bijzonder vinden dat mensen in de kerstperiode al dikke bakken sneeuw verwachten in de laagste dalen van Oostenrijk. Tuurlijk het komt een paar keer voor, maar kom op. Echte winter hebben we (en de Oostenrijkers ook) in januari en februari. Dan is de sneeuw maximaal. Met kerst moet je mazzel hebben.

     • Michael schreef:

      Zijn ieder jaar dezelfde mensen, die ieder jaar naar het zelfde lage dorp gaan. Ga op een andere site kijken en je ziet dat iedereen geniet van de verse sneeuw

 9. Asten (Harmelen) schreef:

  Winterverwachtingen loslaten ?
  Hogedruk boven het zuidoosten van Europa lijkt eindelijk eens niet te overheersen in januari… (volgens GFS hoofdrun). Opbouw hogedruk boven het noordwesten van Rusland.(idem).. doortrekkende lagedruk met in kielzog de kou die zich langzaam maar zeker via Scandinavië over onze ongeving gaat uitbreiden met hogedruk die zich ook daar opbouwt… Medio januari is het zo ver… afgesproken ?

 10. Spyfromthesky schreef:

  GFS laatste run en het Europese model laten het volgens mij op 120 uur vooruit volgens mij aardig overeenkomen. Met wat geluk, kunnen we in de L.L. voor een dag even wat kou opsnuiven. Nog onzeker allemaal. Daarna neemt een bloedig warm Azoren het weer over met WC verschijnselen.

  Maar doe mij dan toch maar na 120 uur het Europese systeem. Lijkt mij een stukje droger voor de L.L.
  West Rusland krijgt wel visite van een afzakkend koufront vanuit Siberië. De sneeuwgrens in Rusland blijft een spannende. Wel handhaven in de lijn Kiev- Moskou of toch weer een stapje terug.

  Ik speur naar wat lichtpuntjes. Met een goede sneeuwlaag, kan er mogelijk ook meer hoge druk komen in West Rusland in de opbouw.

  Omslag in de L.L? Net al wat inmiddels wat jaren geleden, rond 19 januari 2020. Gebeurt zoiets niet, dan kunnen we echt wel het schaatsen op natuurijs afschrijven.

  Spyfromthesky

 11. nils schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577303189.jpeg[/img]

 12. Jeroen amsterdam schreef:

  [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPNA12_324_2.png[/img]

  Dit is toch wel een bijzonder koude bovenlucht boven Canada. 850hpa. Nog ver vooruit, maar wilde het even laten zien hoe de natuur ons extremen kan voorschotelen.

  [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPNA12_324_5.png[/img]

  Wordt het gewoon even bijna -50

 13. Remko schreef:

  En dan ineens komend weekend een paar nachten met vorst an de grond en Zelfs eronder. Overdag net boven nul. Bizar. Daarna helaas weer normaal zacht.

 14. Bart (Amsterdam) schreef:

  Vorarlberg maakt deze week een leuke inhaalslag: in de afgelopen 5 dagen is er in totaal 70 cm gevallen op de Diedamskopf (Schoppernau) op 1800 meter hoogte:
  http://apps.vorarlberg.at/lawinenmessstellen/messstelle.asp?ort=diedamskopf

 15. Jorne schreef:

  Eindelijk weer enigzins leuke meteofictie in de aantrekkende WC. Het wordt weer speuren naar lichtpuntjes komende dagen! Iedereen die nu of komende week in de Alpen zit mag van geluk spreken denk ik [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577342426.png[/img]

  • Jorne schreef:

   En ohja, wel een nachtvorstje gehad in Nederland vannacht 🙂

  • Jaco schreef:

   @Jorne, ik denk dat ik genoeg zonnebrand meeneem inderdaad. 🙂

  • Spyfromthesky schreef:

   Ja, nu de hoofdrun van GFS. Eerdere runs lieten dit gisteren ook al zien in een mogelijke oplossing. Als je klijkt naar de verwachte sneeuwhoogt van een mogelijk brongebied waar onze kou vandaan moet komen, dan zou dit een klein lichtpuntje kunnen zijn.

   Een (bijna) vuistregel zou kunnen zijn. Als in Polen het niet koud is, dan is een laagland winter ook bijna niet mogelijk.

   Voorlopig lijkt het erop dat het even droog is in de L.L. Eindelijk!

   Spyfromthesky

 16. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577348052.jpeg[/img]
  Wederom top omstandigheden. Feest!

 17. JanVanSoest(soesja) schreef:

  Lees ik daar Teflon……?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.