De adventsmarkt van Filzmoos in het Salzburgerland. Wat het weer ook wordt met kerst, deze kleine maar fijne adventmarkt georganiseerd door lokale verenigingen maakt je wintersportvakantie in Filzmoos extra de moeite waard. En als de sneeuw in het dorp nu deels smelt dan zijn er altijd nog de Hofalmen op rond 1300m waar je zoals we hieronder zien een echte kerstidylle beleeft.

Voor we verder in de kerststemming gaan eerst even een blik op het dorp en het skigebied in het hart van Ski amadé. Het is een plek voor skiën en snowboarden maar ook voor winterwandelen, sneeuwchoenwandelen, skitoeren, rodelen, langlauf en tochten met een arrenslee. Filzmoos is volledig afgestemd op service aan gezinnen met jonge kinderen. De oefenpiste midden in het sneeuwzekere dorp is fantastisch en met lange rode en blauwe pistes groeit iedereen hier door naar een goed skiniveau.

Hoe knus en gezellig en als het toch wat groter moet, kun je in een half uurtje ook naar Salzburg rijden voor de grote kerstmarkt aldaar.

Maar nu gaan we omhoog naar de hofalmen. Te voet. Echt een forse wandeling. Ik heb het vorig jaar gedaan. Zie mijn artikel. Of je pakt de arrenslee. Boven aangekomen heb je de Oberhofalm en de Unterhofalm die ‘s avonds tjokvol zitten …. want na de lange wandeling heb je wel trek.

Het hele gebied is rijk versierd met lichtspel met kerstthema. Na het eten kun je die ronde nog even lopen.

Hier zie je beide almen in één foto en je mag zelf bedenken welke welke is. Rechts van de foto loopt de wandeling langs verlichte grote kerstdecoraties verder. Net zoals je vanuit Filzmoos met de bus of auto kunt uitzwerven naar Ski Amadé om te profiteren van honderden kilometers piste, zo kunnen mensen vanuit Flachau of Radstadt of een van de andere plaatsen ook eens deze attractie in Filzmoos bezoeken. Krijg je geen spijt van.

Categorieën: Filzmoos

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

8 reacties

Gesloten voor reacties.