loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Film kijken in deze donkere dagen, maar er is nog steeds hoop op de langere termijn

check ook eens

26 Reacties

 1. qlubtempo schreef:

  Ik kon afterglow al, blijft superset!

 2. Erwin schreef:

  15 daagse nieuwe EC pluim voor LL is ronduit anti-winters. Tot half december blijft het relatief zacht volgens vrijwel alle members in het ensemble.

  Slecht nieuws helaas dus voor ons winterliefhebbers.

 3. Frederic schreef:

  toevoeging: hier de luchtdrukpluim van de nieuwe EC voor België. Hoge druk alom.

  De onzekerheid over drukstijgingen boven Scandinavië is er volledig uit. Geen Scandihoog.

 4. Stefan Kaptein schreef:

  Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel, vandaag weer op de surfplank gestaan. Moet wel bekennen dat het Markermeer water al dusdanig is afgekoeld dat het zeer doet als je met je hoofd onder water komt. Morgen weer de plank op en toch maar genieten van die hoge temperaturen. En dan maar dromen van winterse kaarten. Eerst maar weer door de warme appel heen bijten met z’n allen. Zoals anderen al gemeld hebben, lijkt wel of het weer een geheugen heeft de laatste twee jaar, opnieuw die drukgebieden op net de verkeerde plekken. We gaan het zien. Dit scenario zullen we uit moeten zitten.

 5. Patrick schreef:

  Spijtig maar zo is het nu eenmaal . Zo zie je maar weer dat het weer niet, wat zeg ik nooit kan voorspeld worden , dat is onmogelijk zelfs door de huidige supercomputers .
  Maximaal een paar dagen vooruit kijken gaat nog net maar meer dan 5/6 dagen is bullshit ( sorry voor het woordgebruik )
  Natuurlijk geven de computers vooruitzichten voor 10 dagen of soms meer op voorhand , dat is zeker mogelijk maar slaat op niks . Ja soms komt dit per ongeluk wel eens uit maar dat kan je als mens ook . Een bepaald weertype gokken en soms kan dat dan wel eens uitkomen maar meestal niet .
  Ik heb me nu voorgenomen niet meer naar die onzin te kijken van de verre vooruitzichten en de hosanna berichten over dumps allerhande en mededelingen dat de kerst is gered enz ..
  Dat weet je nooit op voorhand .
  Ik kan wel begrijpen dat sommige mensen dat heel leuk vinden om de computers uit te pluizen naar evt lichtpuntjes e, als je dat graag doet dan moet je dat ook doen . Maar erin geloven is nog iets anders .

 6. Roy schreef:

  Kent iemand de nieuwe ICON kaarten van de Deutschen Wetterdienstes (DWD) al? Deze is ook leuk waarop te zien is dat hogerop in Oostenrijk nog altijd sneeuw valt op dinsdag. Goed de diagonale band over Duitsland te herkennen die Frederic bovenaan beschrijft. [img]http://www.mupload.nl/img/mmewrl6szif.gif[/img] Verder valt op in de GFS18 dat op kortere termijn de Alpen toch een soort koude reservoir heeft opgebouwd dat zich toch niet zo snel gewonnen geeft.

  • Frederic schreef:

   Gelukkig is er sneeuw gevallen he roy. Al een groot verschil met vorig jaar 😉

   • Roy schreef:

    Zo is dat en ik zal mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steken volgende week in de Trois Vallee want dat wordt een droomweek in de zon op de pistes! Ben al aan het aftellen.. Nog 5 dagen! 🙂

 7. Jopie schreef:

  De GFS Is weer lekker avontuurlijk. Helaas ver in het fictiegebied.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Gek…. maar ik heb er toch ‘vertrouwen’ in.. een rondtollende bak met koude lucht én min of meer een blokkade… heeft iemand het hier al over een witte kerst (ook in de LL) gehad ..;-)

   • Robin schreef:

    Mogelijk vergis ik mij, maar de ‘Bijenman’ meldde toch iets in die trend? Niet specifiek, maar dat het ‘weinachtstauwetter’ te vroeg zou komen en het daarna af zou koelen.
    Laat het nog maar even duren; mij nieuwe huis is bijna volledig gemetseld en gevoegd en de dakpannen gaan er deze week op. Dan nog de laatste buiten-dingen en dan mag de winter voorzichtig beginnen van mij. Kannie wachten tot het klaar is!!!

 8. peter schreef:

  net terug gekomen uit ischgl….2 cam voor zaterdag..maar er lag op eind van de middad op sommige piste meer dan 15 cm..dus soms komt het gewoon toch goed…maar er moet gewoon veel bijvallen ook boven de 2000 meter want op sommige stukken die vorig jaar medio december wel open waren zag je het gras uit de sneeuw komen…hopen op half dec op meer sneeuw want dan vertrek ik weer!!

 9. Henrik schreef:

  In veel gebieden is het al lekker ‘warm’ nu. Fugen op 1500m is het 6 graden, Kals is het 5 graden, Mayrnhofen op 2000 meter 1 graad. Lage dauwpunten of niet, bij deze temperaturen gaat de sneeuw er gewoon aan.

  Groeten

  • Valentijn schreef:

   @Henrik dat valt echt reuze mee. De compacte kunstsneeuw op de pistes blijft écht liggen nu en zal er slechts beperkt onder lijden. Ik haalde gisteren ook even de piste aan die Kitzbühel sinds de laatste week oktober open heeft (met compacte depotsneeuw van vorig seizoen). Die heeft ook de hete november doorstaan. Leuk is deze warmte nu natuurlijk niet, maar dat komt voor de kerst wel weer goed 🙂

 10. Maurice schreef:

  Waarom zijn mensen eigenwijs… Lopen te zeuren maar komen wel elke x weer op deze site…
  Voorpret, spanning en een groot deel waarheid, alles wordt duidelijk uitgelegd wat mogelijk is.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.