Ferdi van Schelven op jacht naar plaats 6

Hoewel de Red Bull X-Alps maandag al werden gewonnen door de Zwitserse paragliding afgod Chrigel Maurer, en er dinsdag nog 3 mannen zijn geland op het meer van Zell am See en gisteravond vlak voor sluiting nog een Oostenrijker, is het in de achtervolging juist nu enorm spannend omdat onze landgenoot Ferdinand van Schelven zich gisteren met een vlucht van 233km van de 12e plek naar de 8e katapulteerde. Met ook nog eens de slimste strategie om naar checkpoint 10 te stiefelen om vanochtend optimaal te starten.

Gaat het Ferdinand van Schelven echt lukken om morgen voor 11.30 uur te landen op het vlot op het meer van Zell am See? Het zou best kunnen en als je nu snel hierrr live gaat kijken dan ben je erbij. Als hij morgenochtend echt de Schmittenhöhe op loopt of vliegt ga ik proberen hem te vergezellen. Dat zou waanzin zijn, want hij is samen met een stel anderen volledig f….. up geweest met slecht weer bij de ronding van de Mont Blanc.

Zo zou het dan morgenochtend moeten gaan voor Ferdy. Ergens op de Schmitten inlanden nog een stukkie omhoog rennen en dan afdalen naar het meer. Maar eerst nog een bovenmenselijke prestatie leveren om vandaag weer ruim 200km te vliegen. Hij heeft ook nog een zogenaamde “night pass”. Dat betekent dat hij vannacht de hele nacht door mag lopen. Kijk je mee?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

EKlop · 2 juli 2021 op 22:20

Lower tropospheric temperature (LT) anomaly voor juni was -0.01 graden. (ik kan overigens niet inloggen. Althans als ik inlog, gebeurd er vrij weinig. En post nu nog steeds als gast dus)

    Hajo · 2 juli 2021 op 22:28

    Was net al bezig mt een kort bericht…

EKlop · 2 juli 2021 op 22:22

Ah blijkbaar gaat het wel goed, zodra ik post :S
(ctrl+F5 had ik al paar keer gedaan)

    Hajo · 2 juli 2021 op 22:27

    Hoe bedoel je zodra je post?

Gesloten voor reacties.