Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Filzmoos illustreert perfect hoe mooie de noordkant nu is

check ook eens

36 Reacties

 1. Jorne schreef:

  Goed om de Penningberg zo te zien! Die 30cm heeft mn verwachtingen en voorspelling zelfs overtroffen 🙂

 2. Filzmooser schreef:

  Hebben we eindelijk sneeuw en ziet het er geweldig uit dan hebben we weer de pech dat het warm water gaat regenen.
  Wat een raar seizoen is het tot nu toe.
  Nog 21 dagen te gaan!

 3. Remko schreef:

  Gisteravond DWDD gezien? Heer Bregman, historicus, heeft 7 deskundigen gesproken en daarover een boekje uitgebracht. Het water komt. Nederland snel onder water als we wereldwijd niets doen. Frappante is dat ze het niet hebben over de smelt van de Noordpool maar dat Antarctica de boosdoener wordt. Een vreemd verhaal over het kantelen van Antarctica en daardoor enorme watermassa’s op gang brengt naar het noorden. Jammer dat er nauwelijks tegengas werd gegeven. Als Bregman zich als journalist voordoet, moet hij tenminste ook een aantal deskundigen raadplegen die een andere mening hebben. Tendentieus dit verhaal en enorm paniek schoppend. Deskundigen van Rijkswaterstaat gaven schriftelijk als tegengas en menen dat het niet zo een vaart zal lopen. Maar belangrijk in dit verhaal is wel de boodschap dat wij niet achterover mogen leunen zoals we dat voor de ramp in 1953 wel deden.

  • Paul A Club 1989 schreef:

   Er is geen enkel bewijs dat het waterpeil van zee gaat stijgen. Afgelopen 100 jaar 1.9 cm. Ik adviseer je om zoveel mogelijk bronnen te raadplegen. je zult zien dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is. Men dénkt dat het gaat gebeuren, het is een aanname. Een dure aanname in dit geval.

 4. Rob Berg schreef:

  Beste Hajo,

  Hoe kan je een hoeveelheid ijs die net boven de twee standaarddeviaties beneden het gemiddelde zit beschrijven als “hoog”? Dat is niet hoog dat is laag.

  De manier waarop je basale wetenschap geweld aandoet is stuitend.

  • Marco schreef:

   Hoog of laag ten op zichte van wat? Dat gemiddelde is ook maar een relatief arbitraire lijn die je net zo goed ter discussie kunt stellen. Het is in ieder geval opvallend, en dus benoemenswaardig (zeker voor journalisten die claimen voorbij de waan van de dag te schrijven) dat het relatief hoog is in relatie tot het afgelopen decennium.

   Zonder daar heftige conclusies aan te verbinden overigens. Het zou opvallend/nieuwswaardig kunnen zijn in een wereld waarin we met z’n allen rustig en gebalanceerd naar de werkelijkheid kunnen kijken.

  • Paul A Club 1989 schreef:

   Hier sla je de plank mis. Als je de media leest is het over en uit voor de Noordpool. Dát bedoelt Hajo. En deze lijn laat een laag gemiddelde zien, maar zeer hoog als je het vergelijkt met de catastrofale berichtgevingen.

