32496504264_ff4e779d37_k

Niet komend weekeinde maar het weekeinde erna is het zover: First Track Freeride in Chandolin in hert Val d’Anniviers. Modern station Chandolin deelt samen met pittoresk buurdorp St. Luc een uitdagend skigebied met 75km pistes onder de Bella Tola (3025m). Tussen de pistes door zijn overal de meest avontuurlijke afdalingen te maken als de condities het toelaten. Ook de “venue” van de wedstrijd is te bereiken met skiliften aan de achterkan van de kam.

Infos-rider

Ongeveer 100 deelnemers uit 15 landen proberen zich op deze World Tour Qualifier te kwalificeren voor de Freeride World Tour. Ze moeten zich daarvoor ergens langs een van de rode lijnen de diepte in storten en in een vloeiende lijn moet mooie sprongen afdalen. Skiërs en snowboarders nemen deel. Heren en dames. Grote namen zijn: Hugo Harrisson (CAN), Géraldine Fasnacht (CH), Xavier Rosset (CH), Julien Lopez (FRA), Richard Amacker (CH), Elizabeth Gerritzen, Carl Renval, Yann Rausis… enz. Die Julien Lopez kennen we nog van de wedstrijd in Kappl in Oostenrijk in 2015: hij belandde toen in een ongelofelijk dikke lawine (video).

Infos-spectateur

Toeschouwers genieten van het spektakel vanaf het Tsapé bergrestaurant. Hopelijk even geen lawines volgend weekeinde! Natuurlijk wordt alles met detonaties beveiligd en is er perfecte surveillance. Er staan zelfs helicopters stand-by bij zo’n wedstrijd. Prachtige foto’s zijn er van 2016.

Wat een machtige helling zeg en dat gewoon midden in een skigebied. En er zijn genoeg alternatieven voor minder ver gevorderde freeriders ook gewoon tussen de pistes door. St. Luc Chandolin hoort op de bucketlist van elke freerider! Twee video’s…

Tja dat inspireert ook voor de wat minder heftige Poederbaas Freeride voor Nederlanders en Vlamingen!

En nog even een blik op de pistenkaart…. voor toeschouwers wordt het Hotel du Cervin met betaalbaar guesthouse voorgesteld als ideale accommodatie. Wij zeggen: doen!

pistekaart

Afsluitend nog de pistekaart van dit mooie skigebied! De “venue” van First Track Freeride is rechts van het Le Tsapé restaurant te zien. Er hoeft amper geklommen te worden om bij de couloirs te komen. Vanuit St. Luc is de kam met twee liften te bereiken. Het Val d’Anniviers heeft verder nog de skigebieden Grimentz-Zinal en Vercorin in de aanbieding. Met skibus en auto kun je daartussen heen en weer maar elk gebied voor zich is al prachtig voor een volle skiweek.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

2 reacties

Hanjo Vd Berg · 9 maart 2017 op 18:50

Gaaf om te zien. Niet voor mij weggelegd. Op 25/2 waren de Open faces in de montafon. We dachten al boven bij 1 vd liften wat een freeriders die allemaal omhoog lopen. Later werd duidelijk waarom. Mooie lijnen gezien maar mijn voorkeur is toch lekker zelf skiën 😉

Erik · 10 maart 2017 op 08:10

Zo’n groot opgezet evenement verwacht je eigenlijk niet in zo’n kleinschalig maar pittoreske omgeving..Heb er heel wat uurtjes gewandeld maar nog nooit geskied. Staat nog op de bucketlist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *