Nee, de bovenstaande foto is niet deze winter gemaakt. Maar in München, deze namiddag ! Waar een flinke onweersbui met veel hagel overtrok . En het bleef niet enkel bij München. Heel Centraal Europa heeft te maken met deze onstabiele lucht waarin gemakkelijk onweersbuien ontstaan.  euro1Nederland bleef vandaag redelijk bespaard van de onweersbuien. Mede door een koudeput, die gisteren nog boven Polen lag. Hierin ontstonden gisteren al enkele buien, die vannacht boven Duitsland zijn samengeklonterd, en vandaag bij ons enkele regenbuien brachten. Onder de bewolking bleef het ook best frisjes, met maar 11 tot 15 graden Celsius.  Anders was het vandaag in België.

In België begon de dag zonnig en liep de temperatuur snel flink op. Op uitgebreide schaal werd het 19 tot 21 graden. Weet iemand waar ik in België de ”extremen” van vandaag kan op vragen ? In de middag ontstonden dan vervolgens ook hier enkele flinke onweersbuien.  Zelf ben ik nog steeds opzoek naar foto’s van de buien die aldaar vielen. Wie mooie foto’s, graag posten in de reacties 🙂  27_6Morgen doet Nederland ook ”mee” met de warmte en de buien. De beste papieren voor de onweer liefhebber zien we vooral langs de oostgrens (Lifted -3/Cape tot 600 J/Kg) en in de noordelijke provincies. In België zien de hoogste buien kans vooral in de Ardennen en langs de kust. Maar niet overal zal het tot buien komen, en is het met 17 tot 21 graden weer genieten. 51_6Woensdag zien we dan juist de hoogste buienkansen in de westelijke provincie’s. Voor de liefhebber ; Over het ontstaan van onweersbuien, en de juiste ingrediënten die je nodig hebt wil ik graag deze week nog in een aparte bericht behandelen. Mits hier behoefte na is ?

img213166551

Lente2014 011 Nog even als tegenreactie op Leo. Ook ik ben nog even terug gedoken in mijn ”archieven”. Ook hier even een vergelijking tussen 2e Paasdag 2008 en 2e Paasdag 2014. Wat een verschil ! Oké Pasen viel weliswaar bijna een maand vroeger als dit jaar, maar dat neemt nog niet weg dat het verschil erg groot is.  Wat ook leuk is, is dat het 6 jaar geleden nog echt een Vinex wijk was hier (Stadshagen-Zwolle). Kleine boompjes en weinig beschutting tussen nog ”vers” gebouwden huizen. Ondertussen hebben de Linde’s en alle andere begroeiing een flinke groeispurt gehad, en steken ze dik boven de huizen uit.  


Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

3 reacties

Gesloten voor reacties.