Schitterend zomerweer eigenlijk. Niet te warm. Niet te vochtig. Hierboven zie je dat de buienlijn van de draaing van de wind naar noordwest eigenlijk heel Holland al gepasseerd is. O ja, de rest van Nederland telt ook mee en hopelijk zijn ook de Belgen voor Oranje vanavond. Tja, daar spookt het nog aardig. Maar naar verwachting (berekening) regent het alleen in Zuid-Limburg nog om 18 uur als de wedstrijd begint. Hoe verder je naar het Noordwesten gaat hoe zonniger het dan al is. Wel schuiven er in de avond nieuwe wolken binnen maar hopelijk zien we het leven dan allemaal zo Braziliaans zonnig in dat niemand dat merkt!

httpv://www.youtube.com/watch?v=is7tsKgtnrI

Gisteren deze situatie in Winschoten. Krijgen we vandaag dergelijke plaatjes uit Twente of Antwerpen? Met name in die laatste plaats spookt het flink momenteel.

pluim2706

En dan gaat het kwik stijgen. Flink stijgen. Naar zomerse waarden. En kan er komende zaterdag met de kwartfinale (hope so) ook ge-BBQd worden. Een dubbele terechte tik op de neus van mijn weerbericht van eergisteren dus. Daarna komt zeker de klap. Of er zo’n moment als woensdag 9 juli in de controlerun bij zal zijn? We gaan het zien. 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

17 reacties

Gesloten voor reacties.