Het weekend van 24 en 25 maart 2018 waren reporters Rob en Monica in Chandolin (gelegen in het hart van Val d’ Anniviers) bij het First Track Freeride. Chandolin is samen met St. Luc een uitdagend skigebied met in totaal 75 km aan pistes.

Bekijk hier de videoclip die wij van deze 2 dagen maakte:

De locatie van het event zijn met liften bereikbaar, je komt dan tot aan de achterkant van de kam waar de meer dan 100 deelnemers uit 13 verschillende landen zich naar beneden laten storten. De eerste dag beginnen de skiërs links en de boarders rechts, de 2e dag is dit andersom. De deelnemers mogen zelf het pad bepalen voor hun spectaculaire sprongen en trics. Zij moeten wel binnen de rode lijnen op de kaart blijven.

Hieronder de pistekaart met daarin de locatie van het event:

De jury zit tussen het terras en de helling in, ook wij hadden onze camera’s daar staan, met een 200 mm lens was het goed opletten om de snelle sprongen niet te missen.

De verrichtingen zijn via een live verbinding op een groot scherm goed te volgen op het terras van het Tsapé restaurant, dit restaurant is met een directe lift te bereiken vanuit Chandolin, ook voor niet-skiërs. De toeschouwers (veelal ook deelnemers) hebben allemaal een verrekijker om de helling die op ongeveer 500 meter ligt, goed te kunnen zien en de verrichtingen van alle deelnemers te volgen.

Hierbij een aantal foto’s van deelnemers, genomen met de Canon 5DIII met de 70-200 2.8II, op de genomen foto’s zijn dit gecropte postzegels 🙂 want >500 m is nog best heel ver 😉

Op zondag vond om 15.30 uur de prijsuitreiking plaats op het terras. Er waren 4 categorieën: dames- ski en dames-snowboard, heren-ski en heren-snowboard. Het prijzengeld was in alle categorieën 250-500 en 750 euro voor 3e, 2e en 1e plaats.

Het was een geweldig evenement om vast te mogen leggen. Het weer was prachtig, een super goede sfeer en prachtige ambiance. Als je in de gelegenheid bent om dit ooit eens live mee te maken: doen!
Want naast dit evenement is het ook een prachtig ski gebied. Chandolin met veel afwisselende pistes, boven de bomengrens maar ook tussen de bomen door, veel heerlijke rode pistes.

Het Val d’Anniviers heeft verder nog de skigebieden Grimentz-Zinal en Vercorin in de aanbieding. Met skibus en auto kun je daartussen heen en weer maar elk gebied voor zich is al prachtig voor een volle skiweek.


Monica

Ik schrijf namens Rob en mijzelf, wij wonen in de wintermaanden in Les Menuires en maken daar foto en videobeelden voor Wintersportweerman. In de zomer werken wij als foto en videograaf op de meest uitéénlopende evenementen (Bruiloften, dansvoorstellingen, uitvaarten, newborn fotoshoots, familieshoots) Onze website is www.vanessenproducties.nl