Foto: Andreas Maxones

Foto: Andreas Maxones

Het kleine dorp Tauplitz onderaan de idyllische Tauplitzalm heeft een compleet nieuw gezicht onderaan bij het dalstation. In tegenstelling tot Bad Mitterndorf, waar je met bus of auto over een tolweg nog een stukje omhoog moet naar het dalstation, start je in Tauplitz wel in het dorp op loopafstand van je accommodatie. Zo ook van het fraaie Nederlandse Hotel Sonnenuhr. Deze zomer is een hele mooie inhaalslag gemaakt! Een multifunctioneel sfeervol gebouw vervangt het oude allegaartje onderaan wat heel vroeger ooit de langste stoeltjeslift van Europa was.   

Het café restaurant Die Tauplitzerin is helemaal nieuw. Een mooie lichte plek om even uit te puffen na de lange dalafdaling of om de kinderen te verzamelen als die op de sleeplift langs de dalafdaling aan het stunten zijn.

Kijk nog snel even hoe dit skigebied ook weer in elkaar zit!!

Dit Facebook bericht was gewijd aan de open dag van het nieuwe gebouw. We zijn al wat verder: het skigebied is zo goed als helemaal open. Met een mooie misschien wel optimale mix van natuur en kunstsneeuw …

Foto: Andreas Maxones

En de wintersporters die nu arriveren hebben nu ook het gemak van een modern skidepot in het dalstation.

Vandaag was er een speciaal weerbericht vanuit het skigebied bovenaan op de piste bij bergrestaurant S’Kriemandl. Jeetje dat stukkie Stiermarks dialect – een bekend Steiers volkslied – weet ik zo ook even niet te vertalen. “Maar eentje heeft altijd de …. ” en dan geef ik het op. De “stier” of  “stijfkop” moet het zijn.

Ja in een klein skigebied is een investering van 1,5 miljoen euro niet niks en dat is dus netjes gevierd. Gefeliciteerd!

Vanochtend in het skigebied dat recht uitkijkt op de Grimming 2351m


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.