Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Fenomenale omstandigheden in de Alpen en de winterdeur voor de Lage Landen is nog niet dicht geslagen

check ook eens

90 Reacties

 1. michel schreef:

  Mooi weerbericht weer, maar ik ga er sterk vanuit dat de winter in LL voorbij is. Dit terwijl het nooit een echte winter is geweest, en zal het ook niet worden.

  December 2018 nieuwe ronde nieuwe kans, over drie week ga ik genieten van een winter in Saalbach. Maar voor de schaatsliefhebbers op natuurijs kan je het vergeten, hoop dat ik het verkeerd heb. Maar zie het niet meer gebeuren.

 2. Henry schreef:

  https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/trends-in-weerextremen-in-nederland

  Meten is idd weten.

  In de pluimen is nooit een winter gezien geweest, de ruime meerderheid ging altijd voor zacht weer. Dus de winter die niet komt stond ook nooit serieus op de kaarten. Er is gewoon geen kou in de buurt, niet noord, niet oost, vergeet het dan maar.
  Tis wel wat droger en lichter, wel zo prettig. De dagen gaan natuurlijk ook alweer lengen.

 3. Joke, Riederalp schreef:

  Lekker weerbericht @jorne. De echte stille tijd is hier wel voorbij.De sportvakanties zijn begonnen. De komende 4 weken hebben de kinderen per regio uit zwitserland een week vakantie. Veel kinderen op de piste.
  Gezellige drukte. De nederlandse krokusvakantie valt dit jaar ongunstig want dan heeft half europa vrij. Zal drukker dan andere jaren worden maar gelukkig sneeuw genoeg.

 4. Dennis O schreef:

  Ik ben al blij met normale temps in de LL. Graadje of 5 overdag. Snacht rond het vriespunt. Dat is tegenwoordig al bijna bijzonder hier. Hopen dat het nu in het sauerland nog een beetje gaat winteren want dan kan ik in de krokusvakantie misschien nog iets van winter meemaken.

 5. maarten schreef:

  Ha jorne, Een mooi duidelijk verhaal weer.
  Toch de video van hajo gister zit zeker nog wel potentie in voor de LL.
  Ik denk dat je toch pas over twee/drie weken pas kan zeggen het is nu wel gedaan voor ons met de winter.
  Ik wacht dus nog wel even.

 6. Jarno schreef:

  Ik vertrek zaterdagochtend om 04:00 naar Längenfeld in Tirol (Oostenrijk). Ik heb er zoveel zin in en ben ontzettend benieuwd naar wat ik allemaal ga zien en meemaken. Ik probeer ook wat foto’s te sturen naar hier :)!

 7. Chris schreef:

  Wat zijn de prognoses voor Oostenrijk in de nieuwste GFS-run? Wij vertrekken volgende week vrijdag naar Skiwelt.

 8. Ik kijk al uit naar het reisbericht voor komend weekend…

  Gisteren heb ik tijdens een tweetal uurtjes @ indoorskipiste Aspen al even een voorsmaakje geproefd van wat ons komende week te wachten staat; koude én sneeuw. 🙂
  Leuke indoorpiste trouwens; vlakbij (+-18min.), lekker brede piste en héél erg rustig tijdens de daluren.
  Een aanrader voor mensen uit de omgeving: http://www.aspen.be

  • Skiwi schreef:

   Ja inderdaad een leuke skihal. Niet de afmetingen van een Landgraaf, maar wel voldoende om wat skikriebels op te doen.

   Waar ze wel nog behoorlijk wat werk aan hebben is de organisatie van hun skischool: wat een drama is dat! Onze dochter van 6 heeft er ondertussen al 4 lessen opzitten en 2de les heeft ze samen met de rest van de groep 3 kwartier (!) in de kou stilgestaan omdat de lesgever was verdwenen, de 3de les heeft de lesgeefster haar samen het zoontje van onze vrienden simpelweg alleen op de kleine oefenpiste achtergelaten terwijl ze met de rest van de groep naar boven was (ik wil niet weten wat er was gebeurd als wij niet hadden blijven kijken)…
   Gelukkig dan zonder kosten de 4de en 5de les kunnen omboeken naar privélessen.

