Sneeuwverwachting

Door een foutje van wetter3.de is bovenstaande kaart zonder lijnen van de vorstgrens. Wel weer zo mooi om echt ongehinderd te kijken naar wat er nog gaat vallen. We zien nu inmiddels 3 golven van sneeuwval terug in bovenstaande kaart: de actuele sneeuwval in Groot-Brittannië en in de Picos d’Europa. En grappig genoeg berekent het GFS model nu juist weer wat vlokjes voor Groningen vanavond laat. Dan een sterke push over Duitsland en Polen naar Oostenrijk komende zaterdag (Nederland weer geen sneeuw in deze berekening). En dan medio volgende week een flinke dump met hoge sneeuwgrens (2000m) in de Franse Alpen.

Hieronder nog een illustratief ensemble… 

Ensemble Franse Alpen

We zitten nog ruim 7 dagen vooruit met een enorme slinger – met helaas weinig neerslag in de berekening op het koudste moment – en daarna komen we uit op gemiddelde waarden. Precies op de overgang zou het heftig kunnen gaan regenen en sneeuwen in de Alpen. Noorwegen is de aankomende dagen juist koud en gaat dan naar normale waarden.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.