Wij mensen zijn vreemde dieren. Alles moet voorspelbaar zijn. Ook het onvoorspelbare. Maar de dingen die dan echt totaal voorspelbaar zijn, daar stinken we alsnog massaal in. Iedereen op de zelfde uren naar de stranden en ook weer op dezelfde uren naar huis. Terwijl het middaguur erg ongezond is voor de huid. Waarom niet héén om 6 uur ’s ochtends en terug om 12 uur. Of om 15 uur heen en ’s avonds na zonsondergang terug? Nu ja. Een dikke hittegolf. En volgende week weer koeler…. hier in Oostenrijk voelt het – zittend op terras van de lokale Chinees – alsof ik in een warm land op vakantie ben.

Het vliegen is echt ruim 8 uur door buffelen in knallende zon…. aan zonnecréme doe ik niet. Graag spring ik in een lokale zwemvijver om mijn lijf te blussen. En dan thuis volle Griekse yoghurt als ultieme after sun erop. Vandaag voor de afwisseling eens crème fraiche geprobeerd…. allemaal geïnspireerd op het motief: op de huid niets dat ik niet ook zou eten. Nou die yoghurt of crème fraiche… een laag van 5mm op je huid wordt binnen een half uur compleet door je huid geabsorbeerd… gewoon helemaal weg. Heerlijk is het. EN morgen weer.

Zo veel werk ook dat mijn “toekomst van WSWM” video’s alweer op zich laten wachten …. ach blijf gewoon kijken hier. Dan kom je er gauw genoeg achter.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

12 reacties

Gesloten voor reacties.