moelltaler-gletscher2303

Hoe yummie is de Mölltaler Gletscher vanochtend. In het hele Alpengebied is het Kaiserwetter vanochtend…

menuires2303

Zoals ook in Les Menuires!

bewolking

En dat terwijl Europa grotendeels in Wolken is gehuld… dat zal helaas ook in de Alpen de komende periode weer het geval zijn. Morgen al zit het westelijk Alpengebied in de wolken en begint het aan de zuidkant te sneeuwen. Föhn dus!

foehntemps

Vandaag, dinsdag en woensdag fors oplopende temperaturen vooral aan de oostelijke noordkant. Lees: vooral in Oostenrijk…

saalbach2303b

Dit is voor Oostenrijk waar we naar kijken voor de komende periode… zowel deze week als volgende week zullen de lagere gebieden met wat regen te maken krijgen… pas begin april zitten echt lagere temperaturen weer in het vat. Donderdag en vrijdag is er toch nog aardig wat sneeuwval mogelijk. Een 15-20cm moet kunnen. Maar de sneeuwgrens daalt dus maar geleidelijk wat zeker aanleiding zal geven tot gemopper… maandag zou wel weer eens zonnig kunnen uitpakken en dan neemt de bewolking weer toe en kunnen we weer wat lichte regen gaan zien volgende week.

zuidkant2303

Opvallend is dat ondanks dat we vanaf morgen 2 dagen Föhn hebben de grafiek voor de zuidkant nauwelijks anders is. Alleen zien we in de fase vanaf 28 maart veel meer zon daar. Dit punt is in de buurt van Val Gardena. Je ziet zo’n (meteofiction) dump rond 1 april wel doorkomen, maar vervolgens zie je weer een flatline in de neerslag. Dat is nu eenmaal het klimaat aan de zuidkant: naar de zomer toe wordt dat Mediterraan!

bewolkingknietje

Voor het westelijk Alpengebied verwachten we zeker geen lagere temperaturen dan in Oostenrijk of aan de zuidkant, maar ook hier veel meer zon. Door het knietje van het hoog dat steeds actief is…

cliffhangerusa2303

In Amerika spookt het de komende dagen rond Chicago met daar 10 cm sneeuw uit twee systemen. Voor 7 april is dit de Amerikaanse cliffhanger. Blijft leuk daar. Voor de Lage Landen zien we nul komme nul maart roert zijn staart of april doet wat hij wil momenteel..

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.