FIS ski cross weltcup

Naar goede gewoonte is het ook dit jaar in december weer tijd voor de FIS Ski Cross Weltcup en FIS Snowboard Cross Weltcup in het Montafon. Vorig jaar was ik van de partij om dit spektakel live te bekijken en ook dit jaar ga ik terug. Hierboven nog een plaatje van wat je eigenlijk kan verwachten van de race.  En het motto “Sport op de berg, party in het dal” is dat weekend helemaal van toepassing. 

FIS Ski Cross Weltcup and FIS Snowboard Cross Weltcup in het Montafon

Dit jaar vindt de race plaatst in het weekend van 14 tot en met 17 december 2017. Misschien is het wel het perfecte excuus om snel een reisje te boeken voor de Kerstvakantie? 😉 Overdag kan je de diverse races bekijken op de Hochjoch van het Silvretta Montafon. Er zijn races voor snowboarders en skiërs, daarnaast is er nog de onderverdeling mannen, vrouwen en juniors. Van 14 tot en met 15 december is het de beurt aan de skiers. Op zaterdag 16 december mogen de snowboarders het beste van zichzelf tonen. Meer informatie over deze races en het programma kan je hier vinden.

FIS Ski cross
Wil je deze Weltcup live bewonderen, dan kan dat tussen het wintersporten door. De pistes zijn namelijk gewoon open en met een gelding liftticket kan je hier kijken naar de strijd! Wat je hier mag verwachten zijn indrukwekkend jumps, het betere bochtenwerk en dat tegen indrukwekkende snelheden. Je kan dus gratis de 2 events gaan. Hou je meer van skiën of kies jij voor de snowboard cross?

FIS snowboard cross

Het concert in Schruns

Het optreden dat jaarlijks gepaard gaat met de FIS Ski Cross Weltcup and FIS Snowboard Cross Weltcup is een echte publiekslokker. Onderstaande foto gaat dat bewijzen. Het is een evenement dat heel erg gevierd wordt in het Montafon. Locatie van het optreden is Schruns. Dit jaar is het aan Mando Diao en 257ers om er een feest van te maken. Mando Diao is een Zweedse rockband gekend van de hits “Dance with Somebody” en “Hurricane Bar”.

FIS Ski cross

FIS Ski cross

Ben jij van plan dat weekend richting het Montafon te reizen? Ga dan zeker even kijken naar dit leuke event. En indien je mij ziet snowboarden zwaai dan even ;)!

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!