Schitterend zomerweer eigenlijk. Niet te warm. Niet te vochtig. Hierboven zie je dat de buienlijn van de draaing van de wind naar noordwest eigenlijk heel Holland al gepasseerd is. O ja, de rest van Nederland telt ook mee en hopelijk zijn ook de Belgen voor Oranje vanavond. Tja, daar spookt het nog aardig. Maar naar verwachting (berekening) regent het alleen in Zuid-Limburg nog om 18 uur als de wedstrijd begint. Hoe verder je naar het Noordwesten gaat hoe zonniger het dan al is. Wel schuiven er in de avond nieuwe wolken binnen maar hopelijk zien we het leven dan allemaal zo Braziliaans zonnig in dat niemand dat merkt!

httpv://www.youtube.com/watch?v=is7tsKgtnrI

Gisteren deze situatie in Winschoten. Krijgen we vandaag dergelijke plaatjes uit Twente of Antwerpen? Met name in die laatste plaats spookt het flink momenteel.

pluim2706

En dan gaat het kwik stijgen. Flink stijgen. Naar zomerse waarden. En kan er komende zaterdag met de kwartfinale (hope so) ook ge-BBQd worden. Een dubbele terechte tik op de neus van mijn weerbericht van eergisteren dus. Daarna komt zeker de klap. Of er zo’n moment als woensdag 9 juli in de controlerun bij zal zijn? We gaan het zien. 


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

17 reacties

Gesloten voor reacties.