Wij mensen zijn vreemde dieren. Alles moet voorspelbaar zijn. Ook het onvoorspelbare. Maar de dingen die dan echt totaal voorspelbaar zijn, daar stinken we alsnog massaal in. Iedereen op de zelfde uren naar de stranden en ook weer op dezelfde uren naar huis. Terwijl het middaguur erg ongezond is voor de huid. Waarom niet héén om 6 uur ’s ochtends en terug om 12 uur. Of om 15 uur heen en ’s avonds na zonsondergang terug? Nu ja. Een dikke hittegolf. En volgende week weer koeler…. hier in Oostenrijk voelt het – zittend op terras van de lokale Chinees – alsof ik in een warm land op vakantie ben.

Het vliegen is echt ruim 8 uur door buffelen in knallende zon…. aan zonnecréme doe ik niet. Graag spring ik in een lokale zwemvijver om mijn lijf te blussen. En dan thuis volle Griekse yoghurt als ultieme after sun erop. Vandaag voor de afwisseling eens crème fraiche geprobeerd…. allemaal geïnspireerd op het motief: op de huid niets dat ik niet ook zou eten. Nou die yoghurt of crème fraiche… een laag van 5mm op je huid wordt binnen een half uur compleet door je huid geabsorbeerd… gewoon helemaal weg. Heerlijk is het. EN morgen weer.

Zo veel werk ook dat mijn “toekomst van WSWM” video’s alweer op zich laten wachten …. ach blijf gewoon kijken hier. Dan kom je er gauw genoeg achter.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.