zillertalarena0503

Groeten van Finn uit de Zillertal Arena. Bovenstaande kiek van hem uit Gerlos bewijst: half metertje poeder erbij. Het zou gaaf zijn meer verslagen van deze mooie sneeuwdag te krijgen in de reacties. Eric kreeg van zijn connecties in de SkiWelt door dat het sneeuwde als een dolle zoals het het hele seizoen nog niet gesneeuwd had.

genua

Over de weerkaarten kan ik vanavond simpel zijn. Het wordt echt wel een hele mooie week als Puella is uitgewoed. In Oostenrijk is dat morgenavond het geval. Hoe verder naar het oosten hoe langer het doorgaat. Maar dan is vrijdag de 13e (in het Europese model ook al donderdag de 12e) de spelbreker met lichte regen tot rond de 1500m langs de hele noordkant. Dat is toch niet wat we eerst hadden “beloofd” voor de aankomende week. Na de 13e heerst totale onzekerheid. Het Amerikaanse model gaat verder met hogedrukweer. Het Europese tovert een zeer fel Genualaag uit de hoge hoed… zie de kaart hierboven. Met Föhn in Oostenrijk en veel sneeuw boven 1200m in de Franse Alpen en Piemonte en Valle d’Aosta. Laten we even rusten vanavond… morgenochtend een nieuwe blik op die situatie. Nu graag jullie reacties!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.