Ik heb de trouwe tuinders onder ons even in de steek gelaten de laatste dagen want er is flinke nachtvorst geweest en hier heb je alleen iets over sneeuw in de Alpen kunnen lezen. Kijk hierboven wat er is gebeurd … links temperatuur en rechts de meer relevante grondtemperatuur vanochtend vroeg.

Vuurtjes aan weer… En in de nacht op maandag is het weer dik nodig. Kijk maar!

Het gekozen punt is Twente maar is representatief voor heel Oost-Nederland. Alles tussen -5 en -12⁰C aan de grond is mogelijk maandagochtend.

Geleidelijk klimmen we dan weer uit het koele weer. Vanaf woensdag geen nachtvorst meer. In de Alpen (plaatje rechts op 1000m) wintert het nog even door. In de nacht op zaterdag een mooie bak sneeuw erbij tot in de dalen!

PS Mijn excuses aan de tuinders die hadden gedoneerd en die ik dus te laat heb gewaarschuwd

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Jelle · 18 april 2024 op 20:47

Hajo,

Weer bedankt voor je leuke bericht. Mijn viooltjes hebben het overleefd. Zal wel dankzij het urban heat island effect zijn om mij heen ;D

Peter verbeem · 20 april 2024 op 05:59

Excuses aanvaard
Zeer moeilijk voorjaar voor land en tuinbouw
Mogelijk voedseltekort?
Oorzaak El nino?
2 koude nachten in aantocht en dat betekent s’nachts weer opstaan en beregenen terwijl het al strontnat is
Appels en peren moeten goed worden betaald om alle risico’s af te dekken
Landbouw nog maar weinig gezaaid en gepoot
Altijd maar weer afwachten hoe dit allemaal afloopt
Niets is zo veranderlijk als het ……..

Gesloten voor reacties.