   Wel mooie hal, goede sneeuw, leuke bar met zich om de piste en ook van bij ons in het Waasland minder dan een half uurtje rijden 😉

 9. Remko schreef:

  Ik zou zeggen, we krijgen vanaf zondag licht winters weer.

 10. Cescia schreef:

  Tuurlijk komen die eraan jorne 🙂
  Trouwens ik ben net even gaan lopen en eerlijk ik vond het behoorlijk koud…

  • Ja is best vreemd hoor, vind het ook vrij koud hoewel de zon volop schijnt @ Puurs en de thermometer +8°C aangeeft.
   Ik ga nu een rondje van +-40km fietsen langsheen de Schelde, zal maar beter warme kledij aantrekken zo op de dijk vlakbij het koele water.

 11. Tot gisteren stond er nog een hele week sneeuwval op het menu voor komende week, vandaag lijkt alles alweer helemaal anders uit te draaien voor de regio waar wij naartoe gaan:

  https://kachelmannwetter.com/de/vorhersage/2780153-elbigenalp/xltrend

  😮

 12. Frederic schreef:

  februari mag als sneeuwmaand zijn naam meer dan waar maken wat mij betreft. Nog vier weken er alles uithalen en dan op naar de zomer!

 13. Menno schreef:

  Januari een van de warmsten maanden sinds het begin van de metingen in Oostenrijk met een gemiddelde temperatuurafwijking van 3,8 graden (!)

 14. Geert schreef:

  Goed…heftig winterweer wordt het dus niet. Maar ben al blij dat de temperaturen naar normaal en zelfs onder normaal zullen evolueren. Hopelijk ook met een streepje blauw en droog graag. Het is goed dat koelere lucht opnieuw de LL zal aandoen…anders schiet de natuur volledig in gang volgende maand en dan zal de te fors uitgelopen natuur bij wat voorjaarsnachtvorst in maart anders alweer flinke schade oplopen.

 15. Ronaldo schreef:

  Ach….het kan altijd nog erger qua temperatuurafwijking. Door een enorme omega blokkade boven de Beringstraat stroomt er subtropische lucht rechtstreeks naar Oost Siberië. Daardoor is er daar een positieve temperatuurafwijking van 35°C tot 40°C. Dat is echt enorm.

  Normaal is het daar kouder dan -40°C en nu rond 0°C

 16. Jorne schreef:

  Kijk…

  Al een tijdje in beeld bij ons!

 17. Ronaldo schreef:

  Kijk eens naar de straalstroom ten noorden van de Grote Oceaan. Mega strak. En dan de meander ten oosten van de Amerikaanse westkust. Daardoor wordt er veel kou het Amerikaanse continent ingepompt en veel warmte richting het noorden. Daarom o.a. (ism mega blokkade bij Alaska) is de Noordpool qua warmte positief afwijkend.

 18. Roy schreef:

  @nils@kees of andere kenners van de PDS: Is er een skiverbinding tussen lift La Foleuse en Le Corbeau bij Morgins? Niet duidelijk op de skikaart.. lijkt per bus of toch niet?

  • Roy schreef:

   Vanavond een adembenemende blik vanuit Avoriaz richting Morzine dat onder de wolken ligt..

  • Hans schreef:

   Magnifique ! Op welke hoogte zit jij daar @Roy? 2000 m?

  • nils schreef:

   @roy
   Corbeau draait al weken niet!! Ik zag een paar weken terug dat de lift naar verwachting eind januari weer zou werken… http://www.infosnow.ch/~apgmontagne/?id=183&tab=map-wi&lang=fr
   De andere kant op vanuit avoriaz, linga, chatel naar morgins kan dus wel. Onderaan de corbeaulift stopt op de parkeerplaats de bus die je in 2 minuten naar de foilleuse brengt. Maar je kan ook als er genoeg sneeuw ligt over een paadje onderaan de corbeaupiste naar links skien en een klein stukje naar de foilleuselift lopen. Als je vanaf point de l’au boven champoussin skiet (Via zwarte/blauwe didier defago en lang bospad, landschappelijk prachtig!!!), kun je dus beter via de foilleuse weer terugkeren. Het stukje superchatel is ook niet heel interessant.

