Schitterend zomerweer eigenlijk. Niet te warm. Niet te vochtig. Hierboven zie je dat de buienlijn van de draaing van de wind naar noordwest eigenlijk heel Holland al gepasseerd is. O ja, de rest van Nederland telt ook mee en hopelijk zijn ook de Belgen voor Oranje vanavond. Tja, daar spookt het nog aardig. Maar naar verwachting (berekening) regent het alleen in Zuid-Limburg nog om 18 uur als de wedstrijd begint. Hoe verder je naar het Noordwesten gaat hoe zonniger het dan al is. Wel schuiven er in de avond nieuwe wolken binnen maar hopelijk zien we het leven dan allemaal zo Braziliaans zonnig in dat niemand dat merkt!

httpv://www.youtube.com/watch?v=is7tsKgtnrI

Gisteren deze situatie in Winschoten. Krijgen we vandaag dergelijke plaatjes uit Twente of Antwerpen? Met name in die laatste plaats spookt het flink momenteel.

pluim2706

En dan gaat het kwik stijgen. Flink stijgen. Naar zomerse waarden. En kan er komende zaterdag met de kwartfinale (hope so) ook ge-BBQd worden. Een dubbele terechte tik op de neus van mijn weerbericht van eergisteren dus. Daarna komt zeker de klap. Of er zo’n moment als woensdag 9 juli in de controlerun bij zal zijn? We gaan het zien. 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

17 reacties

Gesloten voor reacties.