Untitled

Sneeuw! Half juli en dat maar op 2300 meter hoogte. Voor de recente winterse neerslag in de Alpen bezocht ik Innsbruck met zijn schitterende Nordkette. Als een kind zo blij moest ik natuurlijk even door de sneeuw rollen, net als dat alle kinderen bij aankomst op de wintersportbestemming als eerste een sneeuwbal gooien zodra ze de auto uitstappen. Tja, de achtergrond verraad wel dat dit slechts een klein sneeuwveld was, de ervaring was daarom niet minder!

20170710_134702

De Nordkette komt vaker voor in de berichtgeving en nu weet ik waarom. Hajo is niet voor niets groot fan want wat een leuk gebiedje en vooral wat een uitzicht! Via het treintje en de 2 kabelbanen sta je binnen no-time vanaf het stadscentrum bovenop de hanenkam van Innsbruck. Je krijgt het gevoel alsof je recht boven de stad staat, dat is ook bijna zo want wat is het steil.

20170710_125019

Hajo, jij deze skiroute direct onder de laatste kabelbaan gedaan? Hij staat in ieder geval op mijn lijstje, al zal ik zeker even twijfelen als ik bovenaan sta 😉 Hier trouwens zicht op het middenstation en het skigebied aldaar, spot ook even het sneeuwdepot.

Untitled

Zomers is het er ook genieten, een breed scala aan hiketrails, wandelpaden, mountainbikeroutes en klettersteig. Het zicht over het randje van de kam is minstens zoveel de moeite waard, mythische spitse torens monden pas tientallen meters  lager uit in de bossen.

20170710_150848

Zojuist dat sneeuwdepot gevonden? Na een hike kwamen we hieronder uit en stond ik een beetje te kijken van de vreemde locatie van dit enorme depot. Wat onderzoek gaf duidelijkheid, deze berg sneeuw moet de basis vormen voor de Iglu ijsbar in de winter.

20170710_174117

Een hike in de ochtend en ‘s middags een stedentrip, in Innsbruck kan het. Een sfeervolle stad met echte alpentradities, met recht de hoofdstad van de Alpen. De dag sloten we af met een Tiroler gröstl en een flinke Weißbier. In de winter nog eens terug!

20170710_182105


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

2 reacties

Gesloten voor reacties.