   • Roy schreef:

    Ahhh bedankt thx@ronaldo @Nils!! Topinfo hele familie is je dankbaar! 🙂 Didier defago gaat m worden! Post morgenavond daar wat over. Duimpje omhoog!

    • nils schreef:

     Het volgende wist je wellicht al; Vanaf point de mosettes moet je naar het slepertje om naar de pointe de l’au lift te komen, leuk stukje!
     vanaf de pointe de l’au goed opletten want je moet bij de splitsing naar links voor de D.D. piste, lijkt onlogisch! staat wel een bordje. het zwarte stuk is steil maar breed en altijd mooie sneeuw. Enjoy! terug zijn de pistes bij de bochasses lift en ook de andere vanaf point de l’au leuk!

 19. Tim/hochkonig schreef:

  Als ik gfs bekijk krijgen we vrijdag misschien wel grootste 24 uurs dump voor salzburgerland!

 20. Tim/hochkonig schreef:

  Voor dit seizoen….

 21. snowdreamer schreef:

  ter is hier maar weinig te beleven zunne slechte vooruitzichtingen.

 22. Koos Hopeloos schreef:

  Welnee, rijgen heerlijk winters weer

 23. Leo schreef:

  Vleugje winter in de ECMWF hoofdrun vanavond met meerdere nachten lichte tot matige vorst en 2 ijsdagen voor het (noord) oosten van Nederland. Grappig is dat er ook een sneeuwdek berekend wordt voor hoog-België en het uiterste zuidoosten van Nederlands-Limburg.

  Met dan strenge vorst tot gevolg!

  • fred schreef:

   Ik zie 7 feb staan, dat is toch 1 a 2 dagen uitstel, van de oorspronkelijke 5 a 6 dec, hier mee zeg ik niet dat het er niet van komt.
   Plus nog even terug komen op de zonkracht, dat scheelt weer dat ik mij daar weinig van hoef aan te trekken, ik heb het terug gelezen, ik ga deze keer naar Andermatt.

   • Leo schreef:

    Oh ik heb geen idee joh. Niet over nagedacht. Evenmin over kans van slagen; ik heb het ensemble nog niet eens bekeken 😉
    Gewoon een leuk detail van de (sowieso niet spectaculaire) hoofdrun.

    • Leo schreef:

     Overigens (ik las er overheen 🙂 ) : je zult 5 of 6 februari bedoelen?
     Nou nee hoor, dat komt mooi uit dan. In deze run dan althans: precies op 5 februari de eerste ijsdag!
     Ik liet slechts de koudste kaart (voor Limburg) zien.

  • Merijn schreef:

   Dat betekent ook dat het de komende periode weer even goed wintert in het Sauerland. Goed voor de pistes daar. Want het is een gaan en komen van sneeuw daar dit seizoen… weinig stabiel. Dus goed om altijd spontaan naartoe te gaan… Zondag de 21e was zo’n heerlijke winterdag, dus zijn we een dag gaan langlaufen met de kids. Heerlijk! en toen nog een halve meter sneeuw, nu niets meer, dus winters weer is nodig. Eind februari met de vakantie nog een weekje… dit jaar even geen Noorwegen voor ons want dat blijft ons ideale wintersportland!!

 24. Leo schreef:

  Stukje leesvoer:
  http://www.weer.nl/nieuws/detail/2018-01-30-onze-winters-zijn-in-rap-tempo-vorstarmer-geworden/
  In dit artikel wordt vanuit een ander perspectief toch wel het beeld bevestigd wat in een eerdere discussie in de reacties door o.a. Joke geschetst werd: vroeger hadden de winters vaker toch altijd wel één of meerder vorstperiodes. Mea culpa.
  Overigens prettiger lezen dit dan de klimaatartikelen van het KNMI.
  Daar had (bij gelijke strekking) vast gestaan: “winters worden steeds vorstarmer” waarbij als je dan doorleest “mogelijk”, “waarschijnlijk”, enz. – in 2050 of 2085.
  Dit is veel meer meten = weten. Inclusief een duidelijk en opmerkelijk voorbehoud in het slot: “Uiteraard bieden gegevens uit het verleden geen garantie voor de toekomst en zou deze trend de komende jaren weer naar de koudere kant kunnen worden omgebogen, waarmee echter niet gezegd wordt dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.”
  Zo is dat.

