Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Filzmoos is het verborgen pareltje van Salzburgerland

check ook eens

13 Reacties

 1. Hans schreef:

  Mooi “ouderwets” geschreven bericht Ronaldo……. “vertrouwd en herkenbaar”. Wil er ooit wel eens naar toe…..later.
  Dat “thuiskomen” is zeker waar en vooral fijn als de kinderen klein zijn. Nee, 25 jaar zal ik nooit halen of doen. Wel bijzonder. Weer een speldje of oorkonde gekregen?

 2. MichelvdB schreef:

  Geweldig stukje Ronaldo! Komt mij heel bekend voor allemaal. We zijn zelf in 2006 en 2007 een weekje in Filzmoos geweest. Verbleven destijds in Alpenkrone (boven op de heuvel) en hebben menig drankje gedaan bij de Happy Filzmoos……..geweldige tijd! Zou er nog wel eens heen willen nu we kids hebben….wie weet!

 3. Joke,riederalp schreef:

  Leuk verhaal Ronaldo, en heel herkenbaar. Na veel skigebieden ben ik ook in onze familie skiplaats Riederalp neergestreken. Eerst met de kinderen en nu alweer met de kleinkinderen.
  Het is bij ons misschien nog een graadje erger want ik woon er inmiddels voor 70%.

 4. Marleen schreef:

  Prachtig stuk! 40 jaar geleden gingen wij voor de 1e keer naar Filzmoos. We waren stamgasten bij
  Olympia. Jammer dat Brigitte het heeft verkocht en de nieuwe eigenaar het heeft veranderd. Geweldige bestemming voor gezinnen met kleine kinderen!

 5. Sandy schreef:

  Stiekem hoop ik ook dat Aparthotel Olympia herstelt wordt in haar oude glorie. Ook wij zijn verknocht geraakt aan Filzmoos en hadden Aparthotel Olympia meerdere jaren als verblijfadres. Blij dat wij er tussen kwamen omdat ze een groep vaste gasten hadden. En zelf hebben we mogen ervaren waarom. Na het bericht van Brigitte dat ze het had verkocht zijn we vorig jaar toch nog naar Olympia gegaan. Openstaand voor de nieuwe eigenaren. Echter werd snel duidelijk dat ze het hotel op een geheel andere wijze runnen. We wilden een reservering doen voor het restaurant op de zaterdagavond. Dit bleek niet mogelijk omdat het gesloten was. Voorgaande jaren was het gezellig vol en dat was heerlijk aankomen na een lange reis. Ieder ervaart het weer anders maar ik vind het zo jammer dat ze op deze een van de mooiste plekken in Filzmoos zich alleen richten op eigen gasten en niet voor mensen van buiten het hotel. Als gast tussen de mensen uit Filzmoos te zijn voelde oprecht fijn. Het zijn gewoon hele fijne mensen. Nu zijn het Nederlandse eigenaren en komen er vooral Nederlanders. Mensen uit Filzmoos zagen we er niet meer. Daarnaast is de horeca sterk beperkt is. Dat haalt alle charmes voor ons weg. Dat voor ons zo bij wintersport hoort. Voor ons reden een ander adres te boeken. Opnieuw in Filzmoos. Maar we missen Olympia zoals ze was, dat was echt een hele fijne plek. Gek, ik reageer nooit op dit soort sites. Maar ik las dit over Olympia en moest het toch even kwijt. Mijn loyaliteit aan het oude Olympia en Brigitte wilde kennelijk haar zegje doen.

  • Ronaldo schreef:

   Hoi Sandy,
   ik zit al jaren in Alpenhotel Wurzer. 1x in de Bischofsmütze maar dat was het niet voor ons.
   Probeer het daar eens want daar heerst ook die ongedwongen sfeer. Echt een heerlijk hotel.
   Gr.
   Ronaldo

   • S schreef:

    Hoi Ronaldo, bedankt voor je tip. Gaan vgl week ervaren hoe ons nieuwe verblijfadres bevalt. Zijn eigenaren van de skischule Filzmoos en Schorgl. Dan weet je het denk ik wel :-). En anders volgend jaar….. Want Filzmoos zal het voor ons voorlopig wel blijven.

    • Ronaldo schreef:

     Dan zit je in een accomodatie van de Schörghofers. Weinpress wellicht? Vlgns mij zijn de ouders van Philip Schörghofer daar eigenaar van. Heel veel plezier in ieder geval & keep us posted 😉

     • Filzmooser schreef:

      Weinpress heet tegenwoordig my zeit lodge….

     • Sandy schreef:

      Is familie. Als ik het goed heb is Philip een neef van de eigenaren van de skischule. Weinpress is inderdaad ook overgenomen. We wilden in eerste instantie daarheen.

 6. Filzmooser schreef:

  Recht vanuit het hart geschreven, mijn complimenten Ronaldo.
  Filzmoos is en blijft een dorp voor gezinnen en families en die komen elk jaar weer terug, vandaag op de Geierberg Alm op het terras hoorde ik van een gezin waarom ze Filzmoos niet konden en mochten verlaten……..hun drie kinderen hadden een veto uitgesproken Filzmoos of we blijven thuis……….dan is keuze dan snel gemaakt.
  En hoe herkenbaar, de kids kennen het gebied uit hun duimpje.en dat geeft een gerust gevoel
  Ik noem dat het geheim van Filzmoos……iedereen heeft vakantie!

  In April staat een belangrijke bijeenkomst over de toekomst van Filzmoos gepland, ik en vele met mij zijn erg benieuwd wat daar besproken gaat worden.
  Al weet Ronaldo en ik al wat meer en de nieuwe burgemeester is positief over de toekomst van ons kneuterige dorpje…..

  We wachten af……

 7. Filzmoosandersniet schreef:

  Al iets bekend wat betreft de mogelijke investeringen in Filzmoos?
  Wij zijn reuze benieuwd

 8. Maria Vierthaler schreef:

  Ik ben daar geboren en opgegroeid en woon nu al 25 jaar in Vlissingen. Ik ben heel dankbaar dat ik mocht opgroeien in een fantastische omgeving waar ander op vakantie gaan, mochten wij spelen en wonen en ons veilig voelen het best wat een kind kan mee maken voor zijn ontwikkeling. Nu kom ik zelf ieder jaar naar huis en kan heerlijk tot rust komen in het kleine leuke gezellige lief dorp. Vol veiligheid gevoel

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.