Foto: Andreas Maxones

Foto: Andreas Maxones

Het kleine dorp Tauplitz onderaan de idyllische Tauplitzalm heeft een compleet nieuw gezicht onderaan bij het dalstation. In tegenstelling tot Bad Mitterndorf, waar je met bus of auto over een tolweg nog een stukje omhoog moet naar het dalstation, start je in Tauplitz wel in het dorp op loopafstand van je accommodatie. Zo ook van het fraaie Nederlandse Hotel Sonnenuhr. Deze zomer is een hele mooie inhaalslag gemaakt! Een multifunctioneel sfeervol gebouw vervangt het oude allegaartje onderaan wat heel vroeger ooit de langste stoeltjeslift van Europa was.   

Het café restaurant Die Tauplitzerin is helemaal nieuw. Een mooie lichte plek om even uit te puffen na de lange dalafdaling of om de kinderen te verzamelen als die op de sleeplift langs de dalafdaling aan het stunten zijn.

Kijk nog snel even hoe dit skigebied ook weer in elkaar zit!!

Dit Facebook bericht was gewijd aan de open dag van het nieuwe gebouw. We zijn al wat verder: het skigebied is zo goed als helemaal open. Met een mooie misschien wel optimale mix van natuur en kunstsneeuw …

Foto: Andreas Maxones

En de wintersporters die nu arriveren hebben nu ook het gemak van een modern skidepot in het dalstation.

Vandaag was er een speciaal weerbericht vanuit het skigebied bovenaan op de piste bij bergrestaurant S’Kriemandl. Jeetje dat stukkie Stiermarks dialect – een bekend Steiers volkslied – weet ik zo ook even niet te vertalen. “Maar eentje heeft altijd de …. ” en dan geef ik het op. De “stier” of  “stijfkop” moet het zijn.

Ja in een klein skigebied is een investering van 1,5 miljoen euro niet niks en dat is dus netjes gevierd. Gefeliciteerd!

Vanochtend in het skigebied dat recht uitkijkt op de Grimming 2351m


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.