Voordat ik een bericht ga schrijven probeer ik wat leuks te vinden om over te vertellen. Mijn zoektocht gaat over vele landen en webcamafbeeldingen net zo lang dat ik iets leuks of bijzonders vind om hier met jullie te delen. Tijdens het schrijven van dit bericht kom ik uit op een webcambeeld in het hoge noordwesten van Finland. De plaats heet Kilpisjärvi. Spreek je uit als? Wat viel me op? Natuurlijk dat er sneeuw ligt maar wat nog meer opvalt is al die vakantiegangers met caravans. Wat een rij zeg! Ik ben natuurlijk heel nieuwsgierig waar al die mensen naar toe gaan of op staan te wachten. Dus wie het weet mag mij het zeggen in jullie reacties.

Kijken we dan nog even verder op de route wordt het nog drukker.

[dc_slider slider=”15228″ captions=”false”]Izaak stuurde ons deze foto’s uit Val Thorens, behoeft geen verdere uitleg denk ik.

Wat wel een verdere uitleg behoeft is de sneeuw die er in de vroege ochtend gevallen is. Een front schampte net aan Val Thorens en het tolt nu nog wat rond over oost Frankrijk en Zwitserland. Er zat plaatselijk ook onweer bij. Voor de sneeuw die gevallen is kijk maar eens op deze webcam Oke, het is maar een heel dun laagje maar alles beter dan regen. Inmiddels is het zonnetje er lekker doorgebroken en is de verwachting dat dit het hele weekeinde zo blijft. Er is slechts een kleine kans op een bui. Dan eindigen we toch de week mooi wat we hier eerder aangaven.

Dan de vooruitzichten voor de komende dagen voor Nederland. Zag het er eerst mogelijk nog somber uit voor het weekeinde is dit nu verdwenen in het Europese model. Tot en met woensdag 8 mei loopt de temperatuur geleidelijk op en komt uit op waarden tussen de 17 en 23 graden. Met de hoogste temperatuur op 8 mei volgens deze berekening. De zon schijnt flink en de neerslagkans is niet heel groot. Dus op de meeste plaatsen zal het droog zijn. Pas in de loop van dinsdag neemt de neerslagkans toe en lijkt het wisselvalliger te worden en mogelijk ook kouder. Het hoofdmodel geeft dat aan met die blauwe lijn. Zelfs de rode lijn gaat hierin mee dus die kans is zeker aanwezig dat de warmte niet lang gaat duren. Jammer maar ook dat hoort erbij. Maar eerst genieten dus van het mooie weer wat er aan zit te komen en van je laatste dagen op je wintersport vakantie. Ik wil als tip nog meegeven, het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Geniet je van het zonnetje denk dan om bescherming om niet te verbranden. De zon is al heel krachtig. Dus een petje op of even smeren, daar heb je een hoop plezier van.


Arjan Ehlert

Arjan Ehlert, 35 jaar, reageerde veelvuldig op de wintersportsite van Hajo en is enorm weerfan. Vanaf zijn 6e levensjaar al geïnspireerd door het weer. Zijn enthousiasme is Hajo ook opgevallen. Hier regelmatig te zien op de site en schrijft af en toe een blog over het weer en de wintersportgebieden. Ik heb enige ski-ervaring en naast het weer als hobby komt wintersport op nummer 2.

35 reacties

Gesloten voor reacties.