Ferdi van Schelven op jacht naar plaats 6

Hoewel de Red Bull X-Alps maandag al werden gewonnen door de Zwitserse paragliding afgod Chrigel Maurer, en er dinsdag nog 3 mannen zijn geland op het meer van Zell am See en gisteravond vlak voor sluiting nog een Oostenrijker, is het in de achtervolging juist nu enorm spannend omdat onze landgenoot Ferdinand van Schelven zich gisteren met een vlucht van 233km van de 12e plek naar de 8e katapulteerde. Met ook nog eens de slimste strategie om naar checkpoint 10 te stiefelen om vanochtend optimaal te starten.

Gaat het Ferdinand van Schelven echt lukken om morgen voor 11.30 uur te landen op het vlot op het meer van Zell am See? Het zou best kunnen en als je nu snel hierrr live gaat kijken dan ben je erbij. Als hij morgenochtend echt de Schmittenhöhe op loopt of vliegt ga ik proberen hem te vergezellen. Dat zou waanzin zijn, want hij is samen met een stel anderen volledig f….. up geweest met slecht weer bij de ronding van de Mont Blanc.

Zo zou het dan morgenochtend moeten gaan voor Ferdy. Ergens op de Schmitten inlanden nog een stukkie omhoog rennen en dan afdalen naar het meer. Maar eerst nog een bovenmenselijke prestatie leveren om vandaag weer ruim 200km te vliegen. Hij heeft ook nog een zogenaamde “night pass”. Dat betekent dat hij vannacht de hele nacht door mag lopen. Kijk je mee?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

EKlop · 2 juli 2021 op 22:20

Lower tropospheric temperature (LT) anomaly voor juni was -0.01 graden. (ik kan overigens niet inloggen. Althans als ik inlog, gebeurd er vrij weinig. En post nu nog steeds als gast dus)

    Hajo · 2 juli 2021 op 22:28

    Was net al bezig mt een kort bericht…

EKlop · 2 juli 2021 op 22:22

Ah blijkbaar gaat het wel goed, zodra ik post :S
(ctrl+F5 had ik al paar keer gedaan)

    Hajo · 2 juli 2021 op 22:27

    Hoe bedoel je zodra je post?

Gesloten voor reacties.