 5. Franklyn schreef:

  Het begint nu langzamerhand wel spannend te worden voor de aankomende krokusgangers. Als trouwe bezoeker ( inmiddels ruim 40 jaar ) van de Alpenlanden in de winterperiode zal de temperatuur de komende weken bepalend gaan worden voor de skicondities voor deze periode. Natuurlijke sneeuwval is natuurlijk prachtig voor de winterse setting ( het oog wil ook wat ) maar de temperatuur gaat bepalend zijn voor de optimale productie van kunstsneeuw en de temperatuur is ook bepalend voor de conditie van de sneeuw op de pistes ( zeker Oostenrijkse noordkant ) onder de 1500m. Wenselijk is een nulgraden niveau van rond het vriespunt op circa 800/900/1000 meter. Zeker richting eind februari zal de zon bij kaiserwetter aan kracht winnen en zal dit zeker zijn invloed hebben om de skicondities op de zuidhellingen. Het is de hopen dat de verwachte WC de aankomende weken niet zorgt voor te hoge temperaturen en deze met enige regelmaat in in ieder geval draait naar NWC waardoor de temperaturen lager uitkomen in combi met neerslag. Aankomend weekend door de zure appel heen bijten met regen tot 2500-3000 meter in met name de Noordkant ( door föhn ) en dan hopen dat de aankomende 2 weken met WC de temperaturen niet te hoog uitvallen waardoor het sneeuwdek niet te veel wordt aangetast. Met een beetje geluk richting half feb nog verse neerslag met een acceptabele sneeuwgrens ( 1000 meter ) en de krokusperiode zo goed als gered qua condities op de pistes.

 6. Skiwi schreef:

  “Sneeuwgrens? 3000m of zo”

  WTF??? Dat lijkt me toch wel heel extreem hoog.

  • maarten schreef:

   In iedergeval hoog. GFS6 heeft wel een mooie dump staan volgende week. Meteofictie is dan toch wel zeer matig/slecht. Maar heeee, dat is meteofictie en als die niet goed is dan negeren we die. Als die wel goed is dan gaan we juichen. Zijn we altijd blij.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Skiwi,volgens mijn moet jij voortaan last minute boeken want zo word je nog hartpatiënt!Waardeloos voor je nogmaals maar weer komt zoals het komt ,geniet vd mooie bergen en wees bevoorrecht dat je überhaupt naar de Alpen kan!Veel plezier en hou ons op de hoogte in het mooie val d isere

   • Skiwi schreef:

    Klopt volledig Ron, volgend jaar boek ik last minute!

    Maar wie zou nu in hemelsnaam verwachten dat je begin februari op bijna 2000 meter 3 dagen in de regen zou zitten???

 7. Bart (Amsterdam) schreef:

  Hajo, wat betreft Furkajoch, het lawinenbericht van Vorarlberg beschrijft het vandaag zo. Het is dus vooral de wind, denk ik.

  In den vergangenen 48 Stunden gab es 50 bis 60cm, am Arlberg 45 bis 55cm und im Bregenzerwaldgebirge 25 bis 30cm Neuschnee. Die Neuschneesummen variieren oft kleinräumig stark. Starker bis stürmischer Höhenwind aus West führte vor allem in höheren Lagen zu umfangreichen Verfrachtungen und Triebschneeansammlungen.
  https://warnung.vorarlberg.at/vtgdb/dist/index.html#//lwd/lagebericht.html

 8. Jan schreef:

  Korte vraag, tot welke kant behoort Sölden? Noord, midden, zuid?

  • Wessel schreef:

   Sölden ligt aan de noordkant, maar is ook een inner-alpine gebied. Dit betekent dat het dorp diep verscholen ligt tussen hogere bergen en/of achter andere gebergtes. Als er dan sneeuwval vanuit het westen/noorden komt bereikt de neerslag deze gebieden moeilijker en vaak in afgezwakte vorm. Overigens blijft de kou in de verscholen dalen vaak langer hangen. Voltreffer in Sölden is wanneer er een sneeuwgebied vanuit het noorden en het zuiden elkaar treffen rond de Italiaans-Oostenrijkse grens / Alpenhoofdkam en je eens sneeuwsandwich hebt! Korte vraag, lang antwoord 😉

  • Anton schreef:

   Wij wonen in het Ötztal en Sölden is zeker geen noordkant. We krijgen de meeste sneeuw vanuit Italië, dus zuiden zoals afgelopen november. Daar teren we nu nog steeds op. We hebben eigenlijk tot nog toe een fantastische winter.

 9. MierenN--ker schreef:

  Vandaag de hele dag prachtige zon en heerlijke pistes in Zell am see.

 10. Spyfromthesky schreef:

  Vandaag hadden we in de L.L. weer een winterdag zoals het al vaker was. Weinig opzienbarende feiten te vermelden, dan dat we weer wat nattigheid hebben geoogst. Er stond ook een aardig windje, iets dat we de laatste maanden wel weer gewoon zijn.

  Ik weet het, het bericht gaat over de Alpen en natuurlijk terecht. Maar toch zijn we soms geïnteresseerd in het houden van droge voeten. Alsof dat al het meest ultieme wat we deze winter zouden kunnen bereiken. Het kan mij geen teflon genoeg zijn voor de L.L., maar we weten dat dit nog niet aan de orde geweest is.

  Voor wie de AO en de NAO nog serieus wil nemen, het is net zo erg onbetrouwbaar als GFS op iets meer dan 4 dagen vooruit, die mogen notie nemen van een erg (hoge) positieve ontwikkeling. Moi, dat is dus grote kans op ZW.

  Nee, met de eerste of beste verrekijker is in de L.L. geen enkele aanknopingspunt of aan winterse perikelen te denken.

  Voor degene die geïnteresseerd zijn in de verrekijker of kijker of Hollandsche verrekijker, te nemen notie van de volgende link.

  https://www.dwc.knaw.nl/pub/1906-De-Waard-Uitvinding-Verrekijkers.pdf

  Voor wie lui is, zoek dit meteen op in wiki, maar dan mis je dat document van die link.

  Spyfromthesky

 11. Jorne schreef:

  Ik kijk vooral naar de grote hersteldump van 4 en 5 februari, zowel gfs06 als gfs12 hoofdruns trekken deze wat langer door dan de rest van het ensemble. Vooral voor de Oostenrijkse noordkant kan het dan nog even flink doorsneeuwen. Over de complete breedte van de Maurienne tot aan oostelijk Oostenrijk betekent dat 50 tot 80 centimeter sneeuw in 2 dagen (!)
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580407987.png[/img]

 12. joke,riederalp schreef:

  Na een stralende skidag sneeuwt het weer een beetje. Min 2 graden en windstil.

 13. Remko schreef:

  Modellen kruipen vanaf 4/2 naar elkaar en de 850m temperaturen dalen fors over nagenoeg heel Europa. Ik volg hierbij SW. Sneeuw in Alpen en Balkan maar mogelijk een breder terrein. Zelfs UK maakt kans. En de LL winterse buien zo het lijkt.

 14. Spyfromthesky schreef:

  GFS run 00 is er eentje van halen en brengen weer. Volgens mij gaan vanaf nu de Alpen ook een te veel aantal dagen van drama zacht weer beleven. A.s. maandag zal voor de L.L. een topdag worden, ik bedoel een tobdag. Wie op de weg moet naar zijn werk, daarvan zou ik maar even wijs handelen.

  Maar er is ook ergens wel wat een heel klein beetje positief nieuws te melden. Moskou is nu wel wat meer winters geworden en zal dit vermoedelijk volgens deze run nog wel blijven.

  Zo straks weer lekker naar mijn werk op mijn fiets. Heenweg word ik er gewoon heen geblazen. Ook wel herkenbaar van de laatste vele weken.

  O ja, lichtpuntjes voor de L.L. voor wat betreft schaatskansen? Als ik het KNMI mag geloven op die bekende langere termijn dan nijgt dit al weer tot verzachting van wat eerst een beetje richting normaal ging. En dat betekent dat we alweer dik op de helft van februari zitten.

  En geloof me. Het is bij mij weten nog nooit gebeurd dat als het vanaf half februari zou gaan vriezen dat er in het verleden nog schaatstochten zijn geweest. En dit zeg ik dan vanaf de begin jaren 80 en een vorige eeuw. Nee, eigenlijk geen lichtpuntjes voor de L.L.

  Voor de Alpenliefhebbers, ook succes met het vinden van lichtpuntjes.

  Spyfromthesky

  • maarten schreef:

   Ja ook EC is nu toch wel drama voor de alpen op LT. Warm met warm water als ik het goed zie.

   En de dump van volgende week is nog een dumpje.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.