 25. Frederic schreef:

  Het ICON-model, bij de meesten onder ons bekend sinds deze winter, van de Duitse weerdienst laat het nu zaterdagdagnacht aardig sneeuwen in NL!

 26. Ab schreef:

  Hogedruk pakt in tegenstelling tot afgelopen runs nu vele male sterker uit t/m 144/168h vooruit (6/7feb)
  Met als gevolg veel kouder weer vanuit het oosten en toch weer kans op ijsdagen voor de LL (met name het oosten)
  Zowel ICON, GFS almede UKMO pakken kouder uit over de komende zes dagen vergeleken met gisteren.
  ICON dat Duitse model komt met een serie ijsdagen door betere verbinding van het azorenhoog richting Scandinavie en daardoor de stroming oost blijft bij de Duitsers. Hier de kaart op 180h vooruit. Verder kijkt dat model niet https:://www.mupload.nl/img/ukgc67mwiu.png

 27. nils roos schreef:

  Toch nog winter?
  Bizar dat het zo enorm wisselt.
  Straks vast weer een bericht over een droomrun…
  We zien het wel maar beetje winter wel leuk natuurlijk.
  Wind jankt alweer om het huis, straks weer regen, helemaal ruk!

 28. Ab schreef:

  Ook EC een stuk kouder t/m 144h vooruit.

 29. Jeroen schreef:

  Wat een gezwabber, het is vis noch vlees nu. Van mij mag het flink koud worden.

 30. Frederic schreef:

  idd. Wel weer een mooi ensemble van GFS voor Brussel:

  • Skiwi schreef:

   Mooi ensemble? Je maakt een grapje neem ik aan? Koud, maar niet koud en niet lang genoeg om tot schaatsbaar ijs te leiden en helemaal droog houden we ‘t wellicht ook niet…

   En tot overmaat van ramp schiet er van de berekende sneeuw voor de noordalpen volgende week bijna niets meer over, behalve dan in het uiterste oosten.

   Nee, hier word ik allesbehalve vrolijk van 🙁

 31. Maarten schreef:

  Het oogt allemaal zeer fragiel. Het is nog steeds op 144 en verder. En de kans dat het van zeer korte duur is lijkt mij groot. Kortom, er kan nog genoeg fout gaat.

 32. Jolanda schreef:

  Ben het wel eens met dat stukje leesvoer van jou, Leo! Onze drie kinderen,nu tussen 25 en 30 jaar oud, hebben in hun jeugd toch goed leren schaatsen, omdat er in de meeste winters wel een korte of langere periode was ,dat ze het ijs op konden! Gun het onze kleinkinderen ook zo, maar heb er een hard hoofd in of dat ook lukt…

 33. Paul A Club 1989 schreef:

  Net het fantastische nieuws ontvangen dat Reinier vd Berg stopt als weerman. Hij sluit zich aan bij Helga, zodat hij ook een graantje mee kan pikken uit de klimaatruif- eehhh- roof.

 34. Ab schreef:

  EC pluim van 00z run een stuk kouder geworden dan de voorgaande pluims. Met nu kans op ijsdagen zelfs een enkele voor midden NL en voor regio NO en Zo zelfs een drietal ijsdagen gezien het ENS gemiddelde.
  Zo kan het ineens weer omslaan van normaal tot zacht naar ineens toch weer koud vanaf 4/5 februari 😉
  Spannend hoor deze ommezwaai ineens.
  Kracht van het hogedruk gebied wordt kennelijk onderschat.
  Nog niets beslist dus en winterweer daarmee ook nog steeds in zicht en dat nu vanaf 96/120u vooruit

 35. Henry schreef:

  Serieuze hellmannetjes in de fictie